Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

Iri şi Moni, Oana şi Pepe, încă soţii Truică şi sclipiciosul cuplu Borcea, Simona Sensual (fostă şi ea, dar Suhoi, pe vremea când o pescuia Bichir leşinată de pe holurile Oficiosului), Bianca şi Cruduţa, Bote şi Prinţul Cristea, Vijelie şi Salam, Vărciu plus fosta şi actualele, Tonciu şi Sânzi, Mateuţa şi Pamela, veşnicul nea Gigi, toţi la un loc şi cei care-i bagă-n seamă mă exasperează. Eu, golănaşul, colocvialul care a băgat limbajul de cartier pe posturile de ştiri, nu mai am răbdare (şi nici de ce) să folosesc telecomanda. Am ajuns, în zilele când mi se întâmplă să bat la uşa de acasă la ore altădată nefireşti, să mă uit, a nu-ştiu-câta oară, la filme cu Steven Seagal, Jackie Chan şi Jean Claude Van Damme. Mai am să mă refugiez în Bruce Lee şi Chuck Norris, dar nu ştiu pe ce post li se difuzează capodoperele.

Ia-i de tot înapoi la tine şi salvează-mă, domnu’ Dane! Odată cu mine, îţi jur că îţi vor da acatiste mulţimi de oameni. Mi-e dor de-mi vine să mă tăvălesc pe jos de vremurile alea frumoase, viitorule preşedinte care eşti tu preşedinte! Veneam seara acasă şi, după fiecare zi încărcată, când simţeam nevoie să mă destind, mă duceam aţă pe OTV. Juma’ de ceas şi-mi trecea tot stresul. Ai fost, odinioară, factorul meu cotidian de destindere. Azi simt lipsa exclusivităţilor tale monumentale, seratelor intelectuale cu prezicătoarea Ildiko, dezbaterilor de idei Fane Spoitoru-Mimi Cămătareasa, graţiei şi conciziunii minunatei doamne Paula Ciuclea, transmisiei solemne a înmormîntării lui Caiac. Au fost nişte vremuri minunate, în care noi toţi eram mai tineri şi răbdători, iar tu, domnu’ Dane, erai unic. Aşa cum odinioară găseai pe Animal Planet şerpii, şopârlele, racii şi homarii, numai la tine în studio se strângeau dubioşii, ciudaţii şi fugiţii de-acasă! I-ai scăpat odată din mână şi au năvălit peste tot. S-a diluat mesajul nebuniei, s-a ales praful. (textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Domnu’ Dane, te rog eu, ţi-i iei înapoi?

  1. imparatia oglinzilor strambe, a fost una din scrierile ce m-au incantat in anii copilariei, se pare ca oglinda sparta de diavol a nimerit la otv la dd in direct. daca domn dane ne face un pustiu de bine, promit sa dau un sarindar la manastire pentru sufletul lui.

  2. Singura data cand am fost in Bucuresti,am ramas cu senzatia ca e plin de tigani si ca lumea e urata acolo.Iar la mine acasa avem destui din astia.Nu-mi place Bucurestiul.Se presupune ca ar trebui sa fie model,doar e capitala.Se presupune ca acolo ar trebui sa fie altfel si cei de acolo ar trebui sa dea un semnal ca se poate altfel.S-a ajuns ca avem tiganiada in direct pe majoritatea televiziunilor.Noroc ca sunt ocupata in timpul zilei ,n-am cum sa ma plictisesc.

  3. @Irina: da, i-am luat noi pe toti, la voi e o lumina si-o voie buna 🙂
    @ex: hai sa nu facem festival DDD. nu asta e scopul textului

