Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Văru’ Zorro din Primăverii

Văru’ Zorro din Primăverii

De ce o să aibă preşedintele României un rival pe măsură în aceste alegeri? Pentru că Oprescu joacă perfect rolul de preşedinte al scârbiţilor. Şi sunt mulţi, al dracu’ de mulţi, de la cei foarte săraci, până la cei extrem de bogaţi. Iar Oprescu şi-a făcut un antrenament perfect în lupta de acum mai bine de un an cu Blaga. Are deja o bătălie câştigată-n spate, nu mai e eternul perdant care aşteaptă cu mâinile împreunate un mandat cucerit prin vot. Personal, nu l-am crezut o clipă când promitea solemn că nu va candida la preşedinţia României. Pentru că-i ştiu ambiţiile, pentru că ştiu şi ce vrea, şi ce poate, pentru multe alte motive. Nu i-a convenit când i-am spus-o în faţă, în emisiune şi-n particular. Mă lasă rece. M-aş putea bate cu pumnii-n piept că încă o dată am avut dreptate şi aş putea chiui de fericire că am scăpat de ridicolul de a-mi etala fizicul debordant, în maiou şi cu papion la gât, prin studiourile Antenei 3.

Discursul anti-sistem al lui Oprescu – evident că demagogic, doar Doctoru’ nu candidează după o viaţă de apostolat prin Delta Nilului – e exact ceea ce are nevoie să audă România isterică şi disperată de astăzi. “Clasa politică e de vină” a devenit deja o formulare axiomatică. Rămâne de văzut cine va striga mai convingător şi mai pe gustul poporului suveran. Sunt doi pretendenţi la glorie care mizează în paralel pe felia antipolticianismului. Preşedintele în exerciţiu (care vorbeşte despre fenomenul politic de parcă ar veni din societatea civilă) şi preşedintele scârbiţilor (căţărat fălos pe-un cal alb virtual care până acum ar fi păscut prin curtea Academiei Române) asediază în paralel, fiecare în interes personal şi/sau de grup, o cetate plină cu politicieni.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

118 thoughts on “Văru’ Zorro din Primăverii

  1. Cat de greu e sa pricepi ca Oprescu ia majoritatea voturilor de la Geoana,dar insuficient pt a accede in turul 2 .

  2. Eu cred ca intra in cursa doar ca sa rupa din voturile lui Geoana, pentru a-l baga pe Crin in turul doi. De acolo sunt convins ca se descurca si Crin :).

  3. Cred ca sunt un votant tipic, iar rationamentul meu e simplu.
    Pe Base nu l-am votat niciodata si acum nu l-as vota nici daca viata mea ar depinde de asta! Geoana imi placea pe vremea cand era ministru de Externe, dar inca n-a reusit sa se desprinda de eticheta de “prostanac” pe care i-a pus-o Iliescu. Mi se pare ca nu-l prinde rolul pe care-l joaca, asa cum nu-l prindea nici pe Nastase… La ultimele alegeri nu m-am dus la vot in turul II, fiindca n-avea pe cine vota. Acum ma duc sa votez ca sa scapam de Basescu. Singura varianta era Antonescu. Nu mor dupa el. Acum, am o noua varianta Oprescu. Deci eu cu cine votez? Cu Crin sau cu Oprescu? Ala-bala-portocala. Imi fac un calcul strategic. Votez cu cine cred ca l-ar putea bate pe Oprescu.
    Daca mai multi votanti ar gandi la fel, nu-i asa ca ar demential ca Base sa nu prinda turul II?

  4. @Victor: sa ne aducem aminte ca Oprescu si-a facut campania de primar pe banii PSD, si apoi cu cateva saptamani inainte de alegeri s-a desprins de PSD si s-a declarat independent.

    E oare ipocrizie, sau nu?

  5. Am asteptat de mult momentul asta. Doctorul are sanse sa bata marinaru. E timpul sa ne lepadam de sleahta Basescu-Udrea-Ridzi si altii dupa chipul si asemanarea lor. Ajunge!!!!
    Traiasca domn’ doctor!!!!

  6. 1. E foarte important ca Traian Basescu sa nu mai iasa presedinte.
    2. E foarte important ca T.B. sa respunda pentru tot ce a facut, impreuna cu camarila lui.
    3. E foarte important ca noului presedinte sa ii pese de oameni si de suferintele lor.
    4. E foarte important ca noul presedinte sa fie dominat de intentii cu adevarat bune.
    5. E foarte important ca noul presedinte sa-si faca o echipa puternica, loiala si incoruptibila.

  7. Afirmatia cu Delta Nilului este inutila. Nimeni nu a candidat dupa un apostolat acolo. Redundant. Apoi, discursul lui Oprescu nu a emanant nici macar o raza de demagogie. Din cate am auzit, nu a promis marea cu sarea, si nici soarele ca va straluci numai deasupra Romaniei de la Oprescu incolo. A fost un discurs ok, sincer, cu imbold patriotic. Doctorului chiar ii pasa. Asta trebuie sa inteleaga poporul! Avem nevoie sa ajunga presedinte!

  8. … o sa il prinda nepregatit ,,, a fost in campanie ,,,,, ce mi-e dracu ce mi-e frate’sau ,,,

  9. Domnul doctor Oprescu are un tupeu incredibil, de fapt cam asa a reusit sa castige si fotoliul de primar al capitalei … cu discursuri de scandal … asa cum le place romanilor. La scandal, barfa si mizerii suntem primii!!!
    Din pacate dansul uita ca este politician tocmai datorita unei parti importante a politicienilor in care astazi arunca gratios cu noroi. Daca isi imagineaza vreo secunda ca uita cineva ca a fost politician PSD … se inseala amarnic, dar cum orice e posibil in societatea romaneasca e bine sa il lasam sa isi rupa gatul… asa cum merita si sa ne rugam sa nu fure din bugetul Primariei Capitalei prea multi bani pentru propria campanie electorala….

