Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

UPDATE: Vântu e liber, statul s-a reformat

 

Art. 522, indice 1, Cod Procedură Penală – (1)  În cazul în care se cere extrădarea unei persoane judecate şi condamnate în lipsă, cauza va putea fi rejudecată de către instanţa care a judecat în primă instanţă, la cererea condamnatului.

(*Legendă: cauza = dosarul FNI, condamnatul = Nicolae Popa)

Haideţi să ne închipuim împreună, în cazul în care chiar pretindem că suntem oameni care gândesc, ce se va întâmpla în cazul în care, după ce va fi extrădat din Indonezia, fugarul Nicolae Popa va fi străpuns de o iluminare subită şi va solicita rejudecarea dosarului FNI de la instanţa de fond. Cred că atunci ne vom prinde, tot împreună, de ce Sorin Ovidiu Vântu este arestat pentru favorizarea infractorului, dar bocitoarele portocalii jelesc programatic de mila “celor peste 300.000 de familii păgubite”. Adică dosarul FNI, care va trebui neapărat redeschis, ca să fie găsiţi “adevăraţii responsabili” (guess who?), nu mascarada cu favorizarea infractorului.

P.S. Un deontolog făcea, pe vremea când încasa un milion de euro de la SOV pentru realizarea unei singure emisiuni, nişte aşa-numite şi ritos declamate exerciţii de sinceritate. Eu mă gândesc că, într-o eventuală anchetă, Vântu ar putea deveni şi el sincer. Şi ar putea pune la dispoziţia anchetatorilor numele politicienilor care au retras miliarde înainte de prăbuşirea FNI, plus, evident, nişte ordine de plată.

UPDATE: Interesant interviul, dar tardiv difuzat

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Cazul FNI: vă pupă Ciutacu, golănaşilor!

  1. Ehehee, tare m-as bucura sa-si dea SOV drumul la gura. Deocamdata, a lansat doar un mic porumbel. Astept cu nedisimulata placere sa incalce “omerta”. Ar fi primul dintre “grei” care-ar iesi dintrun tipar nenorocit si sunt convins ca si el ar putea sa “popeasca” pe multi. Asa, putin, cat sa vada si Chioru’ cum e cu popitu’…

  2. In ceea ce-l priveste pe “deontolog”, in timpul in care incasa o caruta de bani(e vina lui SOV ca i-a dat…), isi lua vila de la ANL pe 3 lei intrun cartier foarte select, unde pulimea n-a avut acces niciodata. Sunt sigur ca totul a fost perfect legal…

  3. Încă de acum mulţi ani, oameni( cu un “i” )simpli gândesc, în simplitatea lor, că nu s-a prăbuşit fondul că a retras nea Caisă sume exorbitante.
    Deci, să înceapă circul! :))

    Şi apropo de “deontologul” cu pricina: ce l-o fi apucat pe Mihai (sau poate a făcut-o intenţionat şi în acest caz, înţeleg 😉 ) să ni-l dea pe ecran? Şi, ca şi cum nu era el îndeajuns, hop şi “isteţul” Mândruţă!

  4. Pai si eu tot asa ziceam, ca daca se scufunda unul, sa se scufunde toti; si daca se vrea balamuc, balamuc sa fie, si d-nul Vadim sa sara cu mai multe informatii si mai utile, chiar pe caz…ca stie dumnealui cam toate dedesubturile din toate timpurile (ca le are bine cu istoria), si e ca si mine nationalist. Asa ca nu vad de ce nu ar vorbi oamenii cand sunt intrebati. Dar se poate vorbi si neintrebat, depinde cu cine tii. 🙂

  5. Incurcate mai sunt caile Domnului! Daca s-ar adeveri cele scrise in articol, cred ca nu ar mai avea SOV zile multe ca sa apuce sa-i “popeasca”pe unii….

  6. Ce pot sa spun…..,,painea si cutitul”…in mana lui basescu,…..vom auzi, ce va vrea domnia sa….sa auzim,….oricum….nu pot sa cred ca…nu se gaseste nimeni sa-l invinga….vad ca nimeni nu-i mai poate para nici o lovitura….si loveste nu se joaca… cred ca impotenti suntem noi nu el!Vom trai ani de mizerie!

