Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Din ţară, pentru diaspora care decide…

Din ţară, pentru diaspora care decide…

Întrucât văd că părerea mea (exprimată aici) despre votul din dispora a generat o adevărată isterie de Net, iar pe Hotnews nu mi se permite să răspund (ştiu, platforma WordPress e de vină), postez aici traducerea din română-n română a poziţiei mele. Mai mult de-atât nu pot face. Mi-e lene să-i scot personalizarea şi s-o adaptez ca postare. Deci v-o las aşa cum i-am trimis-o lui Emil Stoica pe mail.

“Domnule Stoica, trecand peste mitocaniile la adresa mea pe care le tolerati, inteleg ca nu opinia mea va deranjeaza, ci faptul ca nu ma da afara patronul. Scrieti-i un mail, poate se rezolva.


Cat despre opinie, ea e bazata pe faptul ca, inca din antichitate, soarta cetatii era decisa de locuitorii cetatii. Cu tot respectul pentru motivele care v-au impins catre zari mai calde, momentan nu sunteti locuitor al acestei cetati. Dupa parerea mea, calitatea de locuitor se dobandeste odata cu aceea de contributor la bugetele cetatii. Din pacate pentru mine, legea spune altfel. Iar unde-i lege nu-i tocmeala. Astfel incat aveti libertatea si dreptul de a-mi decide mie soarta prin vot.”

Cât despre cei, chipurile, preocupaţi de viitorul meu profesional ori cei care juisează orgasmic la gândul că rămân negru fără servici(u), eu îi sfătuiesc să nu-i frece grija. Pixul nu cred că mi-l poate lua cineva. Dacă prin absurd mi-l ia, dictez.

UPDATE: Văd că mitul prin care plecaţii, care au trimis bani rudelor, ne-au ţinut cursul valutar şi ne-au scos din foame dăinuie. Oameni buni, persoana fizică Victor Ciutacu s-a ţinut singură. Activităţile economice unde a participat au scos bilanţ pozitiv. Adica a chetuit mai puţin decât a produs. Din diferenţă au rezultat alte salarii, profit, impozite şi TVA. Deci cine pe cine a ţinut?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

808 thoughts on “Din ţară, pentru diaspora care decide…

  1. @ anca:

    Trebuie să-l citeşti mai mult pe Ciutacu, pentru a-l cunoaşte cât de cât.

  2. Ciutacule, tu esti la curent cu ce se intampla azi? Mi se pare mie sau iar a luat Voiculescu plasa? Ar fi cam singurul de anvergura lui! Nashpa.

  3. Pentru a afla o mare parte din răspunsul la întrebarea cum de ne-am ales iar cu marinarul, trebuie doar să citesc unele comentarii de pe aici. Şi să zic din nou: să ne ferească Dumnezeu de prostul cu şcoală! Punct.

  4. mda…ma rog,nenea stoica asta,ca si restul spalatilor pe creier,se leaga tot de faptul ca lucrezi tu la trustu` lu` mogulu`…fi-mi-ar sila de ei,ca si cum ii opreste cineva sa fie moguli si sa angajeze si ei “ciutaci”…in fine,deja subiectul cu trusturile si cu mogulii ma imbolnaveste de bubenoza si raie suedeza pe ficati…vorba lui Badea: “NU MAI POT CU ASTIA!!!” dar lasa asa,cainii latra,ursu` trece.
    off topic: de ieri ascult intr-una “requiem for a dream”din cauza ta(sau datorita tie)-incep sa cred ca sunt un pic masochista,ca nu-mi place starea care mi-o da,dar nu ma pot abtine!:D

  5. Mai asta trebuie sa contestam alegerile, ca ne facem de rasul lumii. O sa zica toti ca suntem tara bananiera, iar PSD cu intentiile lor de contestare nu fac decat sa ne scada rating-ul de tara.

    Daca erau asa buni de ce nu au castigat cu 57% ca atunci nu mai avea cine ce sa zica. Acum se leaga si ei de diferenta mica de procentaj. Defapt Geoana a luat de fanii PSD maxim 35%, restul venind de la PNL & altii, asa ca sa nu se mai creada ei “buricul” tarii. PNL deja este in negocieri cu PDL asa ca…nu cred ca multe zile ii mai pot sustine. As fi curios cat ar scoate Geoana singur daca PNL nu ar fi langa ei, probabil ca sub 35%!

    PDL va face un guvern cu PNL cat de repede si o sa vedeti PSD cum se va desira ca un ghem putred. Sunt curios sa vad cu vor dezerta in grup o gramada de senatori si deputati dispre PSD spre partidele de guvermant. Ca sa nu mai zic de convulsiile din cadrul PSD care il vor decapita pe acest amator in politica, Geoana, care a fost de dreapta pe vremea PNT-CD si pe urma a migrat spre stanga, PSD. Cred ca Geoana e impins si din interior sa faca alergaturi acum, care defapt il expulza din partid.

    Sincer cred ca PSD is face acum un joc de imagine ca sa spele “rusinea si incapabilitatea” in care se afla. Cine striga “hotii”, cine a furat in 1992 si 2000?

