Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Eu şi alţii ca mine suntem nişte tâmpiţi

Eu şi alţii ca mine suntem nişte tâmpiţi

Când liderul unui regim politic care a condamnat comunismul îşi dezintegrează opozanţii folosind cele mai sinistre metode securiste, iar numărul celor care aprobă modul de acţiune în depăşeşte pe al celor dezgustaţi/îngrijoraţi, ţara unde se petrece asta nu mai decât legături formale cu democraţia. Când oameni aparent inteligenţi clefăie de plăcere citind nu literatură, ci stenograme sordide, afirm, fără să clipesc, că spiritul Elenei Ceauşescu ne bântuie ca neam. Când ofiţerii detaşaţi ai serviciilor secrete în redacţii dau lecţii de democaţie şi neatîrnare la televizor şi pe Net, înseamnă că lumea s-a întors cu susu-n jos. Când unul ca mine încearcă să dialogheze raţional cu iraţionalii, în loc să-şi vadă de treaba lui, ăla e un dobitoc.

P.S. Ăla care e-n stare să producă şi să publice o stenogramă cu mogulul meu şi cu mine personaje de interceptare are de la tonomatul Ciutacu leafa lui pe-o lună.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Eu şi alţii ca mine suntem nişte tâmpiţi

  1. Daca ar exista intr-adevar asa ceva, B1 sau Hotnews are plati probabil de 10x leafa ta pe o luna 😉
    Stenogramele se vand ca painea calda mai nou…:D

  2. De-aia ziceam că mă înspăimânt. Şi simt multă frustrare. Nu pot descrie în cuvinte. Pentru că ăştia există şi procreează.

  3. Pai cum vrei sa intre securistii in gratiile dictatorului, doar prin astfel de mojicii, de altceva ce pot fi in stare?
    Partea nasoala e ca oricine va veni, va apela la serviciile acestor nemernici.

  4. Da! Si pe mine ma intereseaza cat e leafa? Poate fabric ceva. Sa vad daca merita efortu 🙂

  5. Frate da un telefon la antene ca fac spume aia de la b1 cu madam pora in frunte ca nu vb nici voi nici realitatea despre stenograme.Poate poate ii salvati de la apoplexie si vb si voi ceva.

  6. Cand ziaristi, lideri si formatori de opinie, politicieni, afaceristi si alti oameni care mana turmele de votanti apar la televizor si se dau virgini, ei fiind defapt unele dintre cele mai mari curve ale tarii asteia, atunci undeva e o problema. Pentru ca oamenii aia se lupta sa puna mana pe putere, sa manipuleze oameni, sa faca smenuri. Oamenii astia ascultati ni-i arata noua cu degetul pe aia care asculta. Tu, Ciutacule, probabil ca esti curat dupa cum pretinzi si nimeni nu are dreptul sa se indoiasca de asta pana la o proba contrarie, dar cred ca ar trebui sa fii oripilat nu doar de cei care asculta, ci si de cei ascultati. Cred ca ar trebui sa te arati cel putin la fel de indignat. Nu pentru ca au facut ce-au facut, ci pentru ca pretind ca sunt altceva decat sunt in realitate. Asa cum esti virulent cu curvele virgine de la oficioase cred ca ar trebui sa fii si cu astia. Altfel, risti sa fii creditat cu acceptarea acelor mizerii prin acord tacit.

  7. Bre,
    te citesc. Sa iti zic ceva. Oamenii inca nu au funia la gat. Cand or avea asa ceva atunci vor incepe sa se dezica de dictatura si de tampenii din astea. Dar nu sa vrea democratie. Nu, doar sa o inlocuiasca cu alta… Vezi si Iliescu, a luat 3 mandate cu figura de tatuc si alti cativa faceau disidenta…

  8. In serviciile speciale ca si in multe sectoare de activitate din Romania angajarile au fost dictate de relatiile informale. Dar pare ca aici si in politica s-a mers ‘full speed’ spre un maximum de incompetenta.

  9. Victor,

    Daca nu pricep ce scrii poate fi din vina mea (educatie, subiectivism, lipsa de informare sau de intelegere). Dar poate fi si vina ta!!!

