Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

Dacă talentul ar fi direct proporţional cu creierul, Adrian Mutu ar fi fost genial. Din păcate, deşi ştie fotbal cu carul (e fotbalist născut, nu jucător), modul în care se comportă cu propria persoană demonstrează că rămâne un biet tâmpit extrem de talentat. Omul voia să-şi prelungească angajamentul cu Fiorentina pe de două ori mai mulţi bani sau să plece urgent la altă echipă în condiţii financiare înfloritoare, iar agenţii lui lucrau la asta. Bănuiesc că a simţit nevoia să pună şi el umărul. Aşa că a revenit triumfal, marcând gol după gol şi făcându-l pe selecţionerul care nu-l mai convoacă la naţională să pară un pricinos apăsat de stelara-i personalitate.
Din anunţul oficial al Comitetului Olimpic Italian, reiese cât se poate de clar că starul român a consumat un medicament care conţine o substanţă de pe lista interzisă. Deja i-au apărut avocaţii din oficiu (mai mult sau mai puţin dezinteresaţi) care ne somează să aşteptăm contraexpertiza înainte să dăm cu piatra şi-l scuză că a luat şi el ceva să dea burta jos. Oricât de patrioţi ne-am da, nimic nu-i scuzabil. Conform reglementărilor legale care guverneză sportul internaţional, Mutu s-a dopat; a doua oară-n carieră, ca să fim bine înţeleşi. Sigur, riguroşii-mi vor reproşa că nu înţeleg că prima oară “doar” s-a drogat. În echivalent sportiv, e cam acelaşi lucru. Numai durata pedepselor diferă, că a te droga e şi mai grav decât a te dopa. Lista substanţelor interzise e cât se poate de publică, n-o ţine Aliodor Manolea sub seiful Flăcării Violete. Iar fotbaliştii  de top, plătiţi cu milioane de euro anual, nu iau (sau n-ar trebui s-o facă) medicamente fără să le fie prescrise/vizate de medicii cluburilor care-i angajează. Aşa scrie-n contractele alea bănoase pe care unii le semnează, nu le citesc şi nu le respectă.
Acu’, dacă mondenul amorez s-a gândit că ştie mai bine ca toată lumea ce-i bine pentru el, poţi să faci ceva în gustul omului? E chestie de opţiune personală. Aşa că-n viitorul lui a făcut el ceva singur. Conform deciziei suspendate a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, talentatul fost lider al echipei naţionale de fotbal are de plătit către fostul său club cea mai mare amendă din istoria sportului mondial. Când datorezi milioane şi vrei să prinzi un ultim transfer bănos pentru evitarea falimentului, iar în paralel iei hapuri de pe lista interzisă, de regulă se cheamă că eşti terminat. Are şi povestea Păsării Phoenix limita ei de repetabilitate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

141 thoughts on “Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

  1. Sa-ti bati joc in asemenea hal de viata ta lasa loc unei singure intrebari esti prost ori esti tare prost?
    Pacat de el da asta e viata

  2. Corect. Razvan Lucescu a anticipat sau chiar a stiut de apicaturile “vedetei” ! Mutu se visa liderul generatiei de platina???.

  3. foarte bine zici , victor . dar , totusi , nu poti sa zici ca mutu nu a avut o cariera implinita. bani , faima … femei…nu ?! Are o familie minunata , o nevasta bunoaca copii … de toata . asa ca , nu stiu frate de ce vorbiti despre el de parca ar fi murit . Imi poti raspunde? mersi.

  4. Domnule Ciutacu: A luat o pastila de slabit. Parerea mea e ca nu a siut ca avea o substanta interzisa. El e jucatorul meu favorit, in trecut a facut niste prosti dar acum cred ca pur si simplu nu a stiut. Nu cred ca e corect sa spuneti “Dacă talentul ar fi direct proporţional cu creierul, Adrian Mutu ar fi fost genial”

  5. O fi luat substanta asta doar acum? Adica, fix acum cand voia sa-si renegocieze contractul? Eu nu cred ca unul care are probleme cu drogurile/substantele recidiveaza o singura data, dupa nu stiu cati ani, chiar cand trebuie sa semneze un contract. Mai degraba, cred ca dintr-o “pura coincidenta” a fost depistat acum. Sau poate o fi doar ghinionist… Politica asta de la noi ma face sa fiu din ce in ce mai paranoica… 😀

  6. Problema doppingului e mult mai imputita: nu exista sport de performanta fara dopping. Exista “blocking agents” (substante care mascheaza existenta subst. interzise in teste), dupa cum exista si substante mai puternice (si mai noi) decat cele de pe lista aia, care n-au apucat sa fie introduse acolo.