  6. nu m`ar mira ca peste 5 ani sa avem un singur partid in tara, iar candidat sa fie elena basescu :)) si`asa poporul asta e “blestemat” sa fie condus numai de elene…

  7. Ma gandesc cu groaza ca in 2 saptamani plec din tara, si o sa imi fie rusine sa zic de unde sunt. Cred ca o sa vorbesc permanent in engleza. Si avand in vedere ca ma duc la rude in afara… nu stiu cum o sa ii privesc pe cei care imi vor spune ca au votat pentru asa-zisa “modernizare”. Probabil ca voi strica atmosfera “de familie” de sarbatori. Sincer, avand in vedere deznodamantul (inca incert) nu cred ca o sa imi para rau. Ma voi uita cu sila la cele puse pe masa de ei (cumparate cu miile de euro care le castiga lunar). Multi plecati in afara tanjesc dupa branza noastra traditionala :)) de data asta “mumu”. Vreti branza? Veniti aici sa mancati…

  8. Imi pare rau ca asta e raspunsul dvs,sa intelegeti ca nu am vrut sa va jignesc si nici sa va dau sfaturi in cresterea copilului,sunt sigura k este educat si bine crescut.ideea era alta.Copii nu am,dar dak as avea,si cu siguranta o sa am,nu am sa-i implic in chestiuni de genul asta,fiecare dintre noi are lupta lui la momentul potrivit.Ps. nu va invitam sa facem un copil impreuna,am un sot care este mult mai liber decat dvs. din orice pct de vedere. Va doresc o casnicie frumoasa si de durata!si sa va stresati mai putin,ati fii mult mai fericit.Multumesc pt promptitudinea dvs.

  9. NU VORBESTE NIMENI DESPRE CAT S-A VOTAT GEOANA SI CAT S-A VOTAT BASESCU LA SECTIILE SPECIALE?
    VREM PROCENTE, DE CE NU LE DA NIMENI?
    ASA O SA NE FIE CLAR CINE A FURAT (MAI MULT CE-I DREPT).
    EU CRED CA BASESCU CONDUCE DETASAT IN ACELE LISTE

  10. da, domnule Ciutacu, haideti sa nu starnim in copiii nostri un sentiment de dispret pentru Traian Basescu…ci dimpotriva, astfel peste 20 de ani sa putem sa ne mandrim ca l-am ales pe Boureanu presedinte
    oameni buni ati innebunit de tot, va place chinul la care va supune basescu si compania lui, cat de putin respect de sine poate avea cineva care accepta sa fie condus de asemenea oameni, Udrea, Berceanu, Videanu, Basescu, in cinci ani de acum inainte vom fi cu totii ciuruiti…

  11. Daca romanii din diaspora au votat cu Basescu, concluzia e urmatoarea: ‘o fi trecut ei prin Europa, insa Europa nu a trecut prin ei (ma refer cel putin la cei plecati in Vest). Eu sunt convinsa ca s-au facut fraude majore atat in tara cat si in strainatate. Traiesc in strainatate si la turul I m-am prezentat la vot. Am plecat cu multi nervi de la sectia de votare unde mi-am readus aminte toate motivele pentru care ma bucur ca nu mai traiesc in Romania. Sunt din Timisoara si merg relativ des acasa si desi Timisoara nu mai e ce a fost in trecut, nu pot sa cred ca Ardealul sau Banatul a votat cu Basescu, care, in stil tipic balcanico-sovietic si in lipsa unui program politic coerent, foloseste discursul nationalist in scop electoral.
    Nu sunt fan Geoana, dar nu pot intelege ca lumea prefera lipsa de viziune politica si economica, lipsa de program de guvernare, lipsa de responsabilitate, lipsa de coerenta in orientare politica, arivismul, populismul, coruptia, nepotismul si despotismul lui Basescu unei (macar) sperante de schimbare. Democratia in Romania a involuat … inca o data!

  12. M-am uitat din nou pe Youtube la geoana cand a crezut ca a castigat… pe amaratul asta l-ai sustinut?!! cat este de penibil… cei care au votat cu el cred ca sunt f mandri…si Yohanis ala mare caracter de OM:)))))))

  13. Imi place de geoana ca e luptator, s-a dus cu contestatia. Unii il critica, dar e sansa vietii lui si trebuie sa lupte pentru ea. Ori la bal ori la spital!

  14. “Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Radio Guerrilla, că liberalii ar putea să intre la guvernare alături de PDL dacă primul-ministru va fi numit din rândul PNL.” Cum comentati?? Prietenul dvs. se aliaza cu dusmanul?? ciudat tare,nu credeti? pana acum nu se urau? dl.antonescu ori e o marioneta ori sufera de amnezie…. TOTI SUNTETI LA FEL! va rog frumos sa-mi raspundeti! cu stima, marian!

  15. Ce smecheri sunt PeDeLeii din nou. Cand ii vad pe Berceanu,Boc sau Videanu cu nasul pe sus ca Livache e liberal,imi vine sa le rup gatul la toti!

  16. Dle Ciutacu,

    Cu tot respectul “cetatea” Romania nu este una limitata strict la spatiul din interiorul granitei romanesti. “Cetatea” Romania este mult mai mult decat atat.

  17. Ma tot gandesc la o ipoteza, voi ce parere aveti?

    1. Basescu ca si multa lume de altfel, stia inca de acum cativa ani ca viitorul adversar politic la alegeri o sa fie Geoana. Drept urmare l-a urmarit, l-a filmat cand a trebuit etc.

    2. La un moment dat a reusit sa il prinda cu ceva, o caseta ( despre care se tot vehiculeaza si parerea mea e ca ea chiar exista). Nu conteaza de cand e, cert e ca a fost inregistrata in ultimii ani, cand el a avut posibilitatea de a se folosi de anumite servicii care sa poata face asta.

    3. A tinut casetutza ascunsa si a pus totul la cale inca de la inceputul campaniei- a avut un concept, a dat cat a putut in stanga si in dreapta cu mogulii, rostind excesiv numele Vantu. de fapt in mintea tuturor a programat o asociere negativa intre Vantu si ce e mai rau in tara asta.

    4. Dupa ce a pregatit terenul manipuland populatia, exact inainte de alegeri, la confruntare, a avut totul pregatit pentru lovitura finala. Daca nu ar fi fost aceasta campanie obsesiva cu Vantu, lovitura data lui Geoana nu ar fi fost atat de dura incat sa influenteze peste 20% dintre votanti- asa cum am vazut azi pe tv.