    Pe de alta parte, din pacate, comentariul pe care l-am facut acum cateva zile ramane adevarat: “… la unii folosesti dintii si la altii limba. Iar la unii te duci la gat si la altii in partile mai moi”.

    Gandeste-te cum ai reactionat la interviul cu Boc (cel in care ti-a adresat un epitet neprincipial) si cum te-ai comportat in interviul cu Vantu.

    Tu condamni standardele duble folosite de politicieni, dar si tu folosesti standarde duble in profesia ta (din plin). Si atunci cum ramane cu credibilitatea (politicieni, jurnalisti, etc)? Ce n-au inteles cei de la Realitatea este ca, pentru un jurnalist (dar nu numai), credibilitatea este cruciala.

    Probabil ca ar trebui sa-ti folosesti mai mult inteligenta si mai putin aroganta (care este de prea multe ori o scuza pentru prostie).

  10. Lumea nu intelege ilegalitatea si abuzul care a produs aceste stenograme.
    Securistii cheltuie o gramada de bani publici, ca sa monitorizeze pe unii si pe altii, care nu sunt simpatici regimului. Acele stenograme nu produc vreun efect juridic, pentru simplu fapt ca sunt obtinute in mod ilegal si nu redau fapte, ci doar vorbe. Oameni buni intelegeti, ca daca astia sunt in stare sa faca asta cu marii nostri burghezi, pai atunci de ce sunt in stare sa faca cu bietu’ proletar? Pai il calca-n picoare! Procurorii sa dovedeasca ce si cum prin masuri care sunt LEGALE nu ILEGALE, sa prinda dracului fapta, ca procese de intentii face Basescu zilnic. Mi se rupe pula ca Vantu se crede in cetatea lui Platon (de acu mii de ani, care n-a existat vreodata) si se vrea a fi un fel de pui de Rockafeller, pe mine ma intereseaza faptul ca statul isi foloseste institutiile de aparare in scopul santajului, in scopul indobitocirii cetateanului si in scopul discreditarii celor care ajuta la demascarea si atentionarea abuzurilor si crimelor comise de putere. N-am pretentia sa aflu informatii sau analize de la sfinti, am pretentia SA SE RESPECTE LEGEA! Daca statul n-o respecta, el care deriva din aceasta, pai atunci cine pula mea s-o respecte?
    Sa va mai spun ceva, fara platforma fizica economica NU ai institutii, nu ai servicii, nu ai cetateni, NU AI CIVILIZATIE, ci barbarie!

  11. Am intrat in posesia unei filmari cam la fel de valabila ca si stenogramele astea bune de sters la fund, si apoi folosite drept servetele de cei care le produc. Incep sa ma simt ca in vremea gimnaziului, cand nu aveam voie sa vorbim pe-afara ce auzeam in casa. Asta era sfant. Acu nu mai am voie sa vorbesc nici in casa, numai cu bateria scoasa din telefon.

  12. Scuze, am citit în Jurnal şi nu mă pot abţine să nu întreb: vine Udrea la Vorbe Grele? Uau! Imi amintesc că a mai fost la A3 la emisiunea lui Cristoiu si dupa asta Cristoiu “s-a dereglat”. Nu că m-aş gândi că e vreo similitudine în reacţia realizatorilor dar femeia asta aduce doar rele, ca mâţa neagră…ptiu..să faceţi o purificare, un voodoo.. ceva, inainte de emisiune…să stăm liniştiţi!

  13. NA-NA-NA, d-le Ciutacu, timpit, imbecil, prost de-a binelea e ala care crede ca-i va merge o vesnicie cu securismele. Vine si vremea platii pentru securistii chiorului. Ei cred ca sunt stapinii tarii. Mare Eroare, Mare Prostie pentru ei.

  14. Victore, ai zis bine “sa produca”… Ca acusi casa de productii DNA-lywood o sa produca si asa ceva (produca in sens de a fabrica!)

  15. stenograma Ciutacu-mogulu’ aferent nu prezinta nici un interes! priceless! adica zero lei zero bani. o fumigena de self-importance!

