Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Șocul Agassi: ipocrizia neagă chimia

Șocul Agassi: ipocrizia neagă chimia

Un val de ipocrizie bântuie plenar Planeta Pământ. Corul mondial al bocitoarelor a aflat – chipurile, cu stupoare – că Andre Agassi s-a drogat. Dar marea dezvăluire a făcut-o benevol împricinatul, nu vreun mare investigator sub acoperire. Așa, și? Unul dintre cei mai carismatici jucători din istoria tenisului mondial a avut curajul să-și asume, la ani de zile după vremurile sale de glorie, recunoscând că a procedat ca mai toată lumea bună a sportului, atragerea către sine a oprobriului general.

http://www.youtube.com/watch?v=vdyxeyGQ62Q

Care-i noutatea? Că atât vârfurile sportului mondial, mai ales, cât și cei care încearcă să le detroneze folosesc din gros substanțe trecute pe-o listă neagră tot de niște oameni. Care decid ei – discreționar, științific sau din interese comerciale meschine – care-s progresele chimiei acceptabile în sport și care nu. Fiindcă, în definitiv, toate marile performanțe sportive se obțin (și) pe bază de chimie.

Dacă-și închipuie cineva că, numai pe bază de antrenament și ciuboțica cucului, poți căștiga Turul Franței, bate recordul mondial la sută, face Marele Șlem, marca 50 de puncte într-un meci de baschet sau câștiga campionatul intern de fotbal și Champions League, atunci, cu toată politețea de care-s eu în stare acum, ăla e un imbecil. Să fim bine înțeleși, evident că există fenomene ale naturii, performeri născuți pentru a ridica barierele întâlnite-n calea lor. Dar n-am auzit încă se se fi inventat mașinăriile care să funcționeze fără energie. Iar energia trebuie produsă…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

63 thoughts on “Șocul Agassi: ipocrizia neagă chimia

  1. Aceeaiasi afirmatie se poate suprapune marilor afaceri.Problema nu este ca sa dopat si a facut performanta.Problemea e a celorlalti care jucand cinstit nu au castigat.Daca se pune asa problema nu cred ca e loc de dans si voie buna.”fraieri” rai “jmecheri” buni????

  2. cazurile agassi si mutu n-au nimic in comun. mutu a luat droguri, agassi s-a dopat. unu’ a tras pe nas sau si-a bagat acu’ in vena, celalalt lua o pastila cu cofeina si un antiagregant plachetar. de dopat ne cam dopam cu toti cafegiii sau cand suntem raciti ori ne doare capul si nu ne leaga politia. dar daca ne-ar prinde cu jointu’ ar fi nasol.

  3. Abia acum inteleg semnificatia adevarata a ceea ce a fost denumit de D-l Ciutacu:”ipocrizia neaga
    chimia”.Un fan declarat a lui Agassi spunea ca “ceva este supranatural in ochii lui” si pare se ca nimenu nu a sesizat ca aceasta afirmatie merita sa fie investigata, analizata. Dar iata D-l Ciutacu, un dusman vajnic al ipocriziei vine si ne arunca in brate “valul” acesta care “bantuie Pamantul”, inclusiv Romania.Articolul intreg biciuieste acest mod de comportare, de manifestare a omului prefacut.Titlul in sine este restrictiv “Socul Agassi”, dar acesta este doar o invocare, o aluzie la ceea ce ‘suna contrar legilor armoniei’ in lume in general si in Romanie in mod special.De ce suntem falsi, fatarnici, mincinosi? De ce ne complacem in lipsa de sinceritate in purtare, in atitudini? De ce nu avem curajul sa ne asumam responsabilitatea pentru faptele savarsite?
    Uite, dumnealui “trambiteaza” numele unui sportiv adevarat care in mod intentionat a devenit un simbol al curajului cu riscul oprobriului, dispretului general.D-l Ciutacu pune punctul pe “i” afarmand:”Atat varfurile cat si cei care incearca sa-i detroneze folosesc substante trecute pe o lista neagra tot de niste oameni care DECID DISCRETIONAR si STIINTIFIC care sunt progresele CHIMIEI acceptabile in sport pentru jucatori. Fiindca marile performante sportive se obtin (si)pe baza de chimie”..”de medicamentatie adecvata”. Suna a sentinta de condamnare, dar aceasta este purul adevar. Aceasta acceptare a adevarului, a asumarii faptelor poate fi o “sursa de energie” pentru o lume intreaga, inclusiv Romania, de a merge inainte fara sa se mai uite inapoi.Frumos exprimat! Bravo!

