Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Șoferie, haine grele: nebunia din trafic

Similar Posts

37 thoughts on “Șoferie, haine grele: nebunia din trafic

  1. biciclete si trafic…MENTALITATE!!! am mers 1 luna cu scuterul…toata lumea se uita la mine ca un ciudat…angajatii, partenerii mei, intalnirile pe care le aveam, pana si unii prieteni radeau. asa ca decat sa se uite aiurea unul in cadrul unei intalniri la mine din cauza scuterului tot mai bine e in tancul meu…(2.4t si 280cp).Dar uite…in weekend merg cu bicla…bafta MENTALITATE!!!

  2. Corect. Chestia e ca-ti trebuie nervi de otel sa iei in serios niste tampenii pe care le debiteaza majoritatea ministrilor nostri. Astia vin si spun ce le vine la gura. Dupa asta vine reporteru’ si ne intreaba In mod normal nici n-ar mai trebui sa ne batem capul sa discutam despre cat de aberante sunt asa-zisele masuri. Ecuatia e simpla. De o parte sunt repetentii astia de guvernanti, iar de cealalta parte e poporul suficient de batut in cap sa asculte ce zic meseriasii. Iesirea din criza ? Nu. Dupa ce o sa trecem prin toate chinurile, o sa iasa si Romania din criza (cand n-a fost in criza ?), mai bine zis ce-o sa mai ramana din tara asta. De fapt noi n-o sa iesim din criza. O sa se incheie criza inainte de a putea noi sa iesim din ea. Da, e clar, ai nervi de otel.

  3. Prefer sa merg pe jos in loc sa ma urc in vreun microbuz/autocar al vreunei companii de transport. Soferi inconstienti. Niciodata nu am inteles de ce viteza este perceputa de catre unii drept inteligenta. Amenzile si sanctiunile din codul rutier mici.
    Nu avem noi strazi, dar avem soferi pe masura lor. Meseria de sofer nu necesita multa carte ci un pic de bun simt si mai multa atentie.
    Politicienii nostri se plangeau nu acum mult timp ca avem militari care mor in teatrele de operatiuni. Consider ca ar trebui sa isi dea seama ca mai multi romani mor zilnic pe soselele din Romania(doar astazi, cel putin 16) fata de cati militari a pierdut tara noastra de cand trimite ostasi in acele razboaie.
    CFR este un morman de fier vechi, dar ce putea face acum? Sa opreasca si sa se asigure?

  4. Cate accidente asteapta la cotitura…Ma,nu soferul e vinovat,pot sa spun ca sistemul este?Ma uitam la bariera de la podul Fetesti Cernavoda,cu stateau camioanele la rand pe pod,(tu esti inginer)podul ala e proiectat sa reziste la vreo 20-30 de tiruri in coloana pe sensul de mers,fiecare a cate 30 tone fiecare?Sincer ma astept la o catastrofa de proportii acolo sau ma insel,bine in Romania ma astept sa cada si cerul pe noi.

  5. Pai vedeti,domnu’ciutacu…ce sa inteleaga cei care va urmaresc?sunteti,sau nu, multumit de oprescu?sunteti diplomat,o chestiune care nu cred ca mai e la moda,ca si ”adevaratii politicieni”:geoana,boc,nastase,berceanu.Oprescu era un zbir,o bestie umana cu angajatii spitalului la care era director;medici de 50-70ani erau besteliti si umiliti,iar pacientii era ”.ulimea”pt. el.Acum vrea presedinte.Victor ciutacu,esti cel mai serios,si mai pregatit jurnalist din toate antenele,nu-i manipula pe privitori si pe blogg-eri(care sunt paraleli,sunt varza,atata timp cat la sondajul pt. presedinte,facut de tine,i-au votat pe antonescu si oprescu).Nu te-ai saturat de politicianul sobru,la 4 ace,aparent apatic,si anti-show, cat cuprinde?