  4. Chiar daca si i-ar lua inapoi, virusul s-a raspandit destul. Realitatea e o combinatie intre Stirile de la ora 5 si Romanii au talent, iar la Antena3 cand nu sunt emisiuni cu tigani, sunt cele cu rromi si viceversa. Prime time-ul televiziunilor de stiri (cica de nisa) s-a transformat de la “masa cu 2 pana la 5-6 invitati”, in “studioul cu public yahoo-itor, realizator in picioare si invitati pe scaune de bar”. Kitsch-ul e la loc de cinste. Macar la OTV era ceva natural, care ma facea sa cred ca ala era originalul, cu studioul ala intr-o garsoniera.
    Si oricum, am zis-o nu cu mult timp in urma, ca si televiziunile de stiri au propriile lor Magde Ciumac. De la Tatoiu pana la tanti invatatoarea sau de la Florin Tudose pana la Vasile Marica, televiziunile de stiri abunda de teleenciclopedii ambulante, gata sa raspunda la orice fel de intrebare din orice domeniu imaginabil. Parerea mea este ca nu-i obligatoriu sa fii manelist, semi-analfabet, incult, curva, prost, libidinos ca sa faci televiziune de prost gust. Cele doua principale televiziuni de stiri din Romania au reusit (cel putin in ultimul an), sa realizeze emisiuni de prost gust si cu persoane care nu se incadreaza in randul celor mai sus mentionate de mine. Daca spre exemplu (vorbind de A3), dupa Grecu-Tudor butonez putin, apare Dumitrescu, pana aici e ok, dupa care vine Gadea cu “SOCANT”- tanarul arestat aiurea-n tramvai in Franta si face o ora cu asa ceva, e clar ca Discovery scrie pa mine. Sau daca nu e ceva “SOCANT”, e cu tigani care se cearta si regele Cioaba in legatura directa (pus falnic pe plasma de 4/5 metri). Sau Vineri ma uit la Vorbe Grele, la sfarsitul emisiunii ma simt ok daca e cu politicieni, sau ma simt minunat daca e cu de-alde Visan/Albulescu & Co. si apoi apare nea’ Stan care ne spune ca “suntem cu totii imbecili” in eterna-i melodie pusa la rupere precum o placa de vinil stricata pe un pick-up Tesla cu duza stricata.
    Daca pleci tu, Badea, Dumitrescu, Tudor, Grecu, Stancu, Ursu, Coman, Petrescu, A3 se transforma in RTV, iar cele doua televizuni se pot lua de mana incepand sa cante “tara, tara vrem ostasi!”, raspunsul la intrebarea “pe cine?” fiind indubitabil “pe OTV!”.
    Pe langa faptul ca si A3 si RTV transmit in direct inmormantari, nunti, botezuri, petreceri tiganesti, mai au si tupeul a-si auto-intitula pompos subiectele dezbatute ca fiind de “interes public”. Dar, ce mai conteaza… sare rating-ul pana-n tavan? Vine banu’ gros? Atat! … Restul e tacere…

    P.S.:”BREAKING NEWS: Cioaca a omorat-o pe Elodia!”.
    A 2-a zi: “Inca nu se stie sigur, este doar suspectul principal.”
    …No comment!…

  5. “Eu, golănaşul, colocvialul care a băgat limbajul de cartier pe posturile de ştiri[…]” – ai omis “derbedeul dracului” 🙂

  6. Noroc cu Gadea care ne ofera o alternativa onorabila in seara asta: Mihaela Radulescu ne va vorbi despre adevarata ei dragoste ! 🙂 🙂 🙂

  7. Că bine zâsăși nea Victore, să destingem și noi pă ăia cu pix în mână, care ia decizii pentru popor, față dă cei care are la fel dă mult bine, că-l revarsă peste tot!

  8. Eu citisem articolul din ziar şi îmi părea rău că n-ai scris nimic pe blog. Mă gândeam la un offtopic. Pe urmă, mi-am văzut de treabă.

    Deschid acum şi văd ceea ce voiam. 🙂

    1. Mi-a plăcut mult! 🙂
    2. Eu ştiu doar un “domnu’ Nea Dan”! 😉

  9. Dreptate ai!Problema e,ce facem cu ceilalti?Chiar acum ma uit la Radu Tudor,care spune despre vizita lui Base la Obama,ca e fortuita.Si Dana Grecu il aproba zicind- “adica e fortata,nu?Da,raspunde frunte lata!”
    Trist!Uite,asa mai invat si eu o reteta de mincare din nu mai stiu ce tara,de la Jamie Oliver…

  10. Buna seara d-le Ciutacu,
    Poate sa imi zica ce vrea acest DD;in toata nebunia tarii in care traim el este culmea alienarii.Imi repugna ca este oltean,din neamul meu…
    Cu mult respect epntru dvs.,
    IoanaP