    5. Cred ca Vantu nu a fost niciodata atat de prieten cum s-a dat in seara aceea cand a intrat in direct cu Geoana. cred ca a fost sunat si santajat de Basel cu Popa, sau poate i-a propus in plus si alte avantaje, cert e ca l-a atras pe d-ul mogul in joc.

    6. Cred ca Geoana a fost sunat de mogul in seara cu pricina iar mogulul i-a zis ceva de genul: am o caseta, vor astia s-o dea, vino s-o vezi si s-o iei, eu nu o difuzez etc, eventual i-a zis si cu cine e caseta.

    7. Acesta cred ca e motvul ptr care Geoana a riscat si s-a dus si mai ales nu le-a zis celorlalti din tabara sa nici o vorba, De rusine, din sentimentul de vinovatie, de teama sa nu strice ceva etc a decis sa mearga sa ia caseta de la mogul gandindu-se probabil ca daca nu e ceva safe, de ce l-ar fi chemat sa i-o dea si nu ar fi difuzat-o pe post?!

    8. S-a dus, a vazut a vb a plecat dupa 45 minute, dar fotografiile deja au fost facute. Nimeni nu a stiut nimic.

    9. La confruntare bomba! Aranjamentu iese la iveala. Geoana a muscat momeala si a fost prins in cursa intinsa de Basel.

    10. Claie peste gramada intra in direct si mogulul dupa confruntare pe Realitatea tv ca sa il aranjeze definitiv pe Geonica de pretini ce sunt.

    Asta e doar parerea mea, orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare 🙂

    Astept parerile voastre.

  18. mi se pare fascinant cum “reuseste” un tip inteligent ca tine sa nu priveasca lucrurile in ansamblu. ma intreb pana unde merge convingerea ta. daca ai un moment in care, lasand la o parte ura pentru celalalt, te gandesti sincer la ce ai spus, ca cei de afara nu conteaza. pentru mine e irelevant ce decizie au luat cei de afara. dar pana la a-i scupia intre ochi…

  19. Din pacate ne apropiem cu pasi repezi de momentul cand Curtea Constitutionala va valida printr-o hotarare mega-escrocheria Alegerilor Prezidentiale 2009, ocazie cu care vom ramane, din nou, cu buza umflata.
    Sa vedeti cat fura astia 5 ani de acum incolo cu Traian Basescu la carma.

  20. Dl. Ciutacu, se pare cä aveti dreptate.
    Romani care au domiciliul de peste 5 ani in diaspora au dreptul sä voteze acolo unde plätesc “därile”,pentru cei cärora le plätesc.
    Deci nu pot vota la douä maini, adicä si pentru Romania.
    Dar nu ei sunt de vinä cä li se permite.

  21. dle ciutacu,fiti sincer cu dvs,alegerile s au pierdut in tara nu in diaspora,nu i poti acuza pe cei de acolo ,nu au plecat de bine,in schimb romania a avut de castigat de pe urma lor,iar basarabenii au stat in totalitiarism 70 de ani,noi avem 20 de ani de asa zisa democratie si avem 3/4 votanti-dobitoci adica psd+pdl,asa ca lasa i pe ei in pace,alegerile s au pierdut in romania datorita slabului candidat propus si datorita faptului ca psd ul nu si a facut ordine in ograda,asta ar insemna jumate din partid sa plece,ei vor si cu sufletu n rai si cu…ma uitam la geaona cum topaia ca un maimutoi ca a castigat si voi erati in orgasm,singurul cu capul pe umeri a fost badea care a zis ca inca se joaca….chiar daca prin absurd se repeta alegerile cauzele reale raman in picioare,dupa 5 ani de mandat dezastruos al lui base opozitia trebuia sa castige fluierand alegerile,asa ca luati matura ,farasul,aspiratorul si dati drumul la curatenie la voi n casa…nu nastase si termopanele sunt problema ci primarii,presedintii de consiliu ,care au facut din orase si sate propria mosie,majoritatea sunt psd isti..voi nu i vedeti pt ca nu vreti ,in fiecare oras exista un antonie solomon(pdl) si un oprisan,ai fost vreodata la lepsa sa i vezi casa?tu ce parere ai cand “electoratul educat” trece pe acolo si o vede,crezi ca merge la vot si pune stampila pe psd sa l dea jos pe base?nu,i se rupe n doua de cine iese,ambii sunt la fel,geoana si base reprezinta 2 grupuri de interes formate din oprisani si solomoni,asa ca nu te mai mira n emisiune ca de ce nu l a dat lumea jos pe base,cei care puteau decide au stat acasa..si intr adevar,multi au votat cu base pt ca au auzit de el,dar nu numai afara ci si n tara,ce propuneri a avut opozitia pt studenti,pt micii intreprinzatori,pt clasa medie,pt ca acestia sa fie motivati?nimic!ati impartit cartofi si pungi de cadouri prin piete,ati cules ce ati semanat

  22. Radu crede ca gandeste:
    “Nu ma supar daca nu va aparea postul asta, ma astept sa nu apara ”
    Uite ca va aparea. De doua ori. V.maijos.
    Esti satisfacut?
    Sau dezamagit!?

    “Stimabile Ciutacu, cei din diaspora contribuie hohohhooooo la bugetul Romaniei, fara munca si umilinta lor de afara, traduse in bani trimisi grav in Romania, am fi mult mai in cacao financiar.
    Si la o adica de ce sunt cei plecati temporar afara la munca mai de categoria a doua decat pensionarii de 80 de ani de aici, care mananca ce produc ailalti si voteaza stim amandoi la fel de bine cu cine? Hai mai bine sa interzicem votarea tuturor care nu au 18-55 de ani, nu sunt barbati (ca barbatii au salarii mai mari deci impozite mai mari), tuturor tiganilor ca majoritatea nu platesc taxe si sunt analfabeti, etc. Ce dracu omule, pentru un evreu esti foarte iute la manie si la taiat libertatile alorlalti.
    Nu ma supar daca nu va aparea postul asta, ma astept sa nu apara

    De Radu pe 7 December 2009 la 4:32 pm (#) ”

    Cat despre batranii de 80 de ani care, crezi tu, mananca ce produci tot tu,
    cred ca te gandesti, de fapt, sa SKapi tara de paraziti, dupa modelul lui Hitler: ” Cine nu produce, la sapun cu el.” DEMOK-ratatule!