  16. Poate fi Ciutacu nost’ acuzat de multe, dar nu de acorduri tacite . Coane iti inteleg pasul si rezonez, de aia zic : esti Mare . Ciutacu cel Mare . Nu-i asa ca suna bine ? Pentru ca ziaristii pe care ii citim/apreciem noi, sunt mai inteligenti decat ai lor ! 😀 Acu dupa oda asta treci si pune iar mana pe un capat de treaba, sa avem si noi cu ce sa ne clatim ochii in poiana lui Iocan. Si nu te supara daca nu rezonam mereu perfect cu tine, ca si noi zoon politikon estem. :))

  17. stimabil domn,e posibil sa ajungeti ca CTP-ul cand a zis ca a obosit ca sa fie calaul de serviciu. (“calau” pt ca asa as atribui notiunea de jurnalist adevarat in ziua de astazi,ceva rar si arhi-injurat)

  18. “-Traian Băsescu, ca şi Preşedinte al ţării, devine un jucător şi se poartă ca un stăpân, ceea ce conduce într-un mod firesc la renumele de: STĂPÂNUL. Dă directive Primului Ministru pentru tăierea a 25% din salariile bugetarilor, într-o ultimă încercare de a balansa pierderile cauzate de umplerea buzunarelor camarilei de partid. Traian Băsescu îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească ţara spre zări mai bune, el nefiind în stare să asigure un trai decent acestora. Băsescu se crede STĂPÂNUL absolut al acestei ţări!

    -SOV, în calitate de mogul, taie-n „carne vie” şi uită să mai plătească salariile angajaţilor. De plătit…, plăteşte doar oamenii apropiaţi. În cadrul Grupului media pe care-l deţine i se spune: STĂPÂNUL. Dă directive angajaţilor referitoare la politica ce trebuie adoptată în ceea ce priveşte un candidat sau altul. În cazul în care un ziarist nu este de acord cu politica editorială…, este liber să plece spre alte locuri! SOV se crede STĂPÂNUL absolut al aglomeratului media pe care-l deţine, neţinând cont de directivele „Clubului de presă”!

    Fiecare dintre cei doi, se crede STĂPÂNUL absolut pe tarlaua deţinută!Fiecare pe ce are!
    Traian Băsescu din păcate… are o ţară de-i spune: ROMÂNIA!”

    Din: “Stăpânii Stăpânirii Stăpânite”, sau Base’ vs SOV, 2 oameni care au cateva lucruri in comun.

  19. “.O. Vîntu: Salut, Dane!

    Dan: Salut, prietene. Dă-mi şi mie cam cum stăm pe la ora 6.00.

    S.O. Vîntu: Aşa. Îmi dai mie Ministerul de Finanţe sau ţi-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu?

    Dan: Eu aş vrea la Apărare, pe cuvântul meu.

    S.O. Vîntu: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, aţi câştigat.

    Dan: Cum stăm la ora 6.00 ?

    S.O. Vîntu: Poftim?

    Dan: La ora 6.00 cum e?

    S.O. Vîntu: La ora 6.00, 51,5 la 48,5.”
    Apai betivanul national cu asa “dovezi” vine impotriva lui Vintu?

    Adica Dan il intreaba pe Vintu cum sunt rezultatele alegerilor (Vintu detine INSOMARul deci avea acces la procente) iar Vintu ii spune ca PSD/PNL au castigat folosind o gluma – impartirea ministerelor.

    Cum pot jigodiile securiste sa il acuze pe Vintu ca impartea ministerele folosind stenograma asta? Da, doar babele senile din foto ar putea “musca” momeala asta abjecta.
    Ce cauta stenograma asta in dosarul penal?
    Cum si-a permis SRI sa PASTREZE dialogul sefului insomar cu un PNList inregistrat in MOMENTELE CAMPANIEI ELECTORALE? O stenograma ca asta care demonstreaza ca opozitia a fost ascultata in timpul campaniei electorale, intr-o TARA CIVILIZATA, ar fi invalidat rezultatele alegerilor!