  6. Ciutacule,

    Chiar sa ma cenzurezi in mesajul asta ca injur pe Ciutacosfera, dar nu ma pot abtine ! Esti redactor sef, da-o-n pizda ma-sii de treaba bai. Erati ziar serios. De ce dreaqu trebuie sa publicati poza cretinului ala de Silviu Stanisor in articolul lui Cristinel C. Popa pe site ? Nu-i suficienta durerea amaratei ? Da-o-n ma-sa ….chiar in halul asta? de la Elvetian ma asteptam, dar de la voi…

    http://www.jurnalul.ro/stire-observator/glasul-mortilor-de-tren-517907.html

    Fiara.

  7. Subscriu la motivatia care implica potentialul furt al bicicletelor. Cursa Atlassib Copenhaga-Sibiu de saptamina trecuta era incarcata din greu de catre diversi oameni de bine, greu muncitori prin cele strainataturi, cu biciclete adaptabile celor mai diverse gusturi (mountain bike, de oras) si virste (adulti, copii). Desigur planul cincinal era realizat conform nediscriminarii sexuale, bicicletele fiind in egala masura pentru doamne si domni.

  8. Scuze pentru cinism dar aici este vorba si de prostie. Asta nu a fost “accident” deoarece nu s-a petrecut intamplator. Au fost cativa factori decisivi care au declansat evenimentul. Unul dintre ei a fost PROSTIA.

  9. O mare tragedie, dar e si vina proprietarilor de maxi-taxi care angajeaza toti pustii pe post de soferi profesionisti. Dar asta-i Romania, tarla fara caini!
    Sunt foarte multe de spus, dar nu vreau sa intru in amanunte, pentru ca acest accident m-a impresionat foarte mult.
    Atat timp cand nu avem sosele acest mavel va continua.
    Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei 13 morti!

  10. Spre deosebire de telespectatorii care-si dadeau cu parerea pe antena3, cum ca vina ar fi stat in groapa din asfalt la 52 de metri distanta fata de calea ferata, sau ca si mecanicul putea sa incetineasca.. eu vad un singur vinovat pentru cele 13 vieti: soferul microbuzului. Nici nu ma intereseaza ca o stranutat, ca era daltonist, ca era obosit sau ca avea probleme acasa si voia acel ciubuc in plus.. era obligat sa se uite chiar si cu semnalele luminoase oprite si in stanga si in dreapta. Orice sofer din lumea asta, daca stie ca mai are in mainile lui vietile a x oameni, atunci tre sa fie inzecit mai precaut. Pacat ca la noi este fix invers.

  11. btw abramburica=ritzi+nutzi. de aia se bat pe legi. daca nu stiai, vlad, al tau, are trei manuale platite de tine care sunt supervizate de, cel putin, treicomisii permanente, platite de noi. stiu ca e greu sa te iei de rectoru’, ca asa asa s-a nascut, rector, de la politehnica, da’ la cati absolventi de la politehnica avem, aia de la spiru erau inaintea lor.
    p.s. daca esti in vacanta in alta tara decat romanika, stai acolo unde esti!!!!!!!!!!!!!!!

  12. La inceputul interviului incercai sa zambesti sau te straduiai sa nu zambesti? Tare mi-e teama ca stressul……

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Asemenea context nu trebuia sa existe…Dar mare nenorocire s-a produs azi in judetul Iasi.Sa ne fereasca Dumnezeu,cum ziceti Dvs.de orice accident de circulatie,ca toate,de la cel mai simplu pana la tragedia de astazi,sunt infioratoare!

    Va doresc numai bine,cu acelasi respect,
    IoanaP

    P.S.Azi am urmarit,inainte de producerea accidentului,acest interviu si pe infoBloombiz-video si va admir pentru cum ganditi si reactionati la ceea ce ni se intampla.