    Poate d-aia “a revenit triumfal, marcând gol după gol”, tocmai pentru ca asezona cu tablete “vechi, bune si verificate” dejunurile moderne si avizate?! Uite, dau un exemplu simplist: intre Methandienona (Naposim) si vestitul si mult-laudatul Oxymetholone (Anapolon/Anadrol50) raportul cost/beneficii (inclusiv pentru sanatate)si mai ales performanta dupa un ciclu este net in favoare primului (methandienona, “the golden child of steroid era”, cunoscut la noi ca Naposim si aparut in ’54 in USA ca Dianabol).

    Mutu a dovedit ca e complet CRETIN nu cand a bagat nasu-n praf sau a luat toate tampeniile dupa creierasul lui tont, ci cand a tinut mortis sa se afirme in lumea mondena cand el e FOTBALIST (jucator si in mod implicit si necesar sportiv). Fotbalul pare a fi un joc de gigolo ratati si Codin-Maticiuci wannabe. Daca era pasionat cu adevarat de jocul care in care a avut succes, viata lui se derula in jurul antrenamentelor, cantonamentelor si meciurilor, si nici n-ar fi avut timp sa afle ca exista discoteci, baruri, orgii si restaurante.

  7. Dar ceea ce nu inteleg eu este de ce o substanta care sa-i reduca senzatia de foame? Asta ar insemna ca era preocupat (poate chiar obsedat) de greutatea lui si, mai mult, ca nu voia sa manance! Ceea ce se cam contrazice cu imaginea lui Mutu… Mai bine il vedeam mancand orice si dupa aia luand pastile care sa-l ajute sa nu depuna grasimea. Cocaina i se potrivea dar substanta asta ma nedumereste. Asta nu e nici high, nici nu imbunatateste performanta, doar reduce senzatia de foame! Il si vad pe Mutu mancand numai salata dimineata, la pranz si seara si dupa aia plangandu-se ca ii e foame! 8-|

  8. Pacat, dar asta arata ca nu prea il duce capul. Banuia ca stia ca toti sunt cu ochii pe el, asa ca normal era sa sufle si in iaurt.
    Poate o sa fie suspendat, poate nu dar este clar ca si-a terminat cariera.

  9. In loc de ulei de peste o fi luat si el “din greseala” ulei de uns … pendula. La cit e de solicitat saracu in lumea mondena, ce vreti si domniile voastre…

    PS In orice caz circula zvonul ca din cauza asta se va ieftini Gcal, iar benzina va fi aproape pe nimic.

  10. NU sunt fan Mutu si nu vreau sa-i iau apararea dar eu am ajuns la concluzia ca geniile(el e un mic geniu in fotbal)sau cei care au bani multi(la el sunt valabile amandoua)fac tot felul de lucruri ciudate.

  11. Da-l dracului de alintat. O fi fost el un fenomen la fiorentina da la nationala nu era cine stie ce – poate ca trebuia sa joace gratis?
    Asa ca eu imi plang de mila mie,de astia care nu mai stiu ce sa faca cu banii putin imi pasa si chiar sunt plictisit. unde schimb canalul tot de cazul fatalaului dau,deveniti penibili cu exagerarile astea,noroc ca exista discovery.

  12. Naravul din fire n-are lecuire atunci cand ceea ce-si face omul cu mana lui devine lucru manual si te ineci ca tiganu’ la mal fiindca unde nu-i cap vai de piciore si banii n-aduc fericirea, deci fiecare pasare pe limba ei piere atunci cand adevarul iese la suprafata ca untdelemnul!
    Ma bucur ca li s-a dat peste nas alora care umblau la lada cu mizerii ca sa arunce-n razvan lucescu, as fi vrut sa vad fata lu’ mitica de la liga la aflarea vestii, dar nici asa nu mi-e rau! Briliant?!? Derbedeu!