    P.S. Va rog felicitati-l pe Mircea Badea pentru aniversare,ca nu ma descurcai sa-i transmit un mesaj pe blog.La sapte ani de aniversare, e dr.docent vis-a vis de ministrul educatiei…

  11. e, lasa ca si pro-tv ul a bagat pe sticla manelisti la greu , ciori cat cuprinde si tot felul de anonimi. nea dan e primul care s-a prins ce vrea rumanul sa vaza si le-a dat. dupa nea dan , TOATE televiziunile baga in seama toti fraierii. nu stiu de ce s-a dat la fund danutz si nu mai are spor la achete soc, descoperiri ale secolului si predictii de cutremure in direct, chiar nu stiu. o fi de la handcuffs ?

  12. Victore,

    Am urmarit cateva minute din emisiunea “La Ordinea Zilei”.

    Cred ca ar trebui ca Radu Tudor sa stie ca nu se spune “semne de intrebari” ci “semne de intrebare”.

    Pe de alta parte Dana Grecu ar fi bine sa reciteasca Dex-ul si poate ar afla ca “fortuit” nu inseamna fortat.

    Prin urmare, cred ca le-ai face un bine colegilor tai daca le-ai tine niste lectii de gramatica. Banuiesc ca ar trebui sa fie mai deschisi la sugestia asta decat EBA.

    In plus, sunt curios daca jurnalistii de la Intact le vor adresa celor doi premianti APTR aceleasi “epitete” pe care le-au adresat Elenei Basescu cand a spus “succesuri”. Banuiesc ca nu; sunteti colegi si nu va puteti critica (sau “corb la corb nu scoate ochii”).

    Asa ca, culmea ironiei, titlul textului s-ar potrivi perfect si daca i-ar fi fost adresat lui Dan Voiculescu, doar cu alte personaje: Dana Grecu si Radu Tudor.

    In sfarsit: ati aflat daca documentul prezentat de Radu Tudor privitor la bac-ul lui Funeriu? Este adevarat sau este fals? Vad ca a ramas ca-n gara: nu mai spune nimeni nimic.

  13. Deja ma scot din sarite astia. Am vazut de vreo saptamana o “stire” care spunea in mare ca EBA a fost la cumparaturi, ca prefera produsele bio si ca s-a urcat in masina si si-a pus papornita pe scaunul din dreapta. Jur, asa era “stirea” la concurenta(RTV). Ma tot intrebam care-i informatia in toata insailarea asta, acel “un om a muscat un caine” clasic la scolile de jurnalism. In goana dupa “vedete” si tot ce fac acestea, lucrurile au luat-o razna de tot.
    Eu la OTV nu m-am uitat (nu cred ca adun 30 de minute in total in ani de zile), ca ma enerveaza sa aud prostiile spuse pe acolo. Da’ in ultimul timp vad mult OTV cam peste tot.
    In schimb, din tot ce-ai enumerat tu acolo, am “asistat” la inmormantarea lui Caiac. Ca sora-mea locuia in vremea aceea langa el(aleea Brancoveanu sau Brancusi, nu mai tin minte, in Craiova)- doar la scari diferite si eu tocmai eram in vizita la ea. N-am dormit noaptea cu tot suvoiul ala de lume. Ba mai mult mi-a aparut si masina la Antene luata din spate cand incercam sa ma strecor spre parcare si vocea Loredanei Chimoiu cu “oameni din toata tara au venit sa asiste la inmormantarea interlopului” 🙂 . M-am si gandit cu ce ochi ma vor privi vecinii odata intors acasa. 🙂

  14. Ca pe orice post TV si la OTV , dincolo de toate tampeniile , se mai discuta si lucruri serioase . Uite , de exemplu , de la ei am aflat despre propunerea Academiei Romane ca problema Rosiei Montane sa fie hotarata de popor printr-un referendum .

  15. Bigradu:

    1. Te bucuri prea mult. Şi asta te dă de gol;
    2. Dana şi Radu sunt plătiţi fix în funcţie de cum folosim noi telecomanda. Ceea ce nu-i cazul semianalfabetei lui tati, de exemplu. Care e plătită din banii noştri, chiar dacă nici nu e votată. Şi ştii la ce mă refer;
    3. Întrebarea referitoare la Funeriu e retorică, nu?