  14. Ce sa zici, asa este!Foarte greu ca biciclistii sa reuseasca vreodata sa circule precum automobilistii.O decizie prea indrazneata pentru tara asta neevoluata:)

  15. Vorbiti (voi presa) in van , d-le Ciutacu.Nici dracu’ nu va aude (la propriu).Vorbiti catre popor si poporul catre voi. Atat.Prin oras eu fac slalom printre gropi si din cauza asta puteam sa iau cativa pe capota…. pana acum am avut noroc…

  16. @Fiara: sunt in concediu, dar apreciez pozele, sunt foarte bune. daca eram eu la serviciu, cu una dintre fotografiile alea dramatice deschideam ziarul. poate pricep si imbecilii de la volan ceva.

  17. Da, chiar se practica, pe scara larga, ‘cultul descurcalarii’.Trebuie sa ai stofa pentru acest lucru.
    Ma doare sufletul pentru atatea vieti curmate.

  18. Am trecut prin multe tari mai inspre vest dar lipsa de civilizatie si bun simt ca la noi nu am vazut… In aceasta directie si in multe altele se vede influenta orientului… Pacat totusi ca printre atatea uscaturi exista putini arbori sanatosi care de fapt nu ajuta la nimic…Imi place Ciutacule ca mai schimbi putin directia de bataie. Nu spun sa fi ca la Stirile ProTV dar in tara asta sant lucruri mai importante decat Basescu, Geoana,Boc,Udrea si altii. Sa-i dam uitarii si dispar singuri dar partea proasta ca apar altii…Lasa-l pe Conul Leonida sa traiasca in pace…”Ciupercile Otravitoare sant mai frumoase si mai multe decat cele Comestibile”. Atentie..!!!

  19. Dl Ciutacu, va scriu, off topic, pentru a va intreba daca ati dori sa discutati un pic in emisiune, sau in ziar, sau la antena 3, ideea lui Dl Basescu de a face disponibilizari in sistemul bugetar.
    Va scriu, desi nu sunt bugetar, insa mie mi se pare o idee extrem de periculoasa.
    Si asta deoarece, daca in teorie ideea suna foarte bine, in practica nu cred ca este posibil.
    Inseamana o restructurare, intr-o perioada extrem de scurta de timp a aparatului bugetar. SI cum prin vecini nimeni nu a reusit asta pana acum, sincer, nu cred ca vom reusi nici noi.
    Ideea cu testele de competente inseamna, cred eu, comisii care sa redacteze aceste teste, care sa poata face evaluarea angajatilor si care sa raspunda contestatiilor. Ori asta inseamna costuri in plus, si cred ca pentru 1.5 mil oameni inseamna poate sute de milioane de euro,bani platiti pe timp de criza. Asa imi imaginez eu un sistem democratic, chiar si bruma de la noi, daca nu e stalinism. Plus in afara de asta cred ca aceste teste vor determina blocarea unui intreg sistem. Nu cred ca oameni cu sabia lui damocles deasupra capului vor mai munci, aceeia care si pana acum au muncit si vor avea rezultate.
    Mi se pare o idee periculoasa deoarece va insemna cheltuieli foarte mare la buget, si cheltuilei facute degeaba deoarece nu cred in eficienta acestei idei.
    Multumesc

  20. “…poate pricep si imbecilii de la volan ceva…”
    Educatia, sau auto-disciplina este o iluzie. Nu au ce sa înteleaga, pentru ca nu au cu ce. Biciul ests singura sansa. Si nicidecum prin mângâiere. Problema este : cine tine biciul ?

  21. Lasand la o parte tragedia (pentru care soferul si patronul lui nu au nicio scuza), in interviu vorbesti de acele abracadabrante (pentru Romania) sosele suspendate. Nu pot sa ma opresc(u) din ras! Fratilor, pai sa veniti la mine pe alee, sa vedeti “lucratura serioasa” ce se desfasoare cu vreo 10 lucratori gen Dorel! De vreo 3 saptamani ne trezim la 7 dimineata cu zgomote infernale de pickhammere, de zici ca acum cade blocul. Am copil mic la care deja s-a instalat “efectul Pavlov”: inainte de 7 se trezeste urland. Si ce credeti voi ca se intampla la mine pe alee de atata amar de timp? Se schimba bordurileeeee!!!!! Oameni buni, de 3 saptamani astia schimba borduri pe o amarata de alee de aprox. 300 m lungime. Si – culmea! – pun un rand nou de borduri pe langa spatiul verde, iar pe alea vechi le pun pe exterior (intre alee si trotuar). Si “rocada” asta se intampla de 3 saptamani. Si voi vorbiti de artere, sosele, autostrazi, fluidizare…. Ha! Ha! Ha! Sa nu va mai uitati la filme SF!

