Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Condiție nenegociabilă de participare

Condiție nenegociabilă de participare

Dacă am ajuns eu să fiu suspectat, de oameni care păreau cu toate țiglele pe casă, că am ajuns s-o folosesc pe Oana Dobre ca să-i fac jocul lui Mircea Geoană executându-l pe Crin Antonescu fără să-mi stric eu relația cu el, înseamă că, într-o lume scelerată la maxim, sunt un monument de normalitate și de echilibru. Lucru de care nici măcar eu nu mă banuiam. Pe cale de consecință – fiindcă mă simt al dracului de rău, sunt extrem de furios și n-am chef de amănunte suplimentare – reiterez că votul meu liber exprimat în primul tur de scrutin va merge către Crin Antonescu sau Sorin Oprescu (și numai către unul dintre cei doi) și fac un anunț.

Până la sfârșitul acestei campanii electorale, candidații care consider eu că au șanse de accede în turul doi vor veni la Vorbe grele doar împreună cu Oana Dobre și vor avea parte de un tratament similar. Dacă nu sunt de acord cu această condiție nenegociabilă, ori nu au ce căuta în studioul meu, ori voi vorbi despre ei fără ca ei să fie de față, ori eu nu mai fac emisiune în campania electorală. Am încercat să fiu domn și n-a fost bine. OK, redevin porc. În definitiv, se poate alege președintele și fără ca eu să-mi vărs ficații prin Romexpo dezbătând soarta blănii ursului din pădure. Sunt atâția inși care mustesc de talent și vor să se remarce.

P.S. Nu-l suspectați pe mogul, că pierdeți vremea și bateți câmpii de pomană. Iritarea e infinit mai lumească decât pare. Sofisticăreala nu mă prinde la ținuta asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Condiție nenegociabilă de participare

  1. Dupa o buna perioada in care am avut prea multe motive intemeiate sa cred ca Mos Craciun a murit o data cu prietenia neconditionata de opinii politice, interese personale sau alte meschinarii, gestul tau e dovada ca inca o data in viata asta m-am inselat. Mi-ai adus aminte ca am prieteni pe care ma pot baza tot atat cat se pot baza ei pe mine. Si care chiar daca nu sunt de acord cu mine nu ma repudiaza pentru ca, intr-un anumit moment al vietii, vedem lucrurile diferit. Si, mai mult decat atat, pot ramane ziaristi si oameni onesti si nu amesteca adevarul, dreptatea si interesul. Acum nu-mi ramane decat sa sper ca o sa vad de fiecare data linia de granita intre prietenie sociala si prietenie adevarata. Si sa ma bucur ca mi-a dat Dumnezeu prieteni adevarati asa cum esti tu. Multumesc.

  2. @everybody: l-am zavorat din greseala. e la fel de liber la comentarii ca si pana acum!

  3. Korekt, “prostitutie” sa fie, insa cu regulile
    casei. Totusi, sa te mai gindesti cu votul pentru Doctor, sa nu fii unul din aia 80% care, in turul doi, da voturile Chiorului.

  4. @korbul: care-i prostitutia, daca nu sunt indiscret? eu zic ca nu ai notive sa te ingrijorezi cu privire la destinatia finala a votului meu…

  5. Doamna Dobre nu e la prima “confruntare” cu domnul Antonescu. Exista pe lume oameni care nu se inghit, instinctiv. Minute in sir nu am remarcat pe ecran decat traducerea vizuala, eleganta, a zicerii “ba p-a mătii”.

    PS: o recomandare pentru domnul Antonescu – lupta cu doamna Dobre, cu domnul Ciutacu, sau chiar cu domnul Basescu nu-i aduce voturi. Domnia sa ar trebui sa ne convinga ca merita votul nostru prin atitudine. De aceea as vrea sa-l vad mai cooperant, mai destins, mai deschis, as vrea sa vad ca-si asculta interlocutorul pana la capat, as vrea sa-l vad ca zambeste. Nu vreau un presedinte incruntat. Dupa 5 ani de Basescu am dori sa vina primavara si in Romania.

