Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Elveţia parţială a jurnalismului politic

Elveţia parţială a jurnalismului politic

Motto: “Când vezi unul în mlaştină, nu-i întinde mâna, că te trage după el. Calcă-l pe cap” (un domn din mafia personală a lui Adrian Năstase, Herăstrău, România)

După o lungă şi atentă chibzuinţă, am decis că nici unul dintre voi (cititorii mei) nu se califică, deocamdată, să-l invit la emisiunea cu oameni obişnuiţi (despre politică) pe care o voi face. În urma referendumului blogheristic pe care l-am iniţiat, m-aţi suspectat, majoritatea, pe nedrept că în campania electorală voi ţine cu Oprescu (în baza famoasei prietenii publice asumate de ambele părţi), cu Antonescu (în baza unei alte prietenii, la fel de asumată, dar ceva mai puţin faimoasă), cu Geoană (în baza unei obligaţii slugarnice faţă de patronat) sau chiar cu Băsescu (de frică, din calcul pragmatic sau în urma unui târg subteran).

Din calculul meu pragmatic rezultă că nu voi ţine cu nimeni în primul tur. Voi fi o Elveţie a jurnalismului politic. Candidatul Băsescu va beneficia, dacă-şi va dori asta şi nu va mai da cu rahat în ventilator în momente inoportune pentru el, de tratament egal şi, chiar dacă speră să fie iar victima conspiraţiilor sistemului ticăloşit, de criterii de eveluare similare cu ale contracandidaţilor săi. Nu pun botu’ la strategii ieftine. E drept, au existat câţiva care au scris că n-o să ţin cu nimeni deoarece aş fi, după caz, profesionist deontolog sau scârbit de toţi. La fel de greşit! În turul doi, voi redeveni subiectivul de altădată. Pentru că am un meci neterminat; plus o promisiune faţă de mine şi faţă de oamenii care au crezut (şi încă mai cred) în onestitatea mea. Iar eu îmi respect întotdeauna promisiunile!

P.S. Indiferent cine va fi preşedintele României din decembrie 2009, un lucru e sigur: nu va purta ştampila “garantat de Ciutacu”. Fiindcă, deşi pot, nu mai vreau!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

126 thoughts on “Elveţia parţială a jurnalismului politic

  1. Sa inteleg, pe langa alte multe, ca nici don ciutacu nu merge la vot?! Mircelu, doamna firea, deci avem trei declarati. Va inteleg dar personal am impresia ca fara mine la vot, se alege praful si desi baietii mi-au tot dat cu bocancu-n gura cu voiosie si talent, ma tem ca-s prea las pt a nu vota!

  2. Off topic: citeam ca prin decizia de trecere prin parlament a 3 pachete de legi, ‘Guvernul a dat o lovitura strasnica Parlamentului si democratiei’.’La capatul zilei de 15 septembrie
    “democratia a crapat, dar a rezistat coalitia”‘ Pe cand crapa dusmanii poporului? Poate veti afla din vreun mesaj! si ne veti comunica si noua.

  3. Cum vi se pare asemanarea dintre ‘CLASA POLITICA ‘ romaneasca si documentarul de pe national geografic ‘ MAIMUTE LA FURAT ‘ ?

  4. În cele din urmă, înţeleg că nu adopţi atitudinea multora, printra care şi colega ta de teve, Gabriela Vrânceanu Firea, de a nu te duce la vot. Foarte bine , fii subiectiv! 🙂

  5. Da ce Victore ,pana acum ai fost vre-un Bangladesh sau vre-o Somalie a jurnalismului politic !
    De ce trebuie sa te schimbi ?

  6. Da!Trebuie sa recunosc ,esti un tip suficient de simpatic ca sa castigi atata popularitate .Personal,consider ca o meriti din plin.Se pare ca inca nu ne-am obisnuit cu naturaletea omului care nu are de spus decat ADEVARUL,mai ales cand acesta devine incomod.Imi place stilul de a te exprima,original de altfel,franchetea pe care o afisezi si bineinteles faptul ca, in tara asta in care in curand nu va mai fi loc pentru atatia nenorociti,esti unul dintre putinii romani care nu se tem .Ma intreb tot eu, de cine?

  7. ,,După o lungă şi atentă chibzuinţă, am decis că nici unul dintre voi (cititorii mei) nu se califică, deocamdată, să-l invit la emisiunea cu oameni obişnuiţi (despre politică) pe care o voi face.”

    Un pic de cacat, nu? Sa stii ca, in afara de ,,gospodinele” care se caca (intelectual, bineinteles) pe toate blogurile, dandu-si cu parerea in absolut orice materie, exista si oameni destepti. Niste anonimi mai destepti decat majoritatea covarsitoare ale vedetelor de televiziune (ca asta sunteti). Sau voi aveti doctoratu’ in tocshoiala si va dati seama rapid ca pulimea ramane… pulime?

    P.S. Cu promisiuni ca asta a ta o ard si politicienii.

  8. @SingurEu: nu-mi amintesc sa fi facut vreun legamant cu voi ca va invit in emisiune. mai usor cu tonul aste superior, ca pleci urgent sa comentezi pe blogurile pline de toleranta.

  9. Am citit mesajele de pe blogul ELENEI UDREA,sunt lamentabile.Oare suntem o tara de handicapati?Nu ne-am saturat de HAHAILA?Slava Domnului si-a imbogatit tot neamul,nu mai spun de IEPELE lui.Cand apare la TV ,nu mai nimeresc telecomanda sa schimb programul de scarba.