  16. Domnule Ciutacu,

    Vreau sa va informez din surse oficiale, referitor la Vizita lui Basescu in America
    Nervos ca nu il primeste Obama ia spus Vice Presedintelui ca nu semneaza nimica pina nu sta de vorba macar 5 minute cu Obama, sa nu se faca de kakat ca nu a discutat cu Obama

  17. -Sefu fac si eu un partid cum ati ordonat,nu ma luati si pe mine cu catuse la maini sa par o victima a conducerii ca sa devin credibil…intelegeti? -Da ma se rezolva tu da-i inainte cu prostitul oamenilor cu otv-ul. Lumea trebuie sa creada in salvatori ai natiei indivizi care vor face dreptate vor crea vor drege asa cum i-am prostit si cu Basescu dar tot noi o sa fim. Ai priceput? Ai vazut ce bine joaca Gigi Becali piesa razboinic,salvator,superman joaca ca nu vrea sarmanul sa-i luam la puricat averea. Dan Diaconescu se aude ca Elodia se ascunde intr-o ascunzatoare nu vrei tu sa cercetezi cu circul ala ambulant de-i zici otv?

  18. Victor,

    Stiu ca blogul tau nu e messenger, dar trebuie sa-i raspund lui Violet.

    Draga mea,

    Nu ma bucur. Este trist ca doi oameni cu studii superioare, jurnalisti, care critica aspru greselile gramaticale si care ar trebui sa fie niste exemple de folosire corecta a limbii romane fac ei insisi greseli gramaticale. Poate ar trebui sa observi grija cu care scrie Victor pe blog si cu care se exprima la televizor (si nu este singurul exemplu), ca sa intelegi ce vreau sa spun.

    Atunci cand aplici niste standarde, aplica-le tuturor. Deci daca o criticam pe EBA (si alti politicieni) pentru ca fac greseli gramaticale hai sa le aplicam acelasi tratament tuturor, inclusiv Danei Grecu, lui Radu Tudor, lui Victor Ciutacu si altora. Daca, facem exceptie pentru cei de la Trustul Intact, doar pentru ca “sunt pe acceeasi lungime de unda cu noi” atunci n-am facut nimic.

    In al doilea rand, singurul lucru pe care l-am dat de gol este faptul ca urasc prostia, lucrul facut de mantuiala si fatarnicia. Iar cei care au “doua ocale” sunt vinovati de toate de mai sus.

    In al treilea rand inteleg ca tu sustii ca cei care sunt platiti din bani privati au voie sa faca greseli gramaticale fata de cei care sunt platiti din bani publici si care nu au voie sa faca asemenea greseli. Imi pare rau pentru tine.

    Si NU, nu stiu la ce te referi: gramatica e una pentru toti. Ori o stim si o folosim corect ori nu. Nu conteaza cine ne plateste. Si am dubii ca “Domnu’ Dane” (ala de le Trustul Intact) ar fi de acord cu tine.

    In sfarsit, din cate stiu eu, o intrebare retorica este o intrebare care nu necesita raspuns, pentru ca toate lumea il stie. Pana acum, singurul care a spus ceva despre acel document este Funeriu care a acuzat ca documentul ar fi fals. Nu stiu ca cineva de la Trustul Intact sa se fi revoltat si sa-l acuze pe Funeriu ca minte si ca documentul ar fi adevarat. De asta l-am intrebat pe Victor. Daca tu ai un raspuns la intrebarea mea mi-ar place sa mi-l dai.

  19. Bună seara,
    Cred că eşti dizident fix în trustul unde trudeşti. A1, A2 nu vizionez, dar dacă la Sinteză a ajuns Răduleasca un fel de breaking news atunci e bai mare.
    Poate ar fi bine să sugerezi ştiristelor şi nu numai că “Naţional Arena” e struţo cămilă. Nu cred că ai nevoie de detalii şi explicaţii. Mulţumesc.