  6. in tara noastra,daca mai este a noastra,oamenii asa ies in fata,acuzand si improscand mizerii.simt nevoia de a fi bagati in seama.nu mi se mai pare nimic iesit din comun.asta ne e tarisoara!
    pacat ca sunteti atat de putin..cei care spun lucrurilor pe nume.ma gandesc ca intr-o zi veti fii “inghititi” de cei lipsiti de scrupule,de ipocriti si mincionosi.EI sunt cei multi

  7. @ Korbul:

    Eu cred ca Doc a zis un adevar, nu neaparat cel dorit de el. Adica-asa vreau eu sa inteleg- el va lua in primul tur multe dintre voturile chiorului.

  8. Pentru mine este un soc, ca doar in ultima vreme tot de socuri am vorbit, ca de cateva zile D-l Ciutacu s-a hotarat sa renunte la a fi ‘suspectat de parteneriat’ in favoarea unui prezidentiabil sau altul, si sa declare cu subiect si predicat ca “votul meu liber exprimat in primul tur de scrutin va merge catre Crin Antonescu sau Sorin Oprescu”.Poate unii dintre prezidentiabili traiau cu speranta ca ar putea beneficia de sustinerea dumnealui in primul tur, exclus fiind, evident sustinerea lui Traian Basescu.Al doilea soc imi produce faptul ca dumnealui afirma:”fac un anunt” in acest sens.Si ce va contine oare acest anunt? Ca intr-un fel sau altul careva dintre cei doi va fi foarte lezat.
    Ma intreb de ce se pune dumnealui “target”-ul atacurilor? De fapt si cand si-a exprimat ‘scarba’ fata de Presedintele in exercitiu, cam tot asa a procedat. Daca asta simte dumnealui ca este bine sa procedeze asa, astfel castigand si mai mult respect si consideratie din partea cititorilor si admiratorilor dumnealui, este perfect. Doar dumnealui stie ce face!

  9. Da… si eu cred cum zicea cineva mai sus… ca lupta cu unu sau cu altul nu aduce voturi… Sau ma rog, ca sa fiu mai exact, nu aduce oameni noi la vot care eventual sa voteze pentru tine…

  10. Este clar ca orice om cu scaun la cap va vota ori Crin ori Doctoru.Problema este insa pe care din ei? Asa ca invita-i tot timpul in emisiunea ta numai pe cei doi si apoi vom hotari.

  11. M-am saturat de curve desi personal n-am avut parte de niciuna. Faptul ca anumiti indivizi cu reale probleme psihice sau cu 4 clase candideaza la presedintie lejer, faptul ca altii care au furat din ’90 pana in ’04 cu pauza de masa in ’96 au sanse reale de a castiga (desi eu ma indoiesc), faptul ca ceilalti doi stiu sa existe doar conditionati si raportati mereu la basescu, asta inseamna ca traim vremuri grele. niciunul nu e vrednic de noi, dar fiecare stampileaza unde ii da mana. cand unul va fi in stare sa se ridice doar pe calcaiele lui (nu ca boc pe scaun), atunci va avea sanse. pana atunci, mucles.

  12. Prea multa ura,incrancenare,dorinta de al dobora pe Basescu,in emisiunile “antenelor” incat devin suspecti.Nu ma mai pot uita la asemenea emisiuni.

  13. Ei ar veni, dar … doar daca tu i-ai invita.
    Acum, ei vor sa arate lumii ca nu ar fi venit … dar au facut-o pentru ca tu i-ai invitat.

    Stiu, sunt captivi intr-un joc adolescent unde emotiile primului sarut sunt date de intrebarile incomode puse de “derbedeu”.

    Off-topic: Cei doi operatori joaca sah sau nu vad eu bine ? Imaginea lor parca este o reflectie metaforica a celor doi actori principali, moderator vs invitat.

    PS – Sa tot lucrezi la mogul. 🙂

    Oaia Ninsa

  14. cind vine remus cernea?
    mai schimbam putin stilul macar….
    pare intreg la cap si cu tiglele pe casa

  15. “prostitutie” deoarece, astia din CNA, impun
    si la privat sa acorde aceleasi drepturi de
    aparitie, la orice muhaia. Unde mai pui ca, unii mai cu motz i-au injurat cu orice ocazie.
    Nu am nici o nedumerire asupra votului tau, doar ca fata de Oprescu, dupa ultima zicere cu reorientarea de voturi in turul II, trebuie sa te lamureasca asupra “ce-l mina pe el in lupta”.

