Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

România, ţară tradiţional fără ocupaţie serioasă, şi-a găsit din nou de treabă şi s-a împărţit ferm în două. Dezbate pasional iniţiativa prefectului Capitalei privind eutanasierea câinilor vagabonzi după o perioadă de triaj şi numai în eventualitatea în care nu sunt adoptaţi. Pierde vremea, nu că asta ar fi vreo noutate. Propunerea nu va deveni, după părerea mea, lege. Fiindcă nici nu cred că se urmăreşte asta. Poporul suveran trebuie ţinut perpetuu ocupat ca sa nu-şi aducă aminte că trăieşte prost. Iar o dezbatere despre criminalii animăluţelor sau, privind din celălalt unghi, victimele fiarelor e un ingredient care dă o savoare aparte vorbitului despre nimic.

Personal, n-am o poziţie ferm conturată. Ca tată de copil şi, uneori, parcă din ce în ce mai des, vecin cu interacţiunea câinească, am momente când aş pune mâna pe-o coadă de topor, să le fie eutanasierea mai lină. Ca iubitor şi posesor (deja istoric) de animal(e) de casă, parcă mi s-ar rupe inima să văd că-i bagă la gaz pe lătrători. Dar la fel mi se rupe când îi văd că se devorează unii pe alţii în aşa-zisele adăposturi ale municipalităţilor. Strict economic, şi hingherii, şi mâncarea, şi gazul (ne) costă. Dar (ca om, nu câine) nu pot să nu remarc că, spre exemplu, în privinţa dezbaterii ideii de închidere a Spitalului CF 2, n-am auzit să se spargă poporul suveran în două. Sau poate că vieţile unor femei (care voiau să devină mame şi au ajuns să stea cu tuburi în gură fiindcă spitalele de oameni arată ca nişte cocini de porci) nu valorează tot atât de mult ca existenţa blănoaselor patrupede. Pe care le plâng demonstrativ, cu precădere, nişte demagogi care n-ar lua în ruptul capului un câine la ei acasă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Hai să ne scoatem ochii pe tema cîinilor!

  1. Absolut de acord cu punctul de vedere exprimat vizavi de subiect.

    Poporul nu trebuie să dezbată, de exemplu, faptul că problema de la CF2 se datorează-se pare- folosirii unei seringi la anestezie, la mai multe paciente(!). Din lipsă de bani, fireşte. Cât zicea Mihai Gâdea aseară că valorează poşetele Udrei şi Mioriţei Videanu?

    Măi oameni buni, locuitori în Colegiul 19, vă întreb cu toată sinceritatea, cum aţi putut să puneţi ştampila pe PDL? Până când veţi mai pune ştampila pe PDL? Ce trebuie să vi se mai întâmple pentru a avea măcar o reţinere atunci când mergeţi la vot?

  2. Cred că lucrul cel mai important de uitat este FAPTUL CĂ O ŢARĂ DIN CE ÎN CE MAI FLĂMÂNDĂ ŞI MAI ÎNDATORATĂ TOCMAI A AFLAT ASTĂZI, DIN NOU, CĂ VA DA “AJUTOR” UNEI ALTE ŢĂRI, 100 MILIOANE EURO!!!

  3. Mai , mie mi-e frica de caini . Dar mi-s si dragi , deci si eu sunt cam impartit in doua . Mi-am luat un dispozitiv cu ultrasunete pentru cand am de mers printre blocuri seara si foloseste (chiar iti recomand si tie , pentru baiat macar) . Cand sunt cu aia la mine , o cam iau la fuga .
    Eu am doi caini , dar am avut in viata mea 12 (restul au murit si i-am ingropat pe toti) . Singurul caine de rasa pe care l-am avut a fost un Rotweiler , care s-a aciuat singur la mine acasa (l-am vazut in curte intr-o dimineata , era sa cad jos) . In rest , doar vagabonzi sau corcituri (unul dintre cei doi pe care-i am acum seamana perfect cu un ciobanesc german , ai jura ca e unul , dar e mai mic in talie decat standardul rasei – e o corcitura . Il cheama Tolo , dar nu de unde ati crede , ci pentru ca e cam tolomac 🙂 ) .
    S-a tot vorbit de sterilizare , s-a facut foarte putin din cate stiu (si sigur s-a facut foarte putin , se vede din numarul lor) .
    E foarte jenanta situatia cu cainii . N-am vazut nicaieri pe unde am umblat caini vagabonzi . Cersetori am vazut peste tot (si nu toti erau romani 🙂 ) , culpe medicale cunosc iarasi (inclusiv in sisteme medicale foarte bine puse la punct , de pilda cel german – am exemple , nu ma starniti 🙂 ) , da’ caini vagabonzi nu . Si sincer , nu cred ca ne-ar costa atat de mult sa gasim o solutie , alta decat eutanasierea , pentru ei .
    Sigur ca in fata unui argument ca al tau (cel cu valoarea vietii a doua femei) e ridicol sa vorbesti despre caini , dar pe logica asta as putea spune ca nici autostrazile , nici nu stiu ce investitii sau 15% in plus la pensii/salarii nu valoreaza cat viata oamenilor . Si-atunci ?