  7. Tot acest circ, după cele arătate de tine, va conduce la rejudecarea cauzei în discuţie şi încercarea de desfinţare a lui SOV, sau, în cel mai bun caz, “educarea” acestuia.
    PS: După câte văd, meseria ta este din ce în ce mai riscantă. Felicitări! Eşti curajos!

  8. Dacă aşa se pune problema, atunci e clar. Câştigă recursul şi va fi eliberat.
    Dacă aş fi in locu securistului suprem, l-aş elibera pe Vântu şi l-aş mai refolosi. E uşor de prostit pulimea că mogulu cu bani iar a biruit justiţia.

    Casa de producţie securistă ştie că cele mai bine filme sunt alea când la sfârşit “the super villain” scapă. În felul acesta, rămâne filmul în suspans cu to be continued…

  9. Ii doresc lui SOV “tot binele” din lume, ca merita, dar ar fi bine ca langa el sa mai traga si gastile de baieti care au profitat de combinatiile lui. Cand il vom vedea condamnat definitiv pe el, alaturi de toti baietii care l-au ajutat, atunci putem spune ca justitia incepe sa miste. Oare s-ar sacrifica Vantu de dragul lui Basescu sa-i toarne si pe altii? Cu siguranta Baselu ar avea o crestere de imagine substantiala.

  10. Ar fi bine sa devina sincer si SOV si multi altii, sa se prabuseasca tot sistemul si sa incercam cumva sa facem unul mai bun. Vorba lui Badea “sa se aleaga praful”.

  11. M-am enervat! “Deontologul” de mai sus ne spune povesti nemuritoare despre contractul cu Realitatea. Ca a platit echipa, ca a platit pe dracu’, ca a cheltuit etc. Hai sa vedem: in 2009, veniturile firmei lui au fost de 943963 RON iar profitul NET de 623667 RON. Toate bune si frumoase, insa la capitolul salariati, firma a avut UNUL SINGUR! Deci, ce echipa a platit?!

  12. Nu am studii de drept , dar nu cred Popa ar putea sa beneficieze de prevederile articolului asta. Probabil ca se refera la alte cauze , judecate fara cunostinta condamnatului.
    Cum adica , tu fugi ca sa nu faci parnaie , dar daca tot te-au prins , hai sa mai facem un proces pe banii statului. Nu , procesul poate fi redeschis doar daca apar elemente probatoare noi (ramane de vazut daca o eventuala marturie a lui Popa , incriminatoare la adresa lui Vantu, poate fi considerata o proba noua).

  13. @Bubulea: aici nu-i pe perceptii, ci pe legislatie, nedescriminatoriu. iar niste avocati cu multa practica judiciara spun ca e valabil (si) pentru Popa.

  14. Foarte bine, sa dea Vintu numele de politicieni, ce-i rau in asta? E o amenintare? Pentru cine? Pai, vorba aluia cu “perversa de pe Tirgu Ocna”: “Pai ori suntem golani, ori chemam politia”. Pai eu zic sa chemam politia, ca de golanie ne-am saturat!

  15. Deci,daca Nicolae Popa va fi extradat si judecat vom afla cu stupoare”adevaratii responsabili”,asta binenteles daca Vantu va deveni si el,sincer.
    Daca Basescu sta la baza arestarii lui preventive,ma intreb,oare,”adevaratii responsabili” fac parte din opozitie?Daca nu,poate fi Vantu cheia prabusirii basesciene?Si daca da,de ce n-o face?!Doar are in spate o opozitie puternica si nemituita! Sau nu?

  16. Oho, in cazul asta SOV ar avea ce povesti. Din cate imi aduc aminte (ce scria presa vremii) cam oricine era cineva la ora aia si avea bani la FNI si i-a retras cu o zi,doua inainte de prabusirea fondului. Singurele nume care imi vin mie in minte sunt Banca Agricola si Editura Ion Cristoiu.