    VANTULE, BATE-I DE SA LE ZBOARE FULGII!
    AI TOATE ARMELE NECESARE!
    Jigodii securiste! Porc mai esti mai George Maior! Penalule! Te-ai fudulit prin tari civilizate (SUA) si in perioada lui Ceasca si dupa si la ce ti-o folosit? Toti canalie securisto-comunista ai ramas.

  20. Eu am o intrebare care e pe buzele tuturor:ne vinde Base pe bucata sau cu totul strainatatii?Iar Videanu baga vrajeli cat cuprinde:am stabilizat Romania,acum putem aplica un program.Cu inca vreo 38 miliarde cum sugereaza delicat fmi-ul?Videanu,hai sictir ca nu te crede nimeni!Ati intrat iarasi in campanie.

  21. de asta ce parere ai, victore? omul a declarat singur pe blog cu ce s-a ocupat. este finul lui fenechiu. iar sefii sri si 2:15 s-au facut pres sa-l serveasca. sunt lucruri extrem de grave si nu s-a autosesizat nici un parchet pe tema asta. tu ce parere ai?

  22. securismul e molipsitor – orice bou care se viseaza un james bond, nu ii place munca si nici cartea prea mult, saliveaza la ideea sa ajunga in ‘servicii’ .. se multumeste si cu statutul de turnator , dupa o vreme. distractia cu telefoanele se va termina odata si odata .. niste bivoli cu ochii albastri vor vedea gratiile pe dinauntru, dar sper ca si companiile de telefonie care au tacut complice la aberatia asta, sa fie amendate pret de cateva mii de euroi per abonat.. exista si lege pentru asa ceva , si lume revoltata dornica sa-i beleasca de bani cel putin.

  23. Cred tot mai mult ca populatia acestei tari isi merita soarta.
    Sa apara intr-o tara membra a NATO si UE porcarii
    ciuntite si aranjate -ca in revistele colorate- si lumea in loc sa se revolte pe metodele securistice de obtinere, lumea se oripileaza pe ceea ce vorbeste Vantu.
    Vezi Doamne Vantu face si drege.
    Ba prin alte gazete apar articole ca si Voiculescu o da pe bune cu marlanu´.
    Ba culmea, chiar si tu, Victor Ciutacu, incepi sa te inclini si sa te pui bine; cu cine?
    Deci la asa tara asa stiri, asa oameni si asa conducatori. Pacat ca exista inca o mana de oameni care doresc sa traiasca intr-o tara “normala”. Nu cei care in proportie de 90% cred ca tara merge intr-o directie gresita.
    Din astia 50% l-au ales pe marlan, iar acum regreta.
    Pana nu se alege prafu´ de tot si sa se reia totul de la inceput nu este speranta.
    Daca nu ma credeti priviti in jur…

  24. Mi-ar prinde foarte bine leafa dumneavoastra pe o luna (indiferent cat este ea) sa o atasez ajutorului meu de somaj dar prefer ca NIMENI sa nu poata sa “produca” o asemenea stenograma.
    Sa auzim si de bine!

  25. Si eu simt aceeasi deznadejde si frustrare. Remediile mele sunt familia, persoanele apropiate si promisiunea ca voi pleca de aici cu prima ocazie, chiar daca asta va insemna sa renunt la multe din lucrurile la care nu vreau sa renunt.

  26. Aveti undeva o frază cu oameni aparent inteligenti care clefăie de plăcere citind stenograme sordide;este o exprimare sugestivă care aproape că te face să le auzi gemetele si să le vezi rânjetul de satisfactie.Dar nici nu poate fi altfel,pentrucă,cine îsi poate imagina asemenea specimene citind,de exemplu,din clasicii literaturii universale?Nu poti să-i crezi capabili de o asemenea”perversitate”.Scuzati limbajul mai dur;este rezultatul dezgustului.

  27. problema oamenilor este ca ei cantaresc intre o barfa sau alta, intre o calomnie sau alta, intre sentimentele lor fata de unii sau fata de altii si nu intre rezultate guvernelor care s-au perindat pana acum la guvernare. Nu conteaza cine-i mai eficient, conteaza doar daca-mi place sau nu figura unuia sau altuia!