  4. @sotronel: puteati posta la orice topic despre Basescu. si cred ca, har Domnului, erau suficiente…

  5. Daca nu erau controlati d.p.d.v.chimic inainte de meci (pt.ca nu era prevazut in regulament) , atunci totul e in regula , nu se pune. Daca sustine cineva ca sportul alb fiind sport de gentlemen presupune o totala corectitudine din partea jucatorilor atunci sa stie ca si acestia sunt oameni. Pentru mine valoare lui Agassi nu este afectata de aceste dezvaluiri. Imi staruie in cap o intrebare totusi : ce-i apuca dom’le pe majoritatea oamenilor sa faca niste confidente jenante mai cu seama daca nu-i intreaba nimeni ??? poate pt.publicitate ?

  6. Întotdeauna sinceritatea e dusă-n desuetudine. Ba chiar batjocorită. Pentru că, nu-i aşa, e mai uşor să fii ipocrit, prefăcut şi mincinos.
    Odată ce astea-s modelele “succesoase”, de ce avem pretenţii?

  7. Dar daca a aruncat declaratia la misteaux. S-ar fi descoperit atunci, dupa joc. Si credeti ca meciurile castigate au fost datorita dopajului?
    Comisiile antidoping din aceea perioada ar putea sa clarifice.
    Cred ca-i o declaratie aruncata pe piata, doar pentru a ne aminti de numele lui…

  8. ” Deci intre problemele de alta factura gasim:”Daca isi imagindeaza cineva ca numai pe baza de antrenamente si ciubotica cucului poti castiga turul Frantei…”, propozitie in care gasim cel putin o asociere ciudata intre ‘antrenamente’ si ‘ciubotica cucului’.Veti spune, ca e vorba de ironie,ca figura de stil, un fel de ‘mishteaux’ de al D-lui Ciutacu. Da! si nu!, pentru ca ‘ciubotica cucului’ chiar favorizeaza metabolismul, fortifica sistemul nervos si trateaza “insomnia”,un somn bun fiind o necesitate absoluta pentru o performanta mare. Din cele mentionate reiese ca fiecare cuvant folosit de dumnealui isi are locul lui foarte bine definit in propozitie. Nu se risipeste nimic,si nimic nu este in plus.Formeaza un tot unitar.Sunteti de acord?

    De I.I. pe 1 November 2009 la 9:48 pm (#) ”

    NU.
    Alde Ciutacu, sa imi scuze modul de nominalizare, nu e un analist, un sintetizator de fapte si idei, carele dupa pitrocire le asterne pe tastatura.
    Este un spontan, iar ceea ce scrie ii curge de la sine, fara icnituri, opinteli, stersaturi si alte chestii in procesul elaborarii.
    Baga mina in el si arunca “pe masa” ceea ce
    “este” in acel moment, dar care e mereu in continuarea celui trecut. Mentine “traseul”.

  9. nu poti sa spui ca Federer spre exemplu ia astfel de substante. Pur si simplu este peste puterea noastra de intelegere cum reusesc…este ca in Alchimistul de Coelho

  10. nu ati spus nimic de Misa Klein,Cata Haldan,Arthur Ashe,Marion Jones[in puscarie] toti trei plecati prea repede de la medicamentele pentru performanta…

  11. Am facut si eu o leaca de sport la viata mea si am vazut ce inseamna performanta. Daca vrei performanta materia ne-vie trebuie sa intalneasca materia vie. Fara pastile cu diverse efecte este aproape imposibil, daca nu chiar imposibil. Unele sporturi, precum culturismul, sa dau doar un exemplu, au la baza “generatoare de performanta” mai putin naturale..
    Da’ asta-i viata, oricum ne distrugem organismul cu sucuri imbuteliate si chipsuri, ce conteaza o pastila’n plus?

  12. Gripa ce bantuie Romania se numeste GRIPA BASESCU,care este mortala romanilor.Nu intelege ca cifra 3 este mai mica decit cifra 5.Eu doresc o viata mai buna la copii mei, si spun sincer ca traiesc mai prost decit in “89.M-am saturat de comunisti si de ;PIRATI” de nave.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.