  16. Domnule Ciutacu,
    Suntem multi care va urmarim si la Vorbe Grele si la Sinteza zilei. Va urmarim aparitiile la televizor si va ascultam comentariile pentu ca va respectam, va admiram si avem incredere in dumneavoastra. Nu este “periuta” ca nu am motive. Nu ii bagati in seama pe invidiosi. Sunt oameni care nu pot mai mult si atunci incearca sa ii discrediteze pe cei mai buni decat ei.
    Cu respect

  17. @De violet pe 3 November 2009 la 9:30 am (#)

    si de ce o zice acum?
    la cite sanse are, macar ocolea raspunsul,
    dar el neintrebat da “indicatii pretioase”.
    e de fapt raspunsul la nedumeririle multora
    referitoare la acele intrebari: “de ce?” , “pe cine incurca si pe cine avantajeaza?”, etc.

  18. Crezi ca Oana Dobre e atat de importanta pentru noi? Nu sclipeste nu straluceste, si pe deasupra purceaua e moarta in cotet. Basescu e la un pas de a ne mai ramane pe cap 5 ani, asa ca sa se scarpine fiecare la el acasa daca-l mananca. Chiar nu e momentul de desteptaciuni care sa-l avantajeze pe Basescu. Ca nu o sa ne plateasca Oana Dobre impozitele la anu’ si pe deasupra bairamurile Elenei Udrea si marlaniile lui Boc.

  19. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Apreciez foarte mult atitudinea Dvs.Impartasesc intru-totul parerea ca sunteti un monument de normalitate și de echilibru.Ma bucur sincer ca sunteti asa,cum putini sunt astazi in biata Romanie.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  20. Opiniile politice diferite nu au de ce sa strice prieteniile. Cel mai bun prieten al meu este fan Baselu.
    asta nu ne impedica sa ne dam o mana [chiar si capul] unul pentru celalat daca este nevoie.
    succes Victore 🙂

  21. n-am incredere in niste cuvinte goale spuse de catre un `nimeni cu functie` !ei cu ei noi cu noi !asta-i principiul de baza al democratiei !si astea-s cuvinte-n vant spuse de catre un `nebun` care nu mai crede in balade…

  22. Ascultand promisiunile/ declarative si programative ale principalilor candidati, incetul cu incetul dispare diferenta dintre alcoolist si restul plutonului.
    Toti l-au luat pe asimetric de model si … hai pe toboganul promisiunilor.
    Nu mai are importanta ca ceea ce criticam la Tiran, aia vor pune si ei in aplicare.
    Lucruri la limita Constitutiei, lucruri care nu au nimic cu Presedintele Romaniei, amestec in treburile celorlalte institutii, etc, etc.
    Foarte comic. Sa fie dat dracului Chiorul ca a luat-o razna si sa asteptam sa vina altul care deja ne spune ca se pregateste sa faca (cam) la fel, dar mai elegant? Voi pune premier pe…
    Prsedinte -antrenor? Ale pesedeului nici nu le mai pun ca sunt la fel de grotesti si ilegale/imorale ca ale basescului…
    Sunt simpatizant PNL si al lui Antonescu, dar sunt momente cand o ia -din pacate- razna.
    Pana acum nu m-au convins nici unul dintre candidati. In afara Gollumului. Ala m-a convins. Ca trebuie sa zboare…

  23. Intrebarea de aseara pusa de Oana Dobre ” Ce ati facut pentru un cetatean ? ” a fost de-a dreptul penibila pentru un jurnalist care se respecta !!!!!!!!!!!!!Si un om de rand fara a fi om politic tot a facut vreodata in viata ceva pentru un cetatean . Si un copil iar fi pus intrebari mai interesante ! Lasa ca a facut PSD si Mircea Geoana numai lucruri bune pentru toti cetatenii . Au tolerat politicieni , care sub umbra partidului au facut abuzuri grosolane asupra cetatenilor .