  20. @brazvan: e cuprinsa-n text; ca si asistentele lui
    @bigradu: Dana si cu Radu cu comis gafe lingvistice, Eba e agramata. din postura vorbitorului bun de limba romana, as putea sa-mi tugui buzele si la adresa lor, dar nu e cazul. stiu cum scriu si vorbesc amandoi. orice comparatie cu nefericita aia e exagerata. cat despre Funeriu, cazul a ramas, mediatic, unde-l stim amandoi. ei si-au luat-o profesional si la nivel de imagine, el nu a aratat nici o diploma si nu si-a echivalat studiile; desi ar fi trebuit (daca n-avea nimic de ascuns) s-o faca.
    @d: SI de trustul meu. i-am nominalizat mai ales pe aia fiindca ma uit, de regula, la emisiunile noastre.
    @Marieta: nu-s nici un disident. iar stadionul se cheama Arena Nationala; perfect romanesc

  21. Sa ii rugam pe securistii care ne conduc sa ne mai ofere sectacole memorabile pe care le-ai amintit in articol. Nu tot ei ne indreapta pe drumul cel bun si ne arata de vreo 21 de ani cine ne sunt sefii.

  22. @Catalin: Total de acord. Totul pentru rating! Acu’ vreo 10 zile, scandal mare: A3 gaseste simboluri revizioniste, horthyste si nu mai stiu ce pe stema Imspectoratului Judetean de Politie Covasna. A3, simpatici cum ii stim, il aduc in emisiune pe Corneliu Vadim Rudotel (care – apropo – jigneste non-stop A3 si pe Dan Voiculescu), responsabil cu echipa de zgomot. Degeaba incerca bietul purtator de cuvant sa explice ca simbolurile se regasesc pe stema actuala a judetului Covasna… ti-ai gasit!!!
    Cum in tara sunt multi gura-casca ce iau de bun tot ce li se serveste, au inghitit galusca pe nemestecate. Cine a avut insa minima curiozitate sa se documenteze putin, a aflat urmatoarele doua lucruri:
    1) Simbolurile incriminate nu sunt nicidecum iredentiste, horthyste etc; ele se regaseau pe stema din perioada interbelica a judetului Trei Scaune;
    2) Mai mult, aceleasi simboluri, cu foarte mici diferente, se gaseau pe stema COMUNISTA a judetului Covasna!!!
    Asa ca, domnule Ciutacu, mai uitati-va si in gradina proprie. Nu de alta, dar in trustul dvs. se folosesc aceleasi metode utilizate de pupinbasistii pe care ii criticati zilnic…

  23. BREAKING NEWS – BREAKING NEWS – BREAKING NEWS
    Prietene Victor,
    De pe surse, am aflat, ca presedintele nostru, a primit un cadou…
    Este vorba de un tricou de fotbal american:
    – Pe piept are imprimat un scut cu 2 rachete de culoarea prazului;
    – Pe umeri are o dunga de asfalt cu 4 benzi;
    – Pe spate, are numarul de joc… F16

  24. @Ion Janos Johann: n-ai priceput nimic nici din textul e mai sus, nici din blogul asta
    @Andrei Tinu: ideal ar fi s-o faca mai ales aia pe care i-a pricopsit. dar nu e cazul

  25. Bigradu:

    Pe lângă cele scrise deja de Victor – care mă scutesc pe mine de prea multe rânduri – ţin să spun doar un lucru: NU, NU SUSŢIN că aceia care sunt plătiţi din bani privaţi pot face greşeli gramaticale! Sunt dintre cele mai înverşunate persoane împotriva folosirii greşite a limbii române!
    Cred , totuşi, că am fost destul de clară în privinţa EBEI. Dana şi Radu nu merg în Parlamentul European să ne reprezinte, iar dacă ar face-o, le-ar ieşi mai mult decât onorabil. Măcar că n-ar fi timoraţi atunci când ar citi de pe o hârtie! Dat fiind că, sunt sigură că nu muşcă. 🙂
    Elena Băsescu se vrea şi model pentru tineri, când ea este o biată semianalfabetă! 😡
    Şi nu pot s-o schimb din telecomandă! Şi- ce-i mai grav – nici din vot. Pentru că numără AI EI.