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Pacat de el-talent a avut cu carul,dar minte si educatie,neam!
    Fiecare trebuie sa intinda picioarele cat are palpuma sau sa-si faca plapuma,curata, mare-dar el nu a reusit,sau nici nu a incercat.Dumnezeu iti da dar cu gramada,dar daca nu stii sa-l pretuiesti….Asta e,s-a terminat-va fi istorie pentru fotbal.

    Va doresc,din tot sufletul,numai bine,
    IoanaP

  14. Prea multa atentie din partea media. Trebuia sa-i treaca prin capsor ca daca l-au prins odata, o sa-l testeze de cate ori au chef. Si citesti prospectu’ impreuna cu doctoru’ ca d’aia te numesti Mutu.

  15. Eu sunt sigur ca Mutu a fost la un restaurant si i-au bagat aia in mancare pastilele alea ca sa-l faca de cacao. Nu cred ca a luat de bunavoie. E un trucaj ordinar.

  16. Mutu este liderul generatiei de fite a nationalei si destinul sau trebuia sa fie exemplar pentru aceasta generatie .
    In acelasi timp , Mutu este (iesind din sfera fotbalului) exponentul unei generatii profund dezorientate , ale carei modele in viata nu are sens sa le repet .
    Daca lista fotbalistilor a caror viata sportiva a lasat de dorit e foarte lunga (si contine cateva dintre cele mai ilustre nume – incepand cu Dobrin) , aceia apartineau unei anume boeme , simpatice pana la urma . Mutu si cei ca el (nu neaparat fotbalisti , ci tineri – de multe ori imberbi inca – care “s-au ajuns”) nu au nimic de-a face cu acea boema . Nu vreau sa insist prea mult , imi pare sincer rau pentru un om care putea realiza ceva cu viata lui (nu oricui ii da Dumnezeu ce i-a dat lui) si a clacat in halul asta . Asta e .

  17. Ce a luat Mutu se numeste, aici in America, Meridia. Nu e mare smecherie, inhiba pofta de mancare relativ, si e prescrisa de dr. intr-o veselie, daca o ceri. Pe langa inhibarea poftei de mancare are si un efect antidepresiv minimal.

    Acum, pt. cei care nu cunosc, cocaina cam are acelasi efect, la puterea o mie. Esti high, depresie zero, si nu mananci cu zilele. Cam asa se explica de ce una, si dup-aia aialalta. Mutu e clar dependent de senzatia aia, si cum zic americanii “he’s trying to still chase it.” Pacat de el, as vrea sa vina sa ne spuna ca Meridia i-a fost prescrisa, pt. ca nu e mare smecherie/

  18. @Costel pe 28 January 2010 la 7:30 pm

    Ai dreptate prietene, ordinar trucaj, se vede de la o posta pixelul violet de pe pastila inghitita de Mutulica cu belsug de … suc de portocale!

  19. Iar daca va da faliment, nu-i plingeti de mila lu’ Mutu, intra el in PDL, il pun aia ministru la sport, si dintr-o scena doua, o reclama platita de ministerul turismului, se scoate Mutu fara doar si poate.

  20. marele Mutu este un fotbaliator genial & un sportiv exemplar. este un simbol pt. natiunea nostra,pt. traditiili nostre & pt. educatia sanatoasa pe care-o primim de la parintii nostri pe care-i respectam la culme. nu cred ca Mutu-i de vina. sigur e o conspiratie. lumea-i rea & e individioasa pe natiunea nostra,pt. ca-i condusa de hoti care tot ei face legili la noi. iar Mutu din invingator a devenit victima a acestui sistem…

  21. imediat dupe ce-am scris p(r)ostu’ anterior.am vazut la porc tv ca se vorbea despre o ipoteza precum ca insasi mama lui i-a adus pastilele de slabit. vedeti ca nu sunt complet nebun?! de-aia arata asa de bine tara noastra cu vedetele ei cu tot… & parintii nostri are partea lor de vina. ce-a fost in capul lor?!