  22. Daaa, iniţiativele maaarelui Oprescu. Aştept cu nerăbdare următoarele, la fel de inteligente (şi imposibil de pus în practică) genialităţi de-ale doctorului. Aşa cum îi stă bine unui primar, semnează într-o veselie (şi cu mare entuziasm, văd) toate cretinităţile puse pe hârtie de către onor consilierii primăriei. Dăăăştepţi şi ăştia de nu-i încape nici Ialomiţa nici Dâmboviţa, luate la un loc.(Când voi vedea bucureştenii mergând unul câte unul, la distanţă de un metru, apoi voi ştii c-or reuşit!)
    Ce nu mă miră e că, deşi a promis câte-n lună şi-n stele cu rezultatul pe care-l ştim (un mare fâs puturos!) Doctorul “ia în calcul să…” Insuportabil om, mai insuportabil chiar decât Băsescu. Şi pe ăsta, pe don President, nu pot nici să-i aud rostit numele fără să iau foc. (Dacă tot veni vorba… 😉 )

  23. Autostrazi subterane, subacvatice, suspendate in Romania?! Utopia utopiilor! Cum de nu s-au gandit alesii si la posibilitatea de a re-edita, intr-o copie fidela,’Gradinile suspendate ale Samiramizei’, intr-o ‘oaza’ tot artificial creata, unde circulatia pe bicicleta s-ar putea realiza fara probleme si in acest fel nimeni nu ar mai contesta activitatea ‘fructuoasa’ a Ministerului Transporturilor, si a Primarului

  24. Salutare,

    Ca tot veni vorba de lege. Pai ce, accidentul a avut loc datorita faptului ca firma nu avea actele in regula ? Sa fim seriosi. Firmele de transport angajeaza soferi neexpermentati care sunt dispusi sa accepte salarii cat mai umile. In general sunt baieti de la tara care au condus (in scurta lor activitate soferistica) dor pe ulita din comuna. Nu e doar parerea mea, e vorba despre ce spun toti soferii de taxi. Problema e cu ruralii. Din nefericire asta e problema. Pentru ei telefonul mobil e o problema, regulile de circulatie sunt alta problema si bunul simt in trafic e alta problema.
    In orasele mari (oriunde in lume) se circula greu, dar nu haotic. In Bucuresti, de exemplu, am vazut de nenumarate ori cum din cauza unui individ lipsit de educatie rutiera se produce un blocaj. Pe de alta parte nunt mitocanii cate au ajuns agenti de circulatie fara sa inteleaga codul rutier. Astia stiu doar sa taie amenzi. Unde e vreun politist pus sa dirijeze circulatia te apuca rasul, mai mult incurca decat ajuta. Nu e normal ? Mitocanii n-au bun simt, indiferent daca sunt angajati in trafic sau dirijeaza circulatia.
    Accidentul de ieri nu presupune o situatie critica. E vorba de un mitocan care a crezut ca cine ajunge primul pe calea ferata are prioritate si eventual este absolvit de orice vina. E clar ca doar un idiot iresponsabil putea face asa ceva. Dar trebuie sa fie vreun acar prin zona ca sa fie tras la raspundere.
    Cam asta e, soferii nostri ar trebui sa inteleaga ca au o raspundere in momentul in care sunt in trafic, dar sa le faci educatie e cam tarziu, asa ca sa speram ca Politia o sa amendeze pe cine trebuie, ca de prostie n-o sa-i vindece nimeni pe soferii mitocani.