    P.S. Şi mie mi-ar PLĂCEA să-ţi dau răspunsul în privinţa lui Funeriu, dar numai pe bază de hârtii. Când oi vedea una…

  26. Daca stam sa ne amintim DD a venit din Caracal, nu am nimic cu acest oras, dar daca treceti pe acolo si puteti zabovi 10-20 min. o sa va dati seama ce aer degajeaza acest oras! 🙂

  27. Domnule Ciutacu,sunteti minunat si exprimati in mod excetptional ceea ce eu simteam cand foloseam in ultima vreme telecomanda parasind Antenele.

  28. reteta OTV si a lu’ nea’ D a fost preluata cu “succesuri” si de RTV si A1,A2,A3; daca in cazul RTV era aproape logic sa se intample asta tinand cont de “rufareala” publica a actionarilor si multe altele, in cazul A1,A2,A3 surpriza este una neplacuta; personajele mentionate in articol sunt zilnic regasite in posturile INTACT; articolul e trist, dar adevarat;
    1. articolul se refera si la posturile INTACT?
    2. porcesul de transformare vizibil (in sensul negativ) in media romaneasca este ireversibil?
    multa bafta!

  29. Pacat de Condurateanu si de emisiunea lui cu doctorii ! In rest la DD este vai si amar.Este unul acolo,cu ochelari,care a strins cica sute de mii de semnaturi si le stie pe toate,vorbeste bezmetic in fiecare seara,adevarul este numai la el.Pai nu ne-au scapat inca de criza cu economistul lui peste prajit ? Iti dai seama ca aia cu premiul Nobel in economie si-au dat pe spate in fata celor spuse de contabilul nostru ? Avem valoare mai frate.
    Sti care este culmea Victore ? Sint multi care casca gura la acest gen de emisiuni.Astia si voteaza.Ce d r a c sa le arati programe economice,discursuri academice. Spritu si discursul de cartier asta conteaza.

  30. Cata dreptate ai! Insa, Dan a facut multi bani cu astia iar ceilalti au invatat repede lectia facerii de bani. Nu poti opri pe nimeni de la asta, din pacate 🙁

  31. Stau si ma gandesc si ce-o fi in mintea celor ce participa la emisiuni,publicul in care apar specimenii,eu chiar ma uit la ei,astia mai sus mentionati,apropo’ ai uitat de bianca si carstea,ma intreb cand aplauda sarguincios,chiar li s-a oferit informatia necesara,era interesant?Asta ca mai arunc un ochi pe la Acces Direct,sa vad “caimacul” societatii. Se bate toba cu audienta… si da-i calului ovaz,ce conteaza ca ovazul e plin de scaieti. Se vrea cu stupid people,bag seama.Reluari cum ai spus,am incercat ceva nou si cu filmele chinezesti,d’alea fara kung fu,”Operatiunea monstrul”nu ma plictiseste ori de cate ori l-as revedea,e genial!Sorry,tv-ul meu nu vede pe dd,faza cu tomberonul se pare ca i-a placut si sta confortabil in el.

  32. Excelent articol domnule Ciutacu,demult nu am mai citit ceva mai pe sufletul meu, mi-aduc aminte ca in 2006 ma culcam la 2 noaptea ca se certa zavoraanca cu ma’sa si Bahmu era la al saptelea divort 🙂
    Eu cred totusi ca si asta e o moda de cativa ani si va veni ceva si mai interesant.

  33. Victore,
    Sa stii ca daca te apuci sa le dai lectii de limba romana cu DG si RT, ma inscriu si eu. Se pare ca si eu am nevoie:)

  34. @dand: nu, pe-ai mei nu-i vad, ca am orbit subit. iar numele alora le-am luat in urma unei inspiratii divine 🙂

  35. DD e pe val: Cand el isi vede interesul si isi/le face campanie electorala atacand potentialii contracandidati, restul televiziunilor se “otevizeaza”, preluand teme mestecate de altii.
    Oricum A3 face concurenta Antenei 2 cu privire la astfel de subiecte.
    Dar A3 are si “fapte bune”: De unde sa aflu de “miscarea populara” ,daca subiectul nu ar fi fost atat de dezbatut la A3 ? Sau de unde sa stiu cate stelute are noua rochie a d-nei Udrea?
    Ma intreb ce-o face d-na Ponta sau d-na Antonescu….Parca am avea mai multe de aflat decat o stire cu Simona S.

