Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Trăian, trimis după ţigări de Volodea

Trăian, trimis după ţigări de Volodea

Pentru dialogurile telefonice institutionale intre sefii de state si/sau de guverne, exista asa-numitul “fir rosu”. La care demitarii apeleaza, in general, in situatii de criza si cand urgenta impune un salt peste intermedierea formala a Externelor. Asa a facut si Traian Basescu atunci cand l-a cautat, intemeiat, pe Vladimir Putin pe tema crizei gazelor, dupa ce, in prealabil, fusese redirectionat discret de la centrala Kremlinului, intrucat Dimitri Medvedev, fost sef al Gazprom, prin functia pe care o ocupa acum si influenta pe care o are, chiar nu vorbeste cu oricine.

Am urmarit azi dimineata, dupa ce aseara n-am auzit la tv decat o relatare telefonica, imaginile cu modul in care, dupa telefonul cu pricina, i-a raspuns, intr-o conferinta de presa televizata, prin intermediul corespondentului TVR, Putin lui Basescu. Mai mare umilinta politica rar mi-a fost dat sa vad. Si am vazut multe In contextul in care o intreaga Europa sta cu ochii pe tv si cu mainile pe calorifere, e trist sa te dai ditamai capatu’ de Axa si sa te trimita dusmanu’ dupa tigari…

UPDATE: Daca, totusi, nu reuseste sa gaseasca tigari si gaz de bricheta prin cartier, cred ca se poate duce sa ia cu imprumut de la prietenii domnului de mai jos

P.S. Sunt aproape convins ca presedintele Romaniei isi doreste mult ca eliminarea intermediarilor in relatia comerciala Gazprom-Romgaz sa inceapa cu Conef Gaz, companie detinuta de rusii de la Alro Slatina. Daca o sa si aud asta la tv sau o sa citesc pe site-ul Cotrocenilor, ma conving definitiv si sterg cuvantul “aproape”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

93 thoughts on “Trăian, trimis după ţigări de Volodea

  1. Nu se mai tranzactioneaza nimic sub 4.22 lei/euro.
    Nu va mai bateti capu’ , chestia asta pica de la sine. V-ati ocupat degeaba cu politica si comentariile in ultimul timp. A fost un film si viata bate filmul. Intra in scena oamenii mari, ies politicienii pe faras.

  2. Inca odata,se confirma ca nu stim cine suntem si ca apelativul de CURVE,folosit atat de nemti cat si deraga de ea rusi,ne vine manusa.Oamenii astia care ne conduc nu au aflat inca ,ca daca trage Putin o basina se stinge lumina in tarisoare noastra draga de ea?

  3. “O oferta pe care n-o puteti refuza”! Putin e un fel de Corleone mai blond.
    Doar ca oferta lui chiar e buna pt noi. Adevarata tinta a lui sunt politicienii portocalii de la Kiev. Oferta pentru Romania inseamna o si mai mare izolare a Ucrainei. Acolo bate Putin. Vrea sa falimenteze Ucraina.

  4. Este un articol interesant in Gardianul,despre impactul plecarii maestrului de la Sinteza.Sint si citeva tabele din care ve-ti observa multe chestii interesante.Audientele de la toate posturile tv. romanesti.
    Zau ca merita deranjul.
    Budha bar…? nu vad lagatura cu tigarile si bricheta.

  5. Mă gîndesc că anul ăsta avem ocazia să scăpăm de nimea-n drum/tare în clanţâ – Traian cel descurcăreţ.
    Oricum, cu Volodea mai concubinăm muuuuuulte ierni…

  6. Eu cred ca Traian basescu nu a inteles foarte bine miscarea lui Putin si-si face discurs la palat de “lider regional”.