    Belzebut

  25. ,,, pentru domnul Ciutacu Victor si nu numai,,,,sunt in italia , am facut si spania ,,, ani de zile ,,, am vazut comportamentul pe bicicleta ,pe moto si auto al acestor tari ,,, si voi care ati vazut ce se intampla in alte parti ale lumii si aveti un cuvant de spus , puteti arata ca cel pe bicicleta si moto sunt foarte respectati si protejati de cei cu auto , chiar daca ceilalti sunt ametiti ,,, in rr romania cei cu auto pot ucide fara probleme pe cei cu alte mijloace te deplasare ca si cum ar fi ilegale ,,,

  26. ,,,, in italia si spania cand in trafic apare o salvare toti participantii la trafic sar in toate partile , ca iepurii pentru a face loc ,,, nu din frica ci din constiinta umana ,,,

  27. Mersul cu bicicleta e bun, unde se poate. In Romania, nu se poate circula cu masina pe strada in mod normal si civilizat, apai cu bicicleta. Opinile lui victor regasite in viata de zi cu zi ale Olandezilor pot fi gasite aici: http://raducu.eu/?p=113. Exista piste ciclabile, exista hoti de biciclete, dar exista si argumente stupide legate de utilizarea excesiva a bicicletei.
    Ar fi bine sa ne civilizam ca si natie. Circopitecii trimisi la reeducare pentru ca dupaia sa speram sa se schimbe ceva.

  28. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Regret foarte mult,mi-ati respins un mesaj…Dar eu tot asta simt.

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  29. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei 13 oameni care au murit nevinovati.
    Spunea cineva ca imaginile publicate in Jurnalul National sunt prea dure. Eu cred ca din contra, ar trebui afisate astfel de imagini pe fiecare monitor in momentul in care se da proba scrisa la examenul pentru permis.Sa vada toti candidatii unde pot ajunge incalcand regulile de circulatie. Poate le va da de gandit inainte de a apasa acceleratia aiurea sau de a da buzna pe calea ferata, in fata altuia, in depasiri riscante s.a.m.d.
    In judetul nostru, acum o luna un sofer pustan si teribilist a bagat in mormant 6 tineri (doi din masina lui, alti patru dintr-o masina care circula regulamentar din sens opus). Legea e mult prea permisiva in astfel de cazuri.Ar trebui sa se sesizeze cineva si sa faca naibii un Cod Rutier ca lumea, cu pedepse aspre si foarte aspre, sa nu mai ajunga vreun imbecil sa ia viata unor oameni doar pentru ca are permis obtinut cine stie cum si i-au crescut “muschii” de cocalar.

  30. sincer nu prea inteleg de ce ai vrea sa ai masina in bucuresti.. intr-adevar, unii au nevoie neaparat. dar sunt atatia oameni care merg pe distante scurte si ar putea foarte bine sa mearga 10 minute cu metroul decat 45 de minute cu masina..

  31. Eu nu stiu de ce naiba ne mai miram. Traim intr-o tara in care un batranel de 82 de ani este inchis pentru o palma de pamant, iar criminalii soselelor (vezi cazul de la Timisoara) se plimba liber pe strazi. Eu am ramas infirm in urma unui accident rutier , fiind pasager in masina vinovatului. Ce credeti ca s-a intamplat cu soferul? Corect, doarme linistit in fiecare noapte.

  32. sunt emotionat! bun interviul la “organ”
    Am retinut ca ai evidenta la numeroasele aparitii la TV ale paratei. Hai sa socotim cat costa toaletele care parca nu-s de la APACA.

  33. revin, ma tot intreb: la cate aparitii cu Blonda pe TV-uri, eu care nu prea ma uit la stiri am numarat peste 20 tinute Lasam la o parte treningul de la Paris si pe cel din Baywach. Or fi si mai multe dar nu cred ca sunt croitorite la APACA. basca niscai posete, pantofi. Cine le plateste? Cocos, Ministerul, Protocolul sau pensionarii si bolnavii?
    PS nu am scris ca sunt prof. de recreatie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.