  23. E pacat ca incepem sa aruncam cu noroi in cei care nu sunt in tara. Unii dintre ei chiar contribuie la bugetul “cetatii”.
    Eu sunt inca locuitor al cetatii, si cred ca voi mai fi o perioada buna de timp… pt ca inca nu am alta posibilitate. Si in calitatea aceasta de locuitor (si platitor de impozite, ca nu sunt nici student nici elev, ci sclav pe plantatie ca multi altii), da-mi voie te rog sa iti atrag atentia ca nu 100.000 de oameni l-au facut presedinte pe basescu, ci 5.200.000! Stiu, e trist! Foarte trist!
    Stii ce e cel mai trist? Ca in conditiile in care nu s-a putut alege decat intre un prostovan (ca prostanac e putin spus) si un prefacut ordinar, s-au dus la vot peste 10 milioane de romani! Asta e trist pana la lacrimi!
    Tot ce depaseste cifra de 3.000.000 de alegatori (adica restul de 7) nu reusesc sa ii explic decat prin dorinta uriasa de a nu castiga alegerile cineva!
    Altfel spus: 50.33 % din romani nu au vrut sa-l vada pe prostovan presedinte, in timp ce 49.67 nu au vrut sa il vada pe mitoman presedinte.
    In realitate, situatia este: 40% dintre romani nu au vrut sa il vada pe nici unul dintre astia ajungand presedinte, 30.2% au zis ca mai bine sa iasa mitomanu decat prostovanu iar 29.8% au zis ca mai bine iese prostovanu decat mitomanu.
    In concluzie, ai vreo 12 milioane de oameni care puteau sa voteze cu geoana si nu au facut-o! (5 au votat cu chioru si 7 au stat acasa) In cazul acesta… spor la criticat! Deocamdata ai inceput cu vreo 120.000 (aia din diaspora)… Vad ca sustinatori frenetici ai, deci spor la treaba!

  24. Domnule Ciutacu,

    Vă mulțumesc pentru modul admirabil în care reușiți de fiecare dată să exprimați frustrările noastre.Vă spun din capul locului că nu am votat.Niciunul dintre cei doi candidați nu-mi place , nu mă reprezintă, iar alegerea oricăruia dintre ei mi s-a părut la fel de toxică, de amorală, de nocivă pentru România, evident, din motive diferite.Dar vreau să vă relatez cum s-a furat într-o secție de votare, dintr-un sat din apropierea Bucureștiului.La ora 21 s-a închis secția, s-au desfăcut urnele și s-au numărat voturile: 412 voturi pentru Geoană și 412 voturi pentru Băsescu.Atunci, președintele comisiei,evident, pdl-ist,secundat de polițistul din sat, A SCOS 12 BULETINE DE VOT ,ștampilate Geoană, A APLICAT O ALTĂ ȘTAMPILĂ în căsuța Băsescu, astfel buletinele devenind nule. A completat procesul-verbal cu 412 voturi pentru Băsescu, 400 voturi pentru Geoană și 12 voturi nule.Cei din secție au fost forțați și amenințați să semneze procesul-verbal și să nu sufle o vorbă că ,altfel, vor avea de-a face cu ei și va fi vai și-amar de viața lor. Furăciune fără urme, în urma căreia candidatul Geoană a fost privat de 3% din voturile valabil exprimate,într-o secție mică, dintr-un sătuc vai-mama-lui.Extrapolați la nivelul întregii țări și veți avea o fațetă a fraudei electorale, practicată de PDL. Martorii acestei întâmplări sunt paralizați de frică și terorizați de japițele pedeliste care stau în fruntea bucatelor.Sunt oripilată de cât de vocali, aroganți și jegoși au redevenit,brusc, susținătorii președintelui Băsescu.

  25. domnule ciutacu,

    sunt uimita ca un om care dupa pararea mea (caci imi permit sa va consider asa) ar fi inteligent poate sa aiba o astfel de parere. va inteleg frustrarea in urma pierderii alegerilor de catre candidatul pe care evident l-ati sustinut cum s-a putut mai bine, dar asta e deja prea mult. stau si va intreb nu ar trebui atunci interzis votul si pentru cei care desi muncesc in tara sunt platiti la negru si prin urmare nu platesc taxele pe care ar trebui sa le plateasca? n-ar trebui sa li se interzica votul si celor care au asistenta de un fel sau altul de la stat pe motiv ca statul ii sustine? imi pare rau sa vad ca optiunile politice v-au adus pana in pragul in care mai urmeaza sa spuneti ca cei ce au votat hai sa nu spunem cu base` ci contra lui geoana ar trebui exterminati.
    imi pare rau, dar ati strigat atat de mult ca ne indreptam spre dictatura incat acum va place si doriti sa o instaurati.
    vreau doar sa va citez din constitutie:
    art. 32 Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

    cred ca v-ati indepartat destul de mult de acest deziderat. cu respect sper ca un om cu inteligenta dumneavoastra sa reusesca sa nu uite ca presa ar trebui sa fie LIBERA. m-ar deranja extrem de mult sa vad ca ati devenit un sustinator al lui base`, nu asta vreau fereasca sfantu`. imi doresc doar sa fiti impartial si sa ganditi liber.

    cu respect.