  10. ,,Fiindcă nimic nu mai e moka, cine ghiceşte destinatarul sprijinul meu profund deontologic şi, mai ales, motivaţia gesturilor mele viitoare (public asumate) va fi invitat în emisiunea Vorbe grele, să comentăm împreună rezultatul scrutinul, perspectivele ţărişoarei şi implicaţiile alegerii românilor.”
    Ai dreptate: nu ai zis PROMIT.

    Nu stiu de ce, dar gandul ma indreapta catre Berceanu…

  11. D-le Ciutacu ,dupa mine esti printre primii 3 din Ro.Sustine-l pe d-l Oprescu si sigur va iesi presedinte al RO.

  12. Victor Ciutacu, am onoarea sa te salut!
    Sa intelegem ca in turul doi participam la play-off unde sunt excluse loviturile de departajare… Hmm, sa nu cumva sa ratezi “scarita”, “marinelul” se apara bine…si dur. Ups, deja stim unul care intra in turul doi!

  13. Plecat fiind de pe Planetă, olecuţă, nu-mi amintesc de întrecerea asta… Sau, mă rog, poate aţi făcut concursul fără mine? Acu’, să nu fiu ipocrit, nu că mi-ar fi displăcut ideea, da’ ştiu că şansele mele ar fi fost NULE. Da’ măcar mi-aş fi încercat şansa!
    Şi dacă tot mai daţi voie, din când în când, la manifestări populare pe acest blog, atunci când vor veni la “Vorbe Grele” neşte politruci, dacă aş fi acolo, le-aş adresa următoarele întrebări:
    1. Dacă demnitarii statului român se deplasează cu helicopterul la manifestări câmpeneşti, pe bani publici, se cheamă că au dorit să rezolve nişte probleme foarte importante ale tuturor cetăţenilor români. Care au aceste probleme, şi ce soluţii au găsit Domniile Lor pentru rezolvarea acestora?
    2. Legile asumate în Parlamentul României, nemulţumesc cea mai mare parte a sindicatelor şi a angajaţilor din sistemul public. În aceste condiţii, care a mai fost rostul (sensul) acestei asumări?
    3. Pe cine avantajază în acest moment starea conflictuală din societatea românească? Exemple: Justiţia vs. Executiv, Sindicate Vs. Executiv şi Legislativ, Executiv vs. Legislativ etc.
    Desigur, aceste întrebări, poate le-aţi adresa şi D- voastră, fără a fi “suflate” de cineva. Nu vă pot pretinde să deveniţi vreodată purtătorul meu de cuvânt, că… îmi permit să vă răsplătesc, eventual cu un sincer “mulţam fain”, de care vă este cam plin podu’… Da’ mi-e teamă de răspunsuri…

  14. In zilele care le traim nu putem garanta pe noi insine daramite sa garantam pt un om din politica, putem fi doar de acord cu ideile si programul pe care il are (dar sa nu uitam ca in campaniile electorale toti au idei si programe senzationale dar manance-i benga dupa alegeri toti sufera de o anestezie ciudata).
    In fine nu ca ar conta foarte mult eu am o singura dorinta sa nu iasa base indiferent de cine castiga dar vreau sa ia bataie base (exceptandu-i bineinteles pe vadim naty meir si becali).
    Cu naty meir poate ar fi putin mai bine ca si cu base colunbeanca e mai tanara ca udrea iar umorul instantaneu (provenit bineinteles din intelepta sa prostie) ne-ar inveseli mai tare ca glumele proaste ale lui base.
    Noapte buna ma pun sa dorm ca maine ies in civilizatie din jungla asta numita romania adica merg pana in Anglia

  15. Domnule Ciutacu, “moto” se scrie cu un singur “t”, nu cu doi ! In rest, numai de bine si sa dea Domnu sa nu puna gheara iar pe Romania la 20 de ani de la Revolutie clica kgb-ista a tovarasului Ilici.

  16. Cred ca Moldoveanu’ se referea la moto trancalici. Vehicul cu doua roti etc etc etc.

    Desi, mai nou o fi “mottocicleta”.

  17. propun ca cel ce termina pe locul doi la alegerile din Germania sa fie automat presedintele Romaniei.mai facem si noi economiisi,cine stie,poate fgace si treaba.

  18. ma jeneaza sa merg la vot pentru a-mi exprima o optiune, fara ca aceasta sa ma reprezinte. ma duc sa-l votez pe celalalt, doar sa nu iasa basescu.
    nu e corect.vreau sa existe pe buletinul de vot varianta nici unul din cei de mai sus.asa cred ca e corect. asta as alege. asa nu i-as da sansa cretinului sa sustina ca l-a ales poporul… te-au ales 50% din aia 30% de s-au dus la vot si te-au ales ca n-au avut altceva. votand cu nici unul din cei de mai sus poate-i vom face sa inteleaga ca nu-i mai vrem, ca i-am citit, ca i-am fumat…poate ne-am duce mai multi la vot

  19. Chiar acum este emisiunea ta in reluare, pute a Crin. Se legalizeaza prostitutia si drogurile usoare? Hmm. La dracu, se pare ca o sa votez din nou desi mi-am jurat ca n-o mai fac. Pai nu-i mai bine sa isi bata joc politicienii de tine in timp ce razi de ei in asa hal incat ii poti face sa se uite inapoi?

    – te iert ca esti cel mai bun numa’ daca-mi spui cum ader la imperiul Ciutacesc! :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.