  17. Asi vrea sa nu am dreptate dar va fii un mare fsssssssssss. Atita tot. Vintu nu va scoate dosare sau liste, Popa nu va scoate nici o vorbulita, cum dealtfel nici IMV nu a vorbit, iar besescu va rupe o betie pe cinst, ca nui asa justitia corupta nu isi face treaba, iar el e salvatorul neamului. Sindicatele se cearta si ele, mai cade cite un tavan prin cite un magazin, mai vezi cite o tata care latra la tv, si viata intra pe fagasul ei normal

  18. @un om revoltat: e posibil, dar cu un singur mic amendament. Vlas s-a predat, nu a fost extradata. deci la ea nu se putea aplica 🙂

  19. Ciutacule, grupului PSD+PC&PNL ii trebuie un intreg departament juridic ca sa sesizeze falsul in acte si abuzul in serviciu comis de Anastase si Voinescu aseara? A vazut o tara intreaga in direct (cei ce n-au “votat bine impotriva comunismului” in toamna trecuta) cum numarul deputatilor a fost crescut din vorbe cu 10-20 la fiecare sfert de ora si opozitiei(chipurile) ii trebuie UN INTREG departament juridic ca sa analizeze pansarea rahatului?!

    Rog luminatii juristi ai opozitiei lu’ peste sa dea copy/paste de aici la intocmirea raportului pentru ca par a fi avut ochi doar pentru decolteul secretarelor atunci cand s-a luat o decizie de care va depinde “iesirea din sistem” sau NU a multor pensionari in aceasta iarna.

    P.S. As vrea sa spun din nou, candva, ca asta e tara mea, dar momentan ma pregatesc de plecare realizand ca tara apartine unor parameci paraplegici care-si urasc crunt semenii.

  20. Nu va mai amagiti cu gandul ca cineva va sparge “Omerta”. Daca, cumva prin absurd”, s-ar afla cine a fost de fapt in spatele caderii FNI-FNA, Romanica asa cum o stim noi ar disparea! Si cum nimeni nu vrea acest lucru, atunci nu se va afla niciodata.

  21. pai si ? sa se ceara rejudecare si Vantu sa scoata tot ce are la dispozitie si sa ii infunde pe toti!…Atunci cand a facut pactul acela cu basescu zicea ca vrea o romanie moderna si aia a fost conditia lui sa il sustina pe basescu…pai daca el are dovezile prin care putem face ca romania sa devina moderna, de ce nu le scoate ?!…ca are interese.

    sunt convins ca Vantu va sta doar cele 29 de zile cum au stat atatia in arest…mascarada.

  22. @il consigliere

    Ramane de vazut. In general, prea putine lucruri pot fi pastrate in secret, forever. Iar la noi, orice e posibil. Pe principiul ca, atunci cand se prabuseste ceva, cumperi ieftin sau iei pe gratis.

  23. doar pentru cat l-a platit turcescu as vrea sa mai stea macar cateva zile la racoare. pentru prostie. IMENSA. prostia trebuie sa se plateasca intr-o zi.

  24. Pentru ca are creier, nu coitze, Eolianu o sa aleaga tacerea, ca sa aiba ce negocia. Iar dom Prigoana va fi fericit sa-si vada Realitatea inapoi, ca sa aiba Sefu unde zambi cu audienta, nu ca acum :))

  25. John Doe, crede-ma rahatu’ este atat de mare si atat de puturos incat nu-ti poti da seama! Toti cei care au anchetat cazul au iesit la pensie. Cei care stiau mai multe au plecat din sistem. Azii nimeni nu mai spune nimic! Daca nu au spus la mometul 2000, crezi tu ca azi o sa spuna ceva? De ce ar spune azi? Riscurile sunt uriase! Fiecare are azi familie, copii, nepotii etc!

  26. @il consigliere

    Stii cum e, incurcate sunt caile Domnului. Stiu mai bine decat iti imaginezi cat de mare este kktu’, dar au fost si scandaluri mult mai mari care-au explodat pana la urma. E adevarat, nu pe la noi, dar asta nu ne scuza, pana la urma. “Conturile” unei asemenea afaceri se pot regla oricand, economic si politic.

  27. @Victor : Cam ai dreptate in tot ce spui…Uite mai nou:
    “Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest. Recursul a fost admis”

  28. John Doe, iarta-ma, dar nu am fost colegii! Eu si inca patru persoane am avut dosarele in brate. Le-am citit de si stiu ce scrie in ele!

    P.S. Daca ai fi fost Jane Doe atunci te-asi fi crezut ca stii!