  26. Nu pot sa inteleg.Voi nu vedeti realitatea?pe voi va preocupa ca Basescu a fost votat de cei din afara????? Mai oameni buni peste 5 MILIOANE de cetateni din romania(si da romania scris cu r mic) au votat cu “ciuruistul”. Astia de aici de la noi au prima vina ca noi o s-o ducem ca dracu inca 5 ani….nu aia…daca nu votau atatia nici macar nu contau voturile celor de afara…

  27. domnule Ciutacu, imi esti simpatic si rezonez cu parerea voastra de la A3, dar ma simt dator sa vin cu o completare, si nu pentru ca i-as simpatiza pe cei din afara, nu am fost afara, nu stiu cum arata capsunile din spania, dar, in Cluj basescu are cu 88.135 voturi peste Geaona, in Arad cu 63 mii si exemple ar mai fi. Nu cumva ei sunt cei care au tradat cetatea ? In Botosani Geoana are cu 48.000 peste basescu, deci sa nu mai aud de bancuri cu moldoveni. Mai bine lasam algebra ca jignim aiurea oameni care de prea mult “bine” muncesc pe afara. Adevaru e ca sunt 5 mil de prosti care au votat cu base si din a caror cauza circu va continua.

  28. Diaspora a condamnat pe romania la moarte latenta, oare este corect, ca romanii cu dubla cetatenie sa voteze atat pentru Romania cat si pentru tara de adoptie? eu cred ca nu atat cat aceasta diaspora nu participa cu nimic la finantarea statului roman, ba dimpotriva statul roman cheltuieste o suma destul de importanta pentru a le facilita votarea, sunt bani care sunt luati din bugetul statului de la contribuabilii care munces si traiesc exclusiv in Romania platind taxe si impozite pe salarii.

  29. Diaspora a condamnat o Romanie la moarte latenta, ese corect? Daca aceasta dispora nu pleteste taxe si impozite in Romania de ce trebuie sa voteze odata pentru tara de adoptie si alta data pentru Romania, care este contributia financiara catre tara, daca eu nu cunosc cu ce ne confruntam noi romanii de ce sa voteze, ar trebui schimbata legea electorala, statul roman cheltuieste foarte multi bani pentru aceasta diaspora o data la 4 ani pentru transportul de buletine si persoanl de supraveghere.

  30. “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun?”

    Esti sigur ca nu ti-ai luat descierea asta de la omul pe care il critici cel mai mult???
    imi amintesc ca si el a spus ceva de genul asta si la-i contrazis imediat. Oare pt. ca nu-l credeai mai bun ca tine?
    Iata, singur impotriva tuturor partidelor politice, a tuturor trusturilor de presa aservite mogulilor A INVINS.
    Mai sti tu pe cineva care ar fi putut invinge atatia adversari?

  31. Multumiri tuturor celor care – intr-un fel sau altul- au adus ( in sfarsit!) -fericirea neamului romanesc.

    Principalul merit il are diaspora romaneasca. Fara aportul neprecupetit, demn si determinant al acesteia Romania(?) nu ar fi reales pe prea iubitul nostru carmaci. Foarte bine informata, cultivata si bine intentionata diaspora a dat Romaniei posibilitatea de a (re)avea un neobosit presedinte. Precum si priceput, echidistant, echilibrat, dusman declarat al comunismului, ascultator neobosit al romanilor, ( seful necontestat al unei retele proprii de informatori- spun gurile rele; dar eu nu le cred), luptator neinfricat cu mafia, mogulii si coruptii. De cinci ani de zile puscariile romanesti gem de astfel de raufacatori!

    Sunt convins ca au incept deja sa curga tone de cerneala pe cererile de intoarcere in vechea patrie. Parca aud zgomotele specifice de impachetare a bagajelor, de telefoane date celor dragi pentru marea veste, de umplere a rezervoarelor masinilor. Cred ca pe termen lung toate biletele de avioane pentru Romania au fost rezervate.

    Bun revenit in Romania iubita, blagoscovita si demna DIASPORA!

    Traiasca si sa infloreasca scumpa noastra patrie fara de comunisti!