  24. Eu il stiu pe omul de media Ciutacu, independent. Adica poa’ sa fie Gheorghe dracu’, al mai tare zemu, ca nu prea poti sa fii impresionat d-le Ciutacu. ba’ de multe ori ce-am reprosat?, prea mult bun simt fata de gunoaie. In rest? Up the Irons !

  25. Buna ziua
    Dl Crin Antonescu a tot vorbit de transparenta in ultimul timp ,dar cind a fost intrbat cine ii finanteaza campania electorala nu prea stia ,a dat din colt in colt (se ocupa colegii mei de partid).
    Am urmarit aseara emisiunea si din pacate dl Antonescu nu prea avea raspunsuri la intrbarile doamnei Oana Dobre,cred ca s-a prezentat foarte slab pentru un viitor posibil prsedinte al Romaniei.

  26. Salutare la tonomat! Văd că nu eşti numai arogant şi genial, ori nu numai un monumet de normalitate, ci eşti şi iritat! Relaxe, man! Ăia care te scanează 24 din 24 se bucură să te vadă nervos. Şi nu pentru că ar gândi cu capetele lor, ci pentru că aşa le zic şefii lor că e bine…

  27. Victore,
    Daca vei vota Antonescu … va insemna ca vei fi ajuns in cele din urma la vorba mea expusa cu prilejul concursului pe care l-ai organizat acum vreo doua luni!

  28. Nu cred ca Oana a facut ceva la comanda ta ,Oana e asa cum e ea adica incomoda pentru multi dar mie imi place . Eu nu te suspectez de absolut nimic ,impartasesc ideeile tale(Vorbe Grele) cat si ale celor de la Sinteza Zilei si cred cu toata fiinta mea ca Romanaia are nevoie de o schimbare , la fel ca si tine nu voi vota altceva decat schimbarea.

  29. @Mirela: scutiti-ma de isterii si de pareri despre calitatea intrebarilor. pentru cultura dumenavoastra generala, nu aia de sustinator de partid, un politician este ales – teoretic, din pacate – ca sa-si reprezinte cetatenii votanti. da’i mai usor sa dai cu rahat in oameni decat sa citesti o carte despre cum functioneaza politica. daca te face sa te simti bine, Oana a plecat de la Realitatea dintr-o cauza numita Geoana. desi sunt prieten cu Crin, orbirea electorala a sustinatorilor lui ma scarbeste.
    @alex.dumitrascu: nu-mi amintesc sa te fi intrebat vreodata pe cine sa invit si pe cine nu. daca de dragul de a-l vedea in tarana pe Basescu trebuie sa-mi falsific emisiunea, mi-e teama ca nu pot sa va servesc dorinta de sange.

  30. Domnule Ciutacu,

    Aseara am vazut o fata a lui Crin Antonescu ce nu mi-a placut deloc. Intrebarile Oanei Dobre au fost nu numai pertinente dar si de bun simt. Mi se pare firesc sa intrebi orice persoana din sfera politica ce a facut concret in ultimii 5 ani. Mai mult am vazut un Crin Antonescu prea nervos si precipitat intr-un context simplu. Ma intrebam atunci cum va face fata la intrebari cu adevarat indiscrete, cum va face fata la dezbateri si cum va face fata la orice situatie tensionata daca dansul se enerveaza atat de usor. Acum ,adevarul este ca aseara a ocolit raspunsurile si a vorbit in termeni prea generali. Ex. “am facut multe”
    Eu eram una din persoanele care se gandea sa il voteze. Dar aseara m-a cam dezamagit.
    Oricum Oana Dobre este un profesionist. Ma bucur foarte mult sa stiu ca va fi prezenta si in urmatoarele emisiuni.
    Multa sanatate!

  31. S-a prostit lumea.Am urmarit interviul si mi-au placut intrebarile Oanei,care,din punctul meu de vedere ,erau necesare.S-a infierbantat un pic Crin( e orgolios),dar macar nu a jucat teatru.Mie chiar mi-a placut emisiunea.Nu inteleg de unde pana unde s-a ajuns la “executie publica”.Asa sunt considerate acum intrebarile incomode?