  7. Da-mi voie sa cred ca s-a intamplat exact invers, Traian l-a trimis dupa tigari pe Putin, da’ ma rog, daca tie iti place sa crezi asta… Adevarul este ca Putin si rusii au nevoie de Basescu si de Romania acum mai mult decat avem noi nevoie de gazul lor. Motivul: Southstream-ul cu care Putin spera sa ii stranga si mai mult in brate pe Europeni are nevoie de aprobarea Presedintelui pentru a trece prin zona noastra din Marea Neagra spre Bulgaria. Si Basescu si Putin stiu asta si mai stiu ca timpul lucreaza in favoarea noastra din diverse motive care nu isi au locul sa fie mentionate aici. Daca este vorba de impresii, impresia mea este ca Putin era mai degraba nervos si incerca sa fac si el un ‘spirit de gluma’, pentru ca Basescu i-a spus Niet la telefon in legatura cu Southstream. Meciul(de poker) se joaca la greu, Basescu are ‘carti’, le stie si Putin, si acum sa-l vedem pe Jucator… In rest, chibitzam si noi ca sa ne simtim bine…

  8. Putin nu e prost deloc. Urmareste el ceva. Poate reuseste careva sa isi dea seama si sa il anunte si pe Basescu.

  9. Basescu nu era pentru Nabuco si impotriva SouthStream. Lac rusesc, alea alea. Sunt curios ce o sa mai zica, pardon, ce o sa mai faca, ca de vorbe suntem satui.

  10. Traian este trimis constant dupa tigari de catre toti omologii sai mai importanti, inca de la inceputul mandatului, nu trebuie sa ne mire foarte tare daca e luat la misto de Putin, chiar si prin intermediari. Oamenii il cunosc atat de bine pe Basescu, incat isi pot permite aproape orice! (din pacate, e presedintele Romaniei)

  11. sa va spuna mandea ce urmareste gaspadin Putin:chiar daca nu pare genul,domnului Prim Ministru al Rusiei i-a cazut cu tronc madam Udrea.
    Nu-i asa ca-i evident ?

  12. Nu am inteles eu bine sau Putin chiar vrea ca noi sa fim intermediarii gazelor catre Ucraina ? Si daca Rusii taie gazele noi vom fi tapii ispasitori ? Sau daca Ucraina nu plateste ?
    In asa ceva nu trebuie sa intram.

  13. Eu cred ca base are nevoie de umilinta de genul asta. E obositor sa-ti zica toata lumea, mai ales in ultima vreme, “sa traiti”. Subconstientul cere echilibru – o motivare si mai puternica de a subjuga si mai mult se naste cel mai bine dintr-o umilinta. Si cum el face exceptia politicianului care merge la curve pentru a fi biciuit…..

  14. Eu din ce zice Putin inteleg ca ucrainienii sunt rai platnici. Si atunci a zis ca ne gaseste pe noi fraieri sa vindem Ucrainei, iar ei sa incaseze banii de la noi care suntem seriosi in ceea ce priveste platile. In afara de asta, Putin mai spera ca dupa niste incidente d-astea de plati intre noi si Ucraina, Romania sa fie impotriva adevarii Ucrainei la UE.

  15. nu ati fi curiosi sa aflati cat castiga, in mod real( si fara concluziile irevocabile ale deontologilor), un magistrat tanar, cu 10 ani vechime in republica lu’Basescu?

  16. Si cand te gandesti, ca domnul Basescu, parca dorea sa se traga de sireturi cu Putin avad, vaga impresie, ca discuta cu Boc sau cu Geoana. Cand te numesti Putin si mai esti si prim-ministrul unei super-puteri (din aproape toate punctele de vedere) nu astepti, cum este si normal, ca, cine are nevoie de ceva sa-ti bata si la usa si la geam, daca te arde la lingurica? Pai, domnul Basescu, o fi asteptand ca Nato sau SUA sa intervina pentru noi. Nici-o sansa! Asa ca……

  17. Indreptati atentia publicului in cu totul zone decat in cea care trebuie .Nu am auzit nici de la dvs nici de la posturile tv concurente ,desi era un moment f.prielnic,despre vanzarea resurselor catre consortii internationale.va rog domnule Ciutacu nu deveniti ridicol