  32. Am votat Antonescu in primul tur, am votat Basescu in turul 2, voi votat in continuare orice alternativa la PSD.

  33. daca pnl intra la guvernare cu pdl acesta va avea soarta pntcd-ului. nu va mai prinde parlamentulu peste 3 ani. Ar trbui avertizatai sa nu faca greseala trecului eu sunt fana a pnl-ului i-am votat tot timpul dar daca fac greseala si le faca pe plac pd-l-istilor nu voi mai conta pe ei si ma voi intoarce tot la un partid de stanga care este oricum mai credibil.Cat despre cei din diaspora nu i-a trimis nimeni din tara, de ce nu au stat aici sa mearga la agricultura sunt zone in tara necultivate, lasate parloaga,unii chiar si-au distrus instalatiile de irigat,dar au preferat sa mearaga sa fie slugi la italieni, spanioli etc. Dar acum as pleca si eu cu toata familia si asta numai pentru ca m-am saturat de fata lui base si a acolitilor lui. As avea totusi o intrebare pentru Videanu, Berceanu, Blaga, Flutur, Patriciu, Nastase si multi altii indiferent de culoarea polticica si care s-au imbogatit dupa asa zisa REVOLUTIE de unde au avut atatia bani de au putut cumpara bogatiile romanilor, pentruca in 1989 erau nista simpli inginerasi sau medici sau profesori sau orice alteva, vad acum in PARLAMENT si oameni simpli doar absolventi de liceu (vezi Canacheu Costica) dar oameni de care aveau o leafa ca a mea ca a sotului meu (ingineri amandoi proveniti din familii de muncitori) dar noi nu am facut avere, si apoi atunci toti eram cam la fel de bogati, ei de unde au avut, din vanzari anterioare? Dupa terminarea facultatii sau intimpul facultatii toti se aliau de fete sau baieti cu influenta adica cu pile pentru o repartitie mai buna, nicidecum nu puneau problema cate ha de pamant, de padure, ce fabrica mostenesc, deci fals ca mostenesc nevestele sau barbatii. Imi pot raspunde la aceasta intrebare? sau intrebari ca oricum rezultat mai multe. Sau sa trag tot eu concluzia! asa cum au furat pe 6 decembrie asa au furat si bogatia neamului, sudoarea muncitorilor, eu stiu cum munceau oamenii, in schimburi, si flamanzi ca atrebuit sa ne platim datoriile si am facut-o iar acum suntem mai datori ca niciodata cum femeile plecau de la serviciu acasa la un alt serviciu (la acela de a fi mama, gospodina si sotie), iar acum le pensioneaza la 65 ani.L-am auzit pe basescu cand ii spunea lui geoana sa respectam femeile, dar el si camarila lui cum ne respecta? pensionandu-ne la 65 de ani ? cand noi fecem munca dubla deci avem cum s-ar spune doua servicii? Noi nu am avut privilegiul de a avea slujnica in casa noi faceam totul, nu ne ajuta nimeni, poate ati vazut si d-stra la mama d-stras acelasi lucru. Ar fi multe spus si analizat daupa acesti 20 de ani de chin dar … As putea sa va dau o tema de cercetare despre cum se fac angajari, promovari intr-o institutie a statului platita din bani publici dar … este f. greu si cred ca banuiti de ce nici macar libertate cuvantului si a miscarii nu o mai avem. Va rog mult cititi acest mesaj si puneti-i aceasta intrebare sau aceste intrebari Guvernului si piliticienilor care neconduc sa analizeze si sa ne dea un raspuns asa pe intelesul tuturor, nu vorbe pe care nici ei nu le inteleg, ca de astea ne-am saturat (adica de vorbe). Va multumesc pentru timpul acordat, va cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie si coerenta in gandire si exprimare dar sunt prea furioasa, suparata nci eu nu mai stiu ce simt ca sa fiu atenta si la aceste detalii. mara 8 decembrie 2009, ora 15.00

  34. @ Ramona: Daca Antonescu lasa o portita deschisa nu inseamna neaparat ca e parasuta politica. Sunt pur si simplu calcule la rece. Daca PNL ramane in opozitie alaturi de PSD, exista riscul ca TB sa toace iar pe teoria conform careia Opozitia se opune oricarei initiative legislative, deci e impotriva iesirii din criza (ca doar e specialist in asa ceva…). Tin sa-ti aduc aminte ca 50% din alegatori sunt cu TB… In plus, UDMR da semne ca ar vrea la guvernare. Mai pune “independentii”, mai pune cativa dezertori si ajungem aproape la egalitate in Parlament.
    In plus, nu e sigur ca PD-L le va ceda postul de prim-ministru. Astfel, cei de la PNL pot spune “dom’le, noi am vrut sa colaboram cu ei, dar ei n-au aceptat conditiile noastre”, avand o justificare in fata electoratului propriu si in general a alegatorilor. Pur si simplu PNL joaca tare, vrea sa obtina maximum din colaborarea (sau – mai degraba – “coabitarea”) cu PDL.

  35. tre sa te gandesti apropo de cetate ca le pasa de ce se petrece in cadrul ei si o sprijin. cam diferita opinia lor prin vot, nu-i asha?
    as vrea sa prind si ziua in care incepe reconstructia tarii, cu alte cuvinte revenirea la puterea de cumparare din anii 90.
    e o idiotenie dar nici nu stim ce am pierdut in astia 20 de ani.

  36. Ma bucur ca in Romania sunt oameni care inca gandesc si filtreaza informatia in gandirea logica si nealterata.
    Trimit acest comentariu pentru a subscrie la ideea d-lui Ciutacu, si anume: Diaspora nu va putea niciodata decide soarta unui stat democratic in lumea civilizata. Si totusi in Romania s-a putut indiferent cine a fost castigatorul. Concluzia: ROMANIA TREZESTE-TE.
    M-am stabilit de ceva timp la Londra si vin destul de rar in Romania, desi majoritatea rudelor mele locuiesc acolo. Nu trimit banii castigati in tara, cu cateva exceptii (un minim suport pentru parinti. Si ca mine sunt majoritatea celor care lucreaza in pozitii importante ale companiilor multinationale. (Este un rspuns celor care cred ca economia Romaneasca este ajutata de cei ce lucreaza in strainatate FALS. Mai jos un exemplu – peste 90% din Romanii din Londra sunt de sorginte Moldoveana, lucreaza in conditii execrabile, au un grad scazut de civilizatie, un grad ridicat al tendintelor infractionale – primul loc dupa polonezi – iar castigul lor mediu se ridica undeva la 700 de Lire in conditiile in care pentru a supravietui in aceasta Metropola iti sunt necesari cam tot atatia bani). Cu toate acestea, ceea ce s-a intamplat la alegerea Presedintelui denota imaturitatea, lipsa de luciditate si cultura politica cat si gradul mare de inrobire a alegatorului roman.