  36. Ideea care se tot vehiculeaza este accea a ratingului. Adica avem mai multi dobitoci decat oameni cu bun simt, asa ca cei dintai trebuie multumiti. Atunci de ce emisiunea cu Mircea Diconu a batut tot? Nu cumva dobitocii si cei cu bun simt sunt in numar egal (pe vremea cand DD era responsabil cu scandalurile suburbane, nu am auzit ca ar fi facut o audienta extraordinara!)? Nu cumva cei cu bun simt si cu ceva materie cenusie au renuntat sa se mai uite la TV? Astfel televiziunile se bat pentru un public ce altadata statea cuminte la telenovele si se extazia la vederea lui Guta, oferindu-i din e in ce mai mult si mai grotesc. Ce este trist este ca personajele promovate sunt de un penibil uluitor, formatoare de gust si de “valori”. Si atunci ne mai miram ca Basescu a fost ales de doua ori?
    Mai curand cred ca a fost o politica deliberata: a inceput pe Acasa tv cu program de manele, a continuat cu emisiunea lui Teo Trandafir in care s-au insinuat treptat dar in forta toti “Adi”-i minunati, iar acum am ajuns sa nu ma mai uit la Gadea pentru ca (desi de alt nivel) pe mine chiar nu ma intereseaza dragostea vietii Mihaelei Radulescu.

    Excelent articolul , dar atat de trist incat imi vine sa renunt la orice speranta. Slava Domnului ca exista acest blog – una din ultimele mele legaturi cu media – unde oamenii se cearta pe corectitudinea gramaticala iar unele postari sunt scrise atat de bine incat concureaza cu succes multe articole de ziar!

  37. iti inteleg dorinta Victore, dar cred ca deocamdata speranta e in van.
    televziunile cu staif doar si-au dat seama mai tarziu decat a inteles domnu’ Dane de potentialul enorm de audienta generat de scaderea continua a nivelului de educatie si de pur si simplu indobitocirea maselor preocupate mai mult de satisfacerea nevoilor primare, decat de elevarea prin cultura.
    in afara de incapacitatea de a guverna, exista un motiv pt care bugetul educatiei e atat de mic de atatia ani incoace.
    biserica tinea oamenii in intuneric prin ingradirea accesului la cunoastere in evul mediu, romanii mai devreme aveau grija ca plebea sa aiba paine si din cand in cand circ.
    cateva indexari si majorari de pensii, asezonate cu OTV din plin, tin plebea ocupata cu subzistenta, in timp ce potentatii se straduiesc sa faca lobby si “sa creeze locuri de munca” prin exploatarea aurului.
    si de-ar vrea DD nu-i mai poare lua inapoi, nu-i mai dau televiziunile cu staif, ca doar dup-aia ei ce mai vand pe nisa asta care nu mai e nisa demult.
    numa’ bine!

  38. @Victore,

    Eu sunt in America de 25 de ani, fata lucreaza in politie si este casatorita cu un mare bos din FBI, vreau sa va spun ca Diaconescu se duce cit de curind la puscarie, in Florida unde are si un sediu al Partidul Poporului, este bagat rau de tot cu grupul de ghicitorii care sunt arestati ca au inselat cu peste 100 de milioane pe americanii, acest grup ia deschis si televiziunea in Romania, se duce la puscarie cit de curind, mai multe despre vizita lui Basescu as vrea sa i-ti spun pe email daca te intereseaza, o sa se faca marii arestarii cit de curind dupa vizita in America a lui Basescu

  39. Ce dracu l-a apucat pe Mihai Constantin ( Gadea de la Antena 3 , ca seamana parca sunt frati ) iubirea asta fata de CEAUSESTI ???… Ne-a innebunit cu astia de cateva zile !!!

  40. Victoe :D….o intrebare: camasa aceea in carouri, cea verde(cu care ai fost la badea), de unde ti-ai luat-o ? E prea tare!

    salut si bafta multa!
    sanatate

  41. Off-topic: Vazuşi meciul?
    Mi s-a părut că au jucat bine, s-au dăruit. Nu prea i-a ajutat fizicul, pe segmentul ăsta stăm prost cu toate reprezentantele.
    Echipele europene au culturisto-fotbalişti pe când la noi văd că se pune constant accentul pe forme cât mai aerodinamice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.