  29. Si acum ce urmeaza? Isi face SOV partid? Candideaza la presedintie ? Nu cred ca deschide SOV gura…ramane fara Realitatea…care pe care…

  30. Ce tara haioasa, cat efort sa nu ne plictisim fac clovnii care ne conduc, ce dragute chestii se intampla! Acum ce sa credem, ca marinaru’ s-a speriat si a cedat in schimbul tacerii lui sov, fugind cu coada-ntre picioare in fundu’ curtii ca un dulau batran si neputincios in fata pustii omului legii?! Sa credem ca judecatorii au devenit brusc corecti si independenti?! Sa reincepem sa ne perpelim pt nenorocitii aia de fluturasi, pe care suma finala e tot mai mica de la o luna la alta, fie ca lucram la stat, fie la particular?! Adica acum duduia cocos impreuna cu consortul, renunta la realitatea?! Haida-de, a fost doar un intermezzo dambovitean, tine-bine, nu tine-iarasi bine, ca material de santaj in tara asta de rahat, e fara numar!

  31. @ john doe

    Nu o sa vorbesc despre micul deontolog ipocrit, cu atat mai putin sa-i iau apararea. Este genul de om care suge unde e laptic si uita sursele epuizate. Pot sa spun insa ca ai aplicat o logica de om care nu stie cu ce se mananca o firma dar isi da cu presupusul. De contracte cu alte societati comerciale ai auzit (lumini, sunet, etc)? Poate sa fie firma si cu 0 angajati si totusi sa aiba atat venituri cat si cheltuieli. Totul legal.

  32. @Nevermind: Turcescu a avut sunet, lumini, masini, carburant, promovare, in esenta tot, de la Realitatea. n-a platit o para chioara pentru ele.

  33. Victore
    n-ai fost singurul care a zis ca SOV nu va face puscarie. Si io am sustinut asta.
    Sper ( am mai spus-o) ca SOV sa si vorbeasca.
    PS
    Marlanu-i corzi! Si d-aia ii periculos…

  34. @ Ciutacu

    Au fost doar exemple, atat. Nu neaparat aplicabile in cazul de fata. Nici nu-mi inchipuiam ca platea el energia electrica sau steadicam-ul.

  35. Domnule Ciutacu,
    Din cate stiu eu, ca jurist si care am ceva experienta in Art. 522, dosarul se deschida doar in personam, adica doar cu privire la domnul Popa, neputandu-se gasi noi vinovati.
    Practic, se va judeca daca exista noi probe care ar trebui administrate si care ar duce la modificarea primei hotarari ( adica daca Popa ar fi nevinovat). Aceasta rejudecare la cerere a fost introdusa mai ales dupa aparitia Deciziei-Cadru in legatura cu Mandatul de arestare european, pentru a asigura o adevarata respectare a drepturilor fundamentale ale omului si in special al Art. 6 CEDO in cazul cererilor de extradare.
    In concluzie, o rejudecare a cauzei se va face doar cu privire la domnul Popa, procurorii neputand introduce noi capete de acuzare.

  36. Nici un pericol din partea asta. Se rejudecă un caz în care condamnatul e fugar? Nu prea cred. Mai degrabă e o luptă între cei doi, nu se ştie de la ce s-au luat (sau se ştie? 😉 ) dar vor să ne arate care-i mai cocoş. Dacă Vântu a fost suficient de deştept şi a cumpărat dosarele “arse”, nu mă miră figura plânsă a lui Fraudă-Vodă şi nici eliberarea “preanevinovatului”.

  37. eu cred că dacă diaconescu a făcut deja un partid sov poate să refacă o societate civilă bazată pe mogulia sa cu dilematicu turcescu în frunte; asta fiindcă deja politicul este desuet… să vedem cine vine la rând pentru resurecţia mişcării sindicale o fi vreun mogul, o fi vreun “politician”, o fi vreun dintre afaceristii de carton cu sau fără grade de ecşi or oculte… ce o fi o fi… cam astfel se reformează sistemul, puţină răcoare, mult tv, analize mesianice, înflăcăraţi de ocazie şi de toate părţile, ca apoi să vină pseudo victimei ideea unui partid sau orice altceva ce oricum nu merge într o Românie a importurilor şi consumului aparent…

  38. @nevermind

    Sa fim seriosi. Ti-a raspuns Victor. Ti-as dori sa ai atata habar de relatii comerciale interne si externe macar cat am avut si, inca, am eu parte. Ti-ar fi bine. Si ti-ai da si tu cu presupusul in cunostinta de cauza…

    @il consigliere

    Poate au mai vazut si auzit si altii ce stiti voi, cei 5. Poti sa stii?! :-)))

  39. @il consigliere

    Poate ca sunt sotul lui Jane Doe, mai stii?!
    In alta ordine de idei, se pare ca porumbelul lui Sorin a ajuns la fereastra la care trebuia sa ajunga…
    Stiuta fiind pasiunea pentru sah a lui Sorin, crezi ca acum a deschis cu un pion, sau cu un cal?