    NU, niciodata in lumea civilizata la care am aderat si eu de mult timp(o spun cu durere si compasiune pentru fratii mei romani), soarta cetatii nu va fi decisa de cei care nici macar nu mai stiu ce se intampla acolo…

  37. Cred ca am o posibila explicatie privind votul celor din diaspora. Atunci cand se intorc acasa (cica la familie si rudenii, de care insa deloc, pentru c[ daca le-ar fi pasat i-ar fi intrebat cum e aici si nu le-ar fi mfacut atata rau votundu-l pe basescu), acestia ii asculta cu gura cascata povestinde despre ce democratie e acolo. Apoi, ii pot umili aruncandu-le un euro sau un dolar. Daca ar fi votat Geoana-Johannis-Antonescu, in doi-trei ani si aici ar fi fost democratie si atunci, cine dintre cei de-acasa le-ar mai fi ascultat povestile? Apoi, chiar daca aici n-ar fi cusr lapte si miere, tot an doi-trei ani, nu i-ar mai fi putut umili pe “cei dragi” (le pasa de soarta lor ca mie de cea a Constelatiei Lebada) cu un dolar sau un euro. Nu patriotismul si l-au dovedit votandu-l pe basescu (pentru ca sunt cum vreti, numai informati despre ce se petrece in tara nu cred ca sunt; iar daca sunt, un simplu telefon in tara si ar fi aflat adevarul), ci cinismul, dispretul fata de romani si, mai ales, fata de parinti, frati, surori,de totic ei ramasi sa vorbeasca in soapta pentru ca li se asculta telefoanele, ramasi sa fluiere a paguba cand, dupa ce iau salariul si-si platesc facturile le ramana de-o cafea in cel mai bun caz, ramasi sa incerce sa traga la caruta impotmolita in noroi si dezmembrata de “haita” portocallie. Multumim diaspora! De ced nu-l luati la voi sa va scape de coruptie acolo?

  38. As vrea totusi sa facem o distinctie clara intre a plati taxe, impozite si contributii in Romania si a trimite bani acasa familiei.

    Plata in mod direct, corect si cinstit a taxelor, impozitelor si contributiilor datorate de angajati, persoane fizice autorizate sau companii se face direct la bugetul de stat si bugetele speciale si constituie in mod direct venituri ale acestor bugeturi. Practic fiecare dintre cei care muncesc si contribuie lunar in Romania, indiferent ca sunt angajati, PFA-uri sau proprietari de SRL-uri, din veniturile lor platesc statului un procent ce poate depasi 30% din aceste venituri ei beneficiind doar de un net (salariu, venit sau profit). Mai departe, functionarea (fie ea si corupta, perfida, de “cacat”, etc) a statului roman (din care face parte ca si institutie inlcusiv presedentia) se face din aceste taxe, impozite, contributii. Concluzia este simpla: in termeni de specialitate (ca sa nu folosesc “capsunari” sau “bastinasi”) cetatenii romani cu domiciliul fiscal in Romania si care desfasoara activitati economice pe teritoriu Romaniei, inclusiv angajati, sustin Statul Roman.

    A II a categorie de cetateni romani care-si desfasoara activitatea in afara Romaniei (printre care am si eu fosti colegi de liceu, amici) platesc aceste taxe si implicit contribuie la bugetele tarilor unde traiesc in prezent (asta daca lucreaza, activeaza legal acolo). Banii pe care ei ii trimit in tara, nu-i trimit bugetului de stat 🙂 ci rudelor (copii, parinti, frati, etc) sau personal ii strang dupa care ii cheltuie in Romania. Sigur ca ei asigura un surplus de valuta in Romania (putand chiar influenta cursul valutar pina chiar la aprecierea leului) si mai mult contribuie la marirea consumului…insa pina una alta de banii astia se folosesc ei si familiile lor si nu statul roman.

    In privinta votului diasporei acesta a contat doar in masura in care diferenta dintre cei doi a fost f mica. In conditiile in care neoficial se pare ca in afara Romaniei au plecat doar in ultimii 10-15 ani circa 3 mil romani, o prezenta la vot de 150 mii este absolut infima (ar fi cam un 5%)…deci mai degraba diasporei nu-i pasa de viata politica din Romania…ca printre ei au votat si cateva zeci de mii de cocalari, manelisti, etc chiar nu e reprezentativ pentru cei plecati in afara.

  39. Dupa dezamagirea pe care am trait-o ieri dimineata cand am vazut rezultatele, traiesc o noua dezamagire in ceea ce priveste omul Victor Ciutacu. Sa vad ca un om care ne vorbeste de atata timp de stat democratic, da citate din constitutie samd poate sa gandeasca astfel ma socheaza.

    Si va rog, d-le Ciutacu, lasati-ne cu “dezbaterea unei idei”. De ce nu ati propus-o pentru dezbatere cu alte ocazii si v-ati trezit acum cand nu va convin optiunile “capsunarilor”?

  40. mda… parerea mea e ca ai dreptate. doar ca multa lume a uitat ca pe afara nu sunt numai capsunari si menajere, ci si noi, doctoranzi, cercetatori, ingineri and so on… adica oameni cu scoala.
    nu am mers la vot pentru ca sincer romania e de fapt caragiale live, si asta de foarte multa vreme. nici macar nu ai cu cine sa votezi. din punctul meu de vedere basescu, geoana sau oricare altul din asa-zisii politicieni din ro e exact same shit. in plus, la fel ca multi altii sunt de parere ca oamenii din tara stiu pe cine isi doresc presedinte, nu noi care oricum nu mai avem ganduri de a trai vreodata in ro.
    oricum, ma bucur sa vad ca in ro mai sunt oameni ca ciutacu sau badea. keep on!