  32. Emisiunea de aseara din pacate nu a fost foarte reusita.Daca vrem pe altcineva in locul astora,care sa si faca ceva pentru noi ,atunci nu cred ca tipul emisiunii de aseara este tocmai modul de a face ceva pentru o schimbare.Acum fiecare cu ce are dar si Crin greseste ca da curs prea deschis acestor emisiuni nepregatite.Si tu Victor ai o vina desi nu recunosti.Am incredere in tine si cred ca vei vota cu Crin.Trebuie stiut clar ca Oprescu nu are nici o sansa sa ajunga in turul doi iar inaintarea in campanie strica foarte mult la adunarea voturilor.Cu cat vor fi ceilalti mai divizati in primul tur cu atat vor castiga mai mult Base si Geoana.Daca oamenii ar fi constiienti ar face un pas inapoi si ar da voturile celor 3 competitivi ca procente ,altfel ne ia dracu din decembrie.Succes Victor.

  33. @stefan: daca pregatirea unei emisiuni e echivalenta cu trimiterea dinainte a intrebarilor, nu conta pe mine. cat despre votul meu, cred ca-s suficient de matur sa n-am nevoie de sfatul nimanui.

  34. @VICTOR CIUTACU
    Nici nu m-ai intrebat pe cine sa inviti, da nici eu nu ti-am spus pe cine sa inviti si pe cine nu.
    Mi-am exprimat o opinie, te-am deranjat, nu e prima data. Nu sunt yesman nici pe blogul lui Ciutacu nici in alta parte.

  35. Victor ,nu intrebarile sunt problema ,ci modul de adresare intepat si altele astfel incat Crin sa cada prost in fata oamenilor.El a raspuns corect atat cat putea spune,dar pregatirea se referea la tematica discutata,la modul de gandire si de perspectiva nu daca l-a ajutat pe “vecin” in viata lui sa treaca strada.Stiu ca esti matur,nu ma indoiesc si crede-ma nu sunt membru de partid dar am crezut si cred in liberali si liberalism chiar daca printre iei sunt,au fost si vor fi multe canalii.Trebuie curatat curentul dar e singura sansa spre bunastare,daca vrem sa ajungem macar occidentul din urma nu sa-l depasim.Cred ca perioada Tariceanu,nu pentru mine,a fost cea mai reusita in ultimii 20 de ani.Nici perioada Nastase nu a fost rea,dar a fost fortata si supravegheata sa fie asa de UE-NATO altfel ne lua dracu si atunci.Multumesc Victor.

  36. Da, D-le Ciutacu, chiar sunteti “un monument de normalitate si de echilibru”, “intr-o lume scelerata la maxim” si la asta se si asteapta “oamenii…” care au “toate tiglele pe casa”. Ce metafora interesanta!
    Si cu o asa co-realizatoare ca jurnalista Oana Dobre, mana forte in ‘executia’ eventualilor “scelerati” in devenira in paranoia generala, nici nu aveti cum sa treceti cumva la un “by path”. In acest context apreciez dincolo de prietenia sociala pe care o aveti(care formeaza “linia de granita”a “adevaratei prietenii”)prietenia adevarata cu aceasta minunata fiinta. Cherish this friendship.

  37. Da, Oana Dobre, face parte din trio-ul blond cu care nu mă ruşinez: Firea-Dobre-Creţu. 🙂

    Eu pun ştampila pe un Diplomat!
    Pe ceilalţi (care contează azi în sondaje) nu-i cred pregătiţi să treacă peste “era băse” fără să se îmbolnăvească grav de băsiscelită acută.
    Oricum, Sorin Oprescu este deja grav infestat, iar Crin Antonescu îşi arată (din ce în ce mai des, fără jenă!) colţii gata pregătiţi de… Dacă acum, când e (undeva la mijloc) candidat, reacţionează aşa, dacă ajunge president nu va fi mare diferenţă între cel de-acum şi el. Plus că, pentru cei care votează anti, e excus după ce a susţinut sus şi tare că, pedeliştii nu vor avea acces la guvernare şi acum o întoarce ca la Ploieşti, vezi Doamne sunt şi pedelişti de bine. Să moară el? 😉

  38. ai noroc ca nu se uita prea multa lume la emisiune , ca daca s-ar fi uitat aseara ar fi cazut crin si mai mult…de la “inaltimea” din sondaje la care se afla…

  39. Si inca ceva,ar trebuie invitati oameni ca Patriciu,Tiriac,Voiculescu,Cartaresu,Liiceanu EA,Ilie Nastase si alti oameni importanti de afaceri,cultura,sport,media,etc care fac ceva in tara asta,au o viziune despre cum sa aducem bunastarea si schimbarea fetei acestei tari si care doresc prin experienta,lobby-ul si tenacitate sa puna in miscare romanii si Romania.Invitatii pe acesti oameni si chiar platitii pentru consultanta pe care pot sa o dea.Fara aceste figuri importante inca in viata nu cred ca vom putea iesi din marasmul in care am fost adusi.Hai pa pa.