  18. Ba victore…sincer te intreb… Nu te oboseste modul in care gandesti? Cu ce mai e si acum de vina Basescu ca nu stiu ce a zis Putin intr-o conferinta de presa? Tu chiar ai o fixatie paranoica?
    Basescu i-a dat tel lu Putin, i-a ridicat problema intermediarilor….deci foarte buna miscare. Cum sa insisti total absurd sa gasesti tot felul de chichitze de cacat…e greu de inteles.
    Povestea aia cu redirectionatu…ca a dat telefon basescu si a fost redirectionat nu stiu unde… Tu esti nebun? Asta ai visat-o az noapte sau ti-au dat “serviciile” vreun pont cum ii dadeau si lu Vadim ca e primu in sondaje?
    E penibil, ma…e penibil ce faci. Probabil o sa incepeti acuma o companie la tv prin care sa convingeti lumea ca e mai bine sa luam gaz prin intermediari decat direct. Nu m-ar mai mira nimic. Vad ce sunteti in stare sa faceti din legea asta care interzice nesimtitilor sa suga de la stat si salarii si pensii. Brusc toti sunt vai de capu lor…toti nu mai pot trai daca nu iau de la stat si pensii si salarii. Pai sa moara, ma, daca nu pot altfel…sa moara. Daca nu sunt in stare sa castige un ban altfel decat de la stat (Adica din banii contribuabililor) atunci sa moara da-i dracu.
    Imi vin 3 actori cu ochii umezi ca vai doamne mor de foame. Cand ii vad prin toate telenovelele…atunci nu mai mor. Culmea. Ca le e si rusine sa zica de pensia lor de DOAR 15 milioane. Bunica-mea ce sa mai zica cu 3 milioane? sa se bage sub pat si sa planga? Uite ca pe ea nu o mai chemati la TV. Ii chemati numai pe “nedreptatitii” astia care urla ca din gura de sarpe ca abia isi duc viata cu 30 de milioane “(salariu si pensie cumulata). Plin de jegosi, ba … si ziaristii sunt jegosii sefi.

  19. Lasand la o parte comentariul tau, ma suprinde atitudinea binevoitoare a unor comentatori fata de Rusia si autoritarismul promovat de Putin. Adica voi pe de-o parte sustineti ca Base nu e bun ca vrea dictatura etc, dar cadeti in cur de admiratie in fata unui autoritarism de ciomag promovat de Putin si Rusia.
    La fel, nu inteleg de unde atata admiratie pentru un stat care de mai bine de 200 de ani ne-a adus numai belele si necazuri, culminand cu exportul fortat al comunismului, in numele caruia au omorat, deportat, inchis zeci de mii de romani. Si asta cand e clar ca Rusia nu a evoluat cu nimic in ceea ce priveste diplomatia si pretentiile sale, intre pantoful lui Hrusciov si robinetul lui Putin diferenta fiind doar de sens de rotire.

  20. nu a zis nimeni, victore, ca base e bun si drept. nu mai lua orice chestie spusa chiar si tangential in favoarea lu basescu…ca fiind dovada de sustinere portocalie. e periculos sa gandesti ca oricine zice altceva decat crezi tu ca e corect … e brusc ultras al taberei adverse. eu nu sustin pe nimeni…dar injura si tu cand ai o baza si niste argumente. chiar asa complet aiurea…te discreditezi pe tine.
    au fost si probabil vor fi multe ocazii in care intr-adevar se greseste…si e normal sa taxezi greselile oricui. da’ nu asa toata ziua buna ziua cum facea si gadea in emisiunea lui…sa inventezi subiecte numai de dragu de a zice de rau. in fine…fiecare cum crede…traim intr-o tara libera.

  21. Dle Ciutacu,
    Sunt surprins ca nimeni nu a sesizat “substratul” ordonantei “ori salariu, ori pensie”. Substratul este mult mai profund si el vizeaza scoaterea din activitate(deci, din viata publica) a persoanelor potente mai in virsta care sunt legate de serviciile secrete, armata si magistratura si care nu-i sunt loiale presedintelui Basescu, ci – in mare masura – vechilor conducatori(Iliescu, Constantinescu, Nastase, etc)! Coroborata cu supra-serviciul secret coordonat de dna Udrea, ordonanta nu face altceva decit sa extinda hegemonia presedintelui Basescu si inaintare – in pas vioi – spre republica prezidentiala in care presedinte va fi Elena Udrea si premier… Traian Basescu.