  41. Basescu invrajbeste romanii. Da vina pe diaspora ca a obtinut un al doilea mandat.
    Realitatea e alta:
    1. basescu a obtinut 5 milioane+ de voturi in Romania
    2. moldovenii sovietici vorbitori de limba “moldovieneasca” dornici de un pasaport UE multi dintre ei cu radacini romanesti dubioase au fost al dreaqu de iuti la vot votand basescu 98%.
    3. diaspora care a votat cu basescu sunt cartitele securiste “plantate” in vest.
    Urmatorul “pas” al lichelei care nu se poate lupta cu criza : v-a impune ca diaspora sa plateasca taxe si in Romania ca doar nu degeaba ne invrajbeste canalia.
    Reactia diasporei- renuntarea masiva la cetatenia romana.
    “Va vrea” licheaua doar pentru el! Diaspora nu va putea zice nimic. Sunt dezamagit pentru ca de atatia ani o luati la mufa de la criminali, securisti, manelisti, inculti, etc… iar voi inca nu vedeti cauza reala a lipsei NORMALITATII IN SOCIETATEA ROMANEASCA. Cine a furat revolutia va fura normalitatea pentru ca sunteti mai usor de condus asa.
    .
    Minciuna, coruptia, frauda- armele prin care SRI incearca sa prinda in gheare natia romana…

  42. Apropo de românii din diaspora. Toţi îi huliţi acum pentru faptul că au stabilit câştigătorul din această competiţie. Dar niciunul nu le recunoaşteti aportul la PIB din 2000 încoace. Cred că un calcul simplu ne-ar arăta, ca banii trimişi in ţară însumaţi fac mai mult decât toate investiţiile străine in România din ultimii zece ani. Spui ca “persoana fizică Victor Ciutacu s-a ţinut singură. Activităţile economice unde a participat au scos bilanţ pozitiv. Adica a chetuit mai puţin decât a produs. Din diferenţă au rezultat alte salarii, profit, impozite şi TVA.”. Dar nu îţi pui întrebarea, cui mai vindeai ziarul? Cum îşi mai caştigau Antenele banii din publicitate pentru Coca Cola de exemplu, dacă Coca Cola nu avea vânzări şi făcea reduceri la bugetul de publicitate. Exemplele pot continua, trebuie sa le recunoaşteţi măcar acest drept, de a vota chiar dacă se află plecaţi la muncă în străinătate. Şi voi ziariştii ar trebui să militaţi ca toţi aceia sa poată avea acest drept, prin schimbarea legii si posibilitatea de a vota prin toate metodele recunoscute in Europa, nu doar prin prezentare la o secţie de vot.

  43. din proprie experienta va spun ca cei care muncesc dincolo NU aduc bani in tara. am lucrat si eu in strainatate si cand am venit de acolo am venit cu masina plina de cumparaturi, din cauza preturilor de aici. Prefer sa imi fac cumparaturi in Ungaria, Austria, Italia etc. unde orice produs este la jumatate de pret fata de Romania… iar despre investitii… daca cineva are bani de investit, si cand zic bani ma refer la sume mari, nu ii investeste aici; ala nu mai vrea sa vina aici…. romanii din diaspora nu cresc economia tarii ci muncesc acolo ca sa traiasca mai decent decat ar trai cu banii castigati aici….

  44. Intrebare retorica pt. toti ruptii de realitatea romaneasca cu argumentul “banii trimisi la rude”, plecand de la ideea ca e exact cum ziceti voi, vi se pare normal ca o tara membra U.E., dupa 5 ani sub obladuirea stapanului vostru “Base” si a acolitilor lui sa aiba crestere economica doar datorita unor bani trimisi din afara (deci de persoane care castiga suficient tocmai pt. ca nu traiesc si nu lucreaza in Romania)?

  45. Într-o ţară în care ţiganii domină , şmenarii huzuresc , maneaua e imn naţional şi ”plăcuţ bilingv” se înmulţesc , vă mai miraţi că avem un preşedinte ca Băsescu ?

    Chiar sunteţi aşa naivi ca să credeţi că voturile din diaspora au decis totul ? Dar voi acasă ce-aţi păzit ?

    Aruncatul mortului în curtea vecinului e un alt sport naţional care ”dăunează grav sănătăţii”… mintale ! Continuaţi cu dezbinarea şi faceţi jocul celor care vă pun bocancul pe grumaz !

  46. Stimate domnule Ciutacu si stimati Ronani care ati mai ramas si care sinteti in masura sa intelegeti corect situatia. Ma oripileaza niste fugari(dezertori)care pretind ca ne intretin prin sumele infime pe care reusesc sa le trimita in tara din munca lor sau asazisa munca referindu-ma la cei care fura si ne fac de rusine pe meleagurile pe care au ajuns. I-am denumit dezertori si pot sa le spun chiar impostori daca ne gindim la faptul ca ajungind acolo iau locul de munca al unor localnici care pentru nivelul “pretului fortei de munca”, au luptat si si-au cerut dreptul de a li se respecta munca. Nu mai spun ca in loc sa stea aici in tara sa munceasca la fel ca acolo dar sa se bata pentru a obtine aceeasi rasplata a muncii au preferat sa fuga sa ia locul de munca al altuia si sa se laude ca trimite bani in tara. Daca tot au fugit la de-a gata, si ma intrb daca toti am face la fel cum s-ar mai descurca batrinii si copii nostri, de ce se simt deranjati atunci cind li se aduce la cunostinta ca n-ar avea dreptul sa-si expuna punctul de vedere atit timp cit sint niste dezertori. Cred c-ar fi bine sa voteze acolo unde se afla. Tin sa mentionez ca in comentariul meu ii exclud pe cei care sint trimisi de statul roman sa-l reprezinte peste hotare si pe cei care dorind sa se pregateasca mai bine in diferite domenii nu au posibilitatea sa o faca aici. Sigur multi nu vor intelege cele de mai sus, dar pe cei care-i intereseaza de aceasta tara si de conducatorii ei sa stea aici sa munceasca ca acolo si cu totii san e cerem drepturile si sa traim cu totii ca acolo. Nu le e rusine de cei de acolo care au luptat pentru drepturi si ei se duc la mura-n gura, iar apoi sa mai aiba pretentia ca locuitorii tarilor respective sa nu se uite urit la ei?. Ma intreb si va intreb.

  47. Dragi romani, de ce va certati intre voi? De ce va ocarati? De ce va denigrati? De ce nu va mai respectati batranii si fratii? De ce va scuipati? De ce nu va mai respectati? De ce deveniti ceea ce le reprosati altora ca ar fi? De ce semanati cu cei impotriva carora luptati?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.