  40. V-am urmarit emisiunea aseara si mi-a placut faptul ca, desi sustineti ca optati intre Antonescu si Oprescu pentru turul I, i-ati adresat intrebari dificile lui Antonescu. Si pe mine, unul, m-a convins Antonescu. Oricate s-ar spune despre el si partidul sau, este net superior celorlalti.
    Respect, dle Ciutacu !

  41. Chiar nu sunt orbita electoral , ci sunt un cetatean care plateste din plin abuzurile politicienilor si a dezinteresului institutiilor de a le vedea si a actiona in consecinta !!!!!!!! Poate pentru ca nu sunt membra a nici unuia din partide !!!!! Si nici nu cred ca voi fi vreodata , cat mai am mintea limpede .

  42. Sa alegem PRESDEINTE
    Facem campanie sa mergem la vot sau nu?
    Dl. Bichir cu cine voteaza?
    Badea Mircea nu merge la vot, nu vede un viitor prsedinte bun, unde sant formatorii de opinie?
    Eu cu cine votez? si nu am baut nimic (alcool), un ceai cu putin zahar (nu e bun) asa spune la TV
    Gripa PORCINA
    Creata in laborator sa mai scape Omenirea de Oameni -)
    DA, MULTA LUME PUTINI OAMENI
    Una dintre principalele trasaturi ale societatii de consum este abundenta
    De unde sa luam bani?
    -Abundenta de Minciun-Abundenta de prostie
    Cei patru presedinti
    Ceausescu notat 6 Iliescu notat 3 Constantinescu 4.50 Basescu 2.50
    Nu sant un nostalgic dar judecand la rece ( nu la racoarea din apartamente de pe timpul P.C.R.) pe timpul Comunistilor era stabilitate , DA stabilitatea, oricari om ii este necesara.
    Pentru a schimba in bine LUMEA trebui sa schimbam oranduirea , nu stiu cum sa se cheme .
    Trebui sa se nasca sau sa nascut un Friedrich Engels de tip nou sau poate chear este un
    Hugo Chavez.
    Nu radeti oameni buni TRAIM IN SCLAVAGIM ACUM, santem sclavii banciilor.
    Propuneri de a iesi LUMEA DIN CRIZA:
    1.Naţionalizarea, opusul privatizării a tuturor firmelor, bancilor, (averilor , caselor sa ramana doar o familie propietar pe casa, ap.)

  43. Da’ ce vroiati ma, sa-l pupe? E normal sa ii adreseze intrebari incomode. Care era diferenta intre aia de masluiesc sondajele si Victor si Oana daca-l periau pe Crin? Niciuna. Un jurnalist care isi respecta profesia e in slujba cetateanului, nu a vreunui candidat cum sunt multi altii.

  44. Pe Oana Dobre n-o suspectez decât de interes jurnalistic. Pe Crin Antonescu îl bănuiesc de prea multă sinceritate. Pe Dvs. vă ştiu o persoană exigentă cu sine şi cu invitaţii săi. Din asta, numai ceva bun pentru noi poate ieşi. Părerea mea…

  45. off topic: @radu-Craiova: sincer, chiar m-ai facut sa rad astazi 🙂 🙂 :)…in hohote!…hai mai posteaza ceva, te rog

  46. n-am vazut emisiunea asa ca nu pot decat sa speculez ca, in sfarsit, v-ati dat seama ca domnul antonescu nu poate raspunde concret la o intrebare concreta si nici nu are planuri reale. de fiecare data cand il ascult ma plictisesc ca apoi sa ma enervez. ma enervez ca partidul asta a incaput pe mana lui

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.