  22. politicienii nostrii sint varza ,diplomatia noastra la fel .atunci cum sa nu-si bata joc putin de base si in consecinta si de tara. dupa 89 n-am fost in stare sa pastram relatii economice corecte cu rusia poate azi altfel ar fi stat lucrurile.in schim ne apucam sa zgindarim rusii si ne minunam dupa aia ce patim

  23. putin vrea sa schimbe 3 sefi de stat
    portocali de altfel
    nu uitati
    iuscenco in vizita in georgia,base si el ca nu putea sa lipseasca(ca tot nu il mai primeste nimeni) si bulgarul a fost in georgia
    deci………….nu a ingitit ciupitul
    deci putin este putin
    comandantul de barca in cismigiu nu are prea multe sanse
    ramine de vazut daca se vor schimba 3 presedinti de ,,iurta,,
    basescu este pe nasalie
    sper sa plece din ,,judecatorie,,si sa vezi ce procese o sa aibe

  24. daca era de bine toata presa aservita ar fi speculat momentul ca sa ne arate cu dejtu ce mare barbat politic ne ofera sansa sa ne4 conduca…tacerea lor ne spune multe,mai mult Stirile Antenei 3 intr-un exces de imbecilitate ne reamintea ca “este foarte posibil ca dupa interpelarea lui Putin de catre Basescu,Rusia sa ne dea gaze direct,fara intermediari”…din ora in ora,nici urma de ironie,de a arata cu dejtu catre Basescu victima a unui misto fara precedent…si daca declaratia lui era lipsita de sonor se vedea mai mult decat evident din priviri ca abia se putea abtine sa nu izbucneasca in ras…doar din priviri puteai vedea ce bataie de joc a ajuns Romania sub regimul Basescu…

  25. mai domnilor in frunte cu gazda, vad aici ca marea majoritate a scriitorilor, critica puterea in general sau orice se poate critica in tara asta. adresez o intrebare in special gazdei: de ce nu plecati din tara asta sa va mutati intr-o alta tara pe placul vostru? vad ca din gura nici dracul nu va intrece. plecati mai sa fiti fericiti in alta parte si lasati-ne pe noi sa murim incet ca prostii in tara asta. ce sa spun, mare smecherie sa stai in fata calc sau a tv si sa critici orice si sa mai fii si platit. pai bai frustratilor, daca va doare inima de tara asta faceti ceva concret nu mai fiti ipocriti ca ma doare capul de vorbaria voastra. ori puneti mana la munca derbedeilor si n-o mai frecati aiurea pe banii mogulilor.

  26. Nu doresc sa cad vreodata in patima admirarii lui Putin, asa cum faceti dumneavoastra. Mi se pare ilogic sa-l acuzi pe Basescu pentru intentiile sale de prezidentializare a puterii executive si sa treci cu vederea toate abuzurile lui Putin, considerandu-l un mare om de stat.

  27. eu nu am vazut nici un indemn din partea nimanui precum sa mai foram alte puncte de lucru ca precis s-ar mai gasi gaz in schimb ne ploconim la mana rusilor acest popor care are cel mai mare teritoriu si importa grau de la americani , concluzia este ca sunt un popor puturos care vor sa inventeze perpetuu mobile al traiului fara munca

  28. Ati sesizat ca la sedinta CSM-ului dl presedinte a :prognozat” ca va fi o noua conducere “barbateasca” dupa cea a… “femeilor”? Iata ca “jocurile sunt facute, nimeni nu mai pariaza” care va fi destinul acestei tari si cine o va conduce. Astept un iminent “mariaj prezidential” dupa modelul Sarkuzy.

  29. basescu este bun ptr acoliti si rau ptr concurenta. iar cand vine vorba de popor, adica noi, majoritatea, nu contam. noi suntem buni doar sa votam, atatia cat mai voteaza. eu si nevasta-mea nu mai calcam la vot. auzi, noi votam PSD-ul ca sa nu fie PDL-ul, si ceilalti invers, si ei ce fac:
    EI cu EI si noi cu noi.

  30. Poate cineva sa-mi explice si mie cineva cu subiect si predicat, ca-s mai fazan din fire, de ce afirmatiile lui Putin sunt una din cele mai mari umiliri din ultima vreme, la adresa lui Basescu? Cred ca ar fi util avand in vedere ca cei 142, care au scris mai devreme ce n-are voie sa faca Basescu, nu s-au dumirit inca si nu sar cu capul la centrare.