  22. Talentul nu i-l (am scris corect?) poate contesta nimeni! Mintea DA! Si ca sa-l citez pe “alien “(cu o mica corectura) ce-si face omu’ cu mina lui se cheama “piciorul ursului”.
    Pacat!
    Inca o demonstratie a teoriei ca fotbalistii n-au minte.
    Oare in baschet (io-s fan) au fost atitea scandaluri de dopaj? Nu stiu! Un mare jucator si antrenor de baschet roman (aucum in Germania)zice ca in sportul asta nu-i loc pentru capete de p… .In fotbal n-ai loc de ele! Si culmea ca in toate jurnalele de sport de la televiziunile comerciale nu auzi nimic altceva decit despre fotbal. Parca alte sporturi nu exista. Noroc cu televiziunea publica unde (mare minune) mai scapa cite ceva! Si alt noroc – Eurosporturile.
    Banzai!

  23. In america , la jucatorii de fortbal li se spune “soccer players”. Lu’ Mutu ar trebui sa-i spuna sucker player. Nu am avut nici un dubiu ca mutulica e de o prostie crasa si are-n cap doar fitze. Ma enerveaza la culme cand lumea il compara cu Hagi. Nu se apropie la nici macar degetul mic al lui Gica. Ar vrea el. What a looser stupid MF. Sa dea toti banii inapoi la Chelsea si sa dea cu matura pe strada. Sau sa-i dea nasu’ Gheara bani sa platesca.

  24. La talentul lui (ala care cica ne stupefiaza numai o data la 100 de ani – ne-a luminat aseara etern-luciosu’ neamitica) cred ca i se poate permite si lui sa se stupefieze oleaca… da?
    Lume rea dom’le, lume rea.

  25. Colegul tau de trust Tolontan a sustinut ca testul a fost cerut de Wada!Presupun ca n-au cerut testul doar din intamplare.Cand iei milioane pe an salariu si in plus ai de platit despagubiri de 17 mil de euro pt dopaj,nu te joci de-a doctoru si sa vii sa spui ca nu stii ce-ai luat,in calitate de jucator suspendat anterior pt consum de cocaina!

  26. Articol bun, titlu genial.
    Il asteptam pe urmatoru – articol, ca un alt mutu nu vreau sa mai vad.
    Respectele mele…

  27. unde nu-i cap ,vai de picioare. pentru mutulica e invers:unde-s numai picioare,vai de cap.,dar fiind in italia totsi mai exista si posibilitatea sa-l scoata di rahat.mare pacat.
    basica mai traieste???

  28. Cred ca a luat din “greseala” medicamentele suplei sale neveste. Bine ca nu a nimerit anticonceptionalele. Sau… mai bine le nimerea pe alea ca poate nu aveau nici o substanta interzisa.
    Este clar ca nu are nimic in cap. Este un prost ca altfel nu pot sa inteleg d ce a facut asta.
    Dupa parerea mea, la nationala nu a facut mare lucru. Eu care l-am prins pe Dobrin jucand stiu ca un geniu arata altfel. Un geniu vrajeste mingia, un geniu face spectacol.El imi facea multi nervi cu ratarile lui.

  29. Victor am o intrebare.Ai facut corect analogia in prima propozitie(cea cu talentul si creierul)?

  30. Vrand sa faca pe desteptu
    El a dat cu stingu-n dreptu
    S-acum toti o sa ii zica
    Nu MUTU ci mutulica.

  31. Familie,o groaza de bani, in sfarsit reusise sa-si mai curete numele dupa scandalul cu drogurile.
    Are de platit o groaza de milioane, e in continuare sub vizor si el ce face? N-are nicio treaba cu kilogramele ci doar cu o doza imensa de prostie. Doctori la dispozitie ai, oameni in jur pe care sa ii intrebi una-alta,ai. Daca nici atunci nu stii sa faci ce trebuie,ti-o meriti.

  32. Sper sa nu-l mai cheme Razvan la nationala, fiindca nu merita dupa cum s-a comportat. A gresit, plateste, asta-i viata. Nu se termina fotbalul daca nu mai vine Mutu la nationala. Numai bine, Victor.

  33. Episodul Chelsea a fost atat de dureros ca nici o aspirina nu trebuia sa ia fara sa intrebe daca e ok.Sfaturi tardive.Pacat…

  34. ce mare scofala?? parca nu-l stiati pe mutu :)) pastilat. oricum ii urez bafta si sper sa nu fie suspendat 4 ani ca praful se alege de el.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.