  40. Apropo de update: previzibil, acum o sa urmeze un proces lung si plictisitor… pana la prescrierea faptelor (tipic romanesc).

    Dupa cum bine remarca cineva pe un alt blog – amarata de asistenta de la maternitatea Giulesti este in puscarie. Ea ce pericol social reprezinta?

  41. Consider ca acest Vantu ar trebui sa intre in inchisoare pentru o sedere permanenta sau macar pana isi vor primi toti pagubitii FNI banii inapoi.

  42. Sa zicem ca ar fi redeschis dosarul,dar nu cred ca cineva are vreun interes sa se redeschida ,mai ales ca multi din securitate s-au ales cu profit din fni,cu ceva timp inainte de prabusirea lui.

  43. @Mihai Popescu: asa am auzit, ca Turcescu a luat un milion de la el ca sa-l bage-n cacat 🙂

  44. Gata, am sunat toate rudele si am decretat „emigrare generala”.
    Nu pot sa cred ca vantu si base, cei mai malefici oameni au batut palma pentru „reforma Romaniei” – probabil pana la ultima picatura de resurse a acesteia.
    Nu cred ca vantu este prigonit de base, sunt convins ca intre cei doi si-a bagat coada o diavolita blonda care a inceput sa aplice invataturile de la tatucu’ ei – dezbina si stapaneste !!
    Sa nu uitam ca vantu l-a ajutat nonstop pe baselu’ si cu toate atacurile din ultimul an, marele mogul impreuna cu marele ziarist independent i l-au servit, in ultima zi, in genunchi, pe prostanacu’ de geoana.
    Si din pacate nu numai pe el, ci si pe aproximativ 22 milioane de romani.
    Sa nu uitam ca vantu promisese niste dezvaluiri pe data de 6 dec, lucru care nu a mai avut loc.
    Asa ca nu inteleg de ce atatea plansete pe umerii mogulului …. antenele de 2 zile nu transmit decat nedreptatea si suferinta lui sov – nu am avut bani la fni, nici la caritas dar cred ca omul acesta trebuia de mult sa fie in puscarie.
    Sunt dezamagit de faptul ca tot acest „joc” nu va face altceva decat sa creasca din nou simpatia catre base.
    Credeti ca indivizii care gandesc si respira „portocaliu” sunt intesati de nerespectarea procedurilor in cazul arestarii lui vantu ? Sau de faptul ca a fost impuscat un animal nevinovat, sau este incalcata legea ??
    Nuuuuuu, ei vor vedea cum mogulii le ataca din nou conducatorul iubit si vor sa puna mana pe putere cu ajutorul trusturilor de presa. Si atunci din spirit proletar se vor uni din nou in jurul tatucului !!
    Asa ca am impresia ca totul este din nou o inscenare, pentru sensibilizarea celor cu spirit si gandire de turma.
    Sa nu uitam de cei aproximativ 300.000 care au pierdut bani la fni si pe care nu ii mai intererseaza acum „drepturile cetateanului ” sov. Daca tinem cont ca mai au 3-4 persoane in familie atunci rezulta cam 1.000.000 de noi simpantizanti ai celui care a adus Apocalipsa in Romania.
    Avand in vedere faptul ca am vazut ce a insemnat modernizarea Romaniei in perioada 2004 -2010, sunt hotarat ca in maxim 24 luni sa o intind din tara.
    Asa ca m-am hotarat sa nu mai fiu chirias in tara mea, dar o sa revin anual ca „turist” nu pentru a explora„Carpatian Garden” ale probabil pe atunci doamnei presedinte a Romaniei, ci pentru a „ vizita ” mormintele stramosilor mei – sper, singuele lucruri pe care „ reformatorii portocalii ” sa nu le profaneze.

    R.I.P. ROMANIA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.