    P.S. Deh …. numai la noi e posibil ca politicienii plecati dintr-un partid sa devina Feti-Frumosi imaculati si toate damele de companie (asta ca sa le numim civilizat pe toate curvele) se transforma in mari doamne despre al caror trecut nu mai indrazneste sa vorbeasca nimeni, in secunda in care se marita cu cate un domn generos (eventual politician, patron de echipa de fotbal sau prosper om de afaceri)!!! Tare scarba imi e de societatea in care traim….

  10. Victore, Presedintii ca sa fie Presedinti trebuie sa fi fost la ziua ta cand trebuie 🙂 Se pare ca Oprescu a prins trendul si cine stie poate o sa-i pui si lui poze mai incolo :))

  11. Scaevola sper sa nu ai dreptate si sa piarda acest minunat “presedinte jucator”. Te rog mult, nu-i mai face propaganda ca tuturor ni s-a scrbit de el. Ok, nici ceilalti nu sunt mai buni, asta o stiu din start, dar macar sa incercam altceva, poate, poate, vom avea si noi putin noroc…..desi ma indoiesc….dar romanul traieste cu speranta, conform zicalei “speranta moare ultima”.Se vorbea mai sus de tatal lui Oprescu, a fost general de securitate, credeti ca fiul este responsabil pt. ce a facut tatal? In nici un caz, el nu are nici o vina si nu poate schimba asta, nimeni nu este raspunzator sau nu poate fi judecat din prisma lucrurilor pe care le-au facut sau le fac apropiatii lor. Sa nu crezi ca tin cu Oprescu, din contra nu-l vreau ca presedinte, n a facut nimic ca primar,dar dupa tot ce s-a intamplat in Romania sunt atat de dezorientata incat habar nu am cu cine ar trebui sa votez….asa ca nu mai merg la vot si am scapat de o grija.

  12. for all of you
    basescu va ramane in continuare (aviz celor ce doresc sa se sinucida din acest motiv in diverse moduri,pregatiti-va de pe acum funia,sapunul,cutitul,cianura,sabia,etc..)si stiti de ce ? Pentru ca voi nu sunteti hotarati de fapt si la urma urmei ce vreti de fapt : sa-l dati jos pe asimetric sau sa nu-l puneti pe alalalt,pe alalalt sau pe oricare alalalt care mai poate exista…! Si lui Dumnezeu daca ar candida la proximele alegeri i-ati gasi nod in papura,nu-i asa ? Sunteti confuji, cu tifne, cu mofturi,ca niste fete mari,ca ala asa, ca ala pe dincolo …DE CE NU VRETI SA PRICEPETI ODATA PENTRU TOTDEAUNA : BASESCU TREBUIE SA PLECE ODATA ! ORICUM ! PRIN ORICINE !
    Scuze,Coane Victore,stiu ca nu-i frumos sa dai sfaturi sau sa tragi concluzii pe forumul altuia, da’ adu-i cu picioarele pe tarana si adu-le, frate, aminte ca de fapt PLECAREA matrozului ne-o dorim cu totii de pe aici,ca daca nu o iau bietii razna prin porumb si divagatii care mai de care mai ilare .Am inceput sa discutam cu asemenea pretiozitati intelectuale si de asemenea joke-uri si catch-uri mentale incat gandul ma duce mai mult la melodia lui Cher ” Mental masturbation ” decat de ejectarea lui base de pe scaunul
    Cotrocenilor.
    Parol !

  13. @Victor:

    Dl. Ciuvica, la fel ca tine, a zis ca merge la vot in turul doi. Il prefera pe Antonescu dar daca va avea de ales intre Geoana si Basescu, nu se mai duce.

    Daca asa ar face toti liberalii cand ar mai ajunge Antonescu in turul doi? Cand il vor vota ruralul si pensionarii, nu?
    Adica niciodata.

    Poate nu te-am inteles bine…
    Ce inseamna “In primul tur observ atent”?

  14. Singurul lucru de care sunt convins ca este capabil Sorin Oprescu este un discurs excelent.

    Pentru restul sunt rezervat in momentul asta.

  15. Vreau si eu sa fac public faptul ca am observat ca atitudinea ta fata de Oprescu este una evident de sustinere in pofida faptului ca negi ca il sustii.
    Eu il cunosc foarte bine pe Oprescu, poate chiar mai bine decat tine pentru ca am lucrat cu el in municipal mult timp. Oprescu e smecher si nu are ce sa caute in fruntea unei tari. Nu are nici macar aspect comercial pentru un presedinte. Are ticuri nervoase si spasme in vorbire. Oprescu e dereglat de la 30 de ani dar tu nu ai habar de asta se pare.
    Marea realizare a luu Oprescu la primaria capitalei stii care a fost? A reusit sa distruga FIA GT romania prin interzicerea FIA gt bucuresti 2009 desi bcurestiul avea obligatii contractuale cu ei pana in 2015.
    Victore sa nu crezi ca doar trupa vesela de la sinteza stie smecheri despre astia.
    Si iti mai zic eu si de ospatarita preferata a lui basescu de la Golden blitz asa numita elena Udrea, cate vrei tu ca doar le am in arhiva.Da trebuie sa te faci cuminte si sa nu mai te dai rotund ca eu stiu ce poti si cat poti de ex. Esti apreciat destul nu forta nota ca te strici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.