  28. Seful bandei mai da drumul la caini din cand in
    cand .Sant cotarle care nebagate in seama devin
    inofensive. Dar stapanul lor e turbat.Cand apare
    pe sticla schimb canalul ,iar pagina de ziar o
    ridic imediat sa nu il mai vad.E mai putin dur sa
    ii aud pe altii comentand pe cine a mai muscat ,
    la gatulcui a mai sarit ce alte nenorociri mai
    aduce.

  29. @De mmm …ce halea madam pora la b1tv scuze ce zicea m am obisnuit cu madam pora halind la pomenile organizate la ateneu…despre Stenograma,pai Stenograma e frate cu Cosmosu si Palmolivu si sunt ai lu Mercedesa cetateanca de etnie roma. Astia daca mai vorbesc de stenograma o sa fie acuzati de discriminarea romilor.{In 1989 au fost inlaturati sotii Ceausescu nu si securistii acestora,securistii au continuat sa si puna marioneta presedinte si sa conduca (jefuiasca)Romania}

  30. Hahahahaha …. si eu care am crezut ca babele alea sunt bocitoarele guvernului BOC !!!…

  31. Inca n-ati depistat provocarile ?
    Pe vremea lui ceao ceistu’ (C.I.) provoca si-l “servea” pe informatorul propriu-zis,.
    Intotdeauna erau 2 prin institutii.

  32. Daca ai fi muritor de foame si fara educatie si ar veni cineva la tine si ti-ar da un pachet “de la Basescu” (inainte de alegeri sa zicem), ai fi ‘pro-Basescu’ ?

  33. Domnule Ciutacu,
    este a 2-a oara cand comentez pe blogul dumneavoastra si ma mir ca un jurnalist de talia dumneavoastra nu stie ca popoarele sunt si ele studiate ca apucaturi si mod de a-si trai viata, iar smecherii stiu ca pulimea, bine a mai zis cine a zis, nu va avea nici o reactie indiferent ce i-ai face. Nu stiti asta ? E grav atunci. Asta e boborul si asta va fi si in urmatorii 2000 de ani. Ati uitat asa de repede ca “revolutia” din decembrie 1989 nu am facut-o noi, ci altii? In timp ce AIA ne revolutionau, noi stateam la bere.
    Asa ca degeaba va zbateti golanasilor !
    Cine citeste sa inteleaga !
    Cu respect,

  34. Eu nu inteleg un lucru: si din interviu si din stenograme rezulta ca Vintu e mare si tare (are informatii, are influenta, are forta….) Cum dracu a putut sa faca gafa de a-l chema pe Gioana la el in seara aceea??? Sunt mai multe variante: ori braveaza (vizavi de puterea si influenta lui), ori i-a facut jocul lui Basescu, ori… “unde e desteptaciune e si multa prostie”!

  35. Schimbam acum canalele…si cand ajung la B1 ii aud pe nasul si inca unu cum vorbesc cat de minunat e capitalismul…superb :))

  36. Felicitări Victor pentru interviurile de până acum. Abia aștept și discuția cu Elena Udrea.

    @bigradu, nu știu dacă realizezi diferența dintre Boc (prim-ministru, adică persoană care lucrează pentru binele public, adică și pentru al cetățeanului Victor Ciutacu) și Vântu (patron, mogul, INVITAT la o emisiune unde, așa cum a mai spus-o și Victor Ciutacu, „nu face execuții publice”). Dacă ai urmări emisiunea cu Ridzi ai obseva că a fost un domn și acolo. Sunt convins că dacă Boc/ Băsescu/ etc. vor veni ca invitați la Vorbe Grele vor avea parte de un dialog cât se poate de deschis. Sigur, le va pune întrebări, dar nu ăsta e rolul discuței? Și lui Vântu i-a pus întrebări, dar dacă omul n-a vrut să răspundă la unele, ce voiai să-i facă? Să-i spună „derbedeul dracului”?

  37. Victore, vezi că te arunci. De produs stenograme e ușor. Iar de publicat de ce ar fi o problemă? O ia toată lumea “pe surse”.

  38. In Romania si imposibilul este posibil, daca nu exista o stenograma cu tine si mogulul, poate ca baietii desteptii o poate fabrica….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.