  31. Premierul Putin (din greseseala scrisesem initial Presedintele, da nu-i bai!) in timpul liber jurnalist si CEO la Gazprom, a invitat Romania sa se angajeze agent de vanzari la cea mai mare multinationala, producatoare de gaze! Uraaah! Asteptam promovarea in pozitie de Area Manager!

    Pachetul motivational e postat pe blogul meu!

  32. Dar a iesit oare Base sau MAE cu vreo replica, serioasa / mai in gluma sau doar “ashea de PR, la ce a spus Putin in direct catre noi ieri??

    Sau le e mai greu sa raspunda si au nevoie de vreo saptamana de gandire?

    Cat despre Putin a fost baiat destept. A urmarit meteo, a vazut cand o sa fie mai frig si mai frig si a taiat gazele, ca sa-i disciplineze pe ucrainieni. Care, asa e, de ani de zile nu numai ca nu platesc cazele pe care le consuma ei, dar mai si fura din tranzitul catre altii, inclusiv noi.

    Interesant, sa vedem cum se rezolva…

  33. De ce o astfel de lege se poate aplica in Germania,iar in Romania se face atata jelanie ca nu mai suna bine fanfara?
    Mai bine sa se explice actorilor,profesorilor si medicilor cum pot continua activitatea in conditiile acestei ordonante,pentru ca ei pot castiga chiar mai mult decat castiga acum cu salariu fix.
    Restul este manipulare si polite platite prin presa.

  34. Foarte grav si faptul ca multi romani au privit “propunerea” lui Putin ca fiind una extrem de serioasă.
    Pe bune, cateodata chiar stau si ma gandesc daca doar politicienii sunt vinovati pentru ce se intampla in Romania…
    Cum naiba sa-ti vanda Putin gaz intr-o conferinta de presa si tu sa crezi ca el a vorbit serios!!?

  35. Cica Basescu ar fi apelat la asa zisul FIR ROSU.Nu stiu cat de rosu e firul ala la Kremlin,dupa parerea mea basescu fiind un important actor politic pe scena romaneasca,pe cea internationala e doar un figurant chiar si in situatii ca aceasta cand Romania ar fi trebuit sa joace unul din rolurile principale.

  36. Eu am inteles asa.
    Vrei sa fi lider? Ia-l tu pe gazu rus la pretul special de 450, facut numai pentru tine, si revinde-l la 250, ca tot rusesc ramane!

  37. Ma cutremur de intunericul din mintile celor din media romanaeasca. Chiar nimeni nu a sesizat ironia, iritarea si amenintarea din comunicatul lui Putin ? nu e o propunere si nici o “gluma”…

  38. Suntem in carti,ce mai!L-ati vaz’t pe Marele Om cum si-a recapatat tonusul de ta’major la adunatura CSM?Cum a dat de pamant cu cucoana aia de zicea ca-i frig in sala?Pai asta a fost dovada ca Omu’si recapatat respectu’de sine.Se trage de bracinari cu Putin si ca maine il vezi cum negociaza el cu Iuscenko si cu cucoana aia,Timosenko,la un pahar de whisky pretul la gaze…Inca o data se dovedeste ca bubulii au pierdut si Zamolxe este cu noi.Sfinxul din Carpati isi revarsa radiatiile binefacatoare promise de Contele Incapuciato si ne vom dovedi inca o data Buricu’Pamantului.Mi se face pielea de gaina cand ma gandesc ca pe acest pamant rrromanesc s-a nascut un nou Arhitect al pacii mondiale,un nou astru care va incalzi cu gazele lui blande pe prieteni si-i va arde pe dusmanii pacii si pe teroristii pe care DUDUIA o sa-i dea in gat…Singura problema este ca pe Astru’dinainte l-a impuscat Ilici.Pe asta de acu cine l-o…

  39. Bai fratilor! de la rusi fine fata, cum zice refrenul.Daca e s-o tinem intr-o isterie, unde drakului ajungem? Sa cerem armatei sa intervina, dand sanse noilor veniti sa devina dizidenti sau sa intram pe site-urile rusesti si sa ne delectam?
    Mai bine faceti-va un cont pe http://www.mail.ru si o sa vedeti acolo rusoaice cu ‘gaz pe foc’.
    Lasand gluma, criza este atat de grava incat trepadushii astia condusi marinat, nustiu cum o vor scoate la capat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.