  4. Nu poti imparti oamenii in doua categorii: iubitorii de patrupede de casa si curte- fiind oameni buni, si oamenii care ii detesta aceste patrupede – fiind oameni rai. Si unii si altii au argumente solide pentru care-si mentin parerea, chiar convingerea ca e bine sa- iubeasca sau e bine sa-i evite.Aceste animale (in mare parte a lor)nu se inmultesc la „dorinta parintilor adoptivi”, ele se inmultumesc natural, si se inmultumesc cu o rapiditate uimitoare, incat azi-maine in Romania vor fi mai multi caini decat oameni. In multe cazuri oamenii nu au ce manca, si atunci ce se intampla? Poti avea pretentia de la un om sa dea bucata de paine pe care o are pentru supravietuirea sa o imparta cu cainele, si cainele supravietuieste iar omul moare de inanitie. E OK?

  5. Dar oare cu ceaiul de papadie nu le scade numarul?
    La fel, multa rautate pe acest blog. Fiti buni, chibzuiti, cumpatati si incercati remediile naturii, pe care ea (adica natura!)ni le pune la dispozitie cu atata generozitate.
    In curind vom afla ca pantofii preferati, asortati la ceaiul de papadie, sunt cizmele de cauciuc trendy, cu toc,in culorile naturii si asortate drumurilor de pe ulitele patriei.
    Fiti mai buni, priviti increzatori spre viitorul luminos, si asa, vom trai bine!

  6. Corect până la Dumnezeu ce punctează l.l.

    Într-o ţară civilizată, nu trebuie să mergi cu capul în jos, pentru a vedea rahaţii de câine. Nu ai nici jantele de la maşină, urinate din belşug.
    Poţi merge cu bicicleta, fără să se ia câinii după tine. Nu îţi este frică, să nu cumva să nimereşti pe un teritoriu revendicat de una sau mai multe javre foarte posesive. Poţi dormi liniştit, că nu latră câinii din zonă la trecerea unei maşini, noaptea. Nu eşti în pericol să fi muşcat de câini.
    Toate astea într-o ţară civilizată.

    Acum mă întorc la refolosirea seringilor, la blocarea de către tuta Anastase (cică al treilea om în stat!!!) a proiectului de lege a învăţământului, a Opoziţiei, deşi făcuseră şi o înţelegere în acest sens, mă mai întorc la faptul că vom da bani nerambursabili din bani pe care noi îi vom plăti Dumnezeu ştie cu ce sacrificii etc.

  7. Cele 2 tabere pentru a nu apare iar o solutie ciudata “pur romaneasca” ar trebui sa accepte solutia din alta tara care a rezolvat aceasta problema (exemplu din ceea ce vad la Tv, SUA).
    Distractiva era in campaniile precedente sterilizarea masculilor comunitari, de parca cetele de maidanezi ar fi avut structura sociala cu mascul alfa!
    Degeaba sterilizai 99,9% din masculi, cu 0.1%, femelele deveneau gestante toate!

  8. @ I.I.

    “Aceste animale (in mare parte a lor)nu se inmultesc la „dorinta parintilor adoptivi”, ele se inmultumesc natural, si se inmultumesc cu o rapiditate uimitoare, incat azi-maine in Romania vor fi mai multi caini decat oameni. In multe cazuri oamenii nu au ce manca, si atunci ce se intampla?”

    Ce să se întâmple? Oamenii care nu vor fi mâncaţi de câini vor mânca câinii (pardon de cacofonie).

  9. Acum io ce sa spun? Aici unde locuiesc este o problema cu cainii. Nu exista vagabonzi. Sunt ai stapanilor. Si se plateste chiar si o taxa pentru caine. Eu am doua mate.
    Cand am fost in Sibiu, acum doua luni, era plin de caini. Nu mi-e frica de ei. Daca vorbesti cu ei sunt prietenosi. Eu cred ca cine chinuie sau omoara animalele este o bruta.
    Dar, ca de obicei, parerile sunt impartite.
    Iar a compara situatia cainilor cu situatia sanatatii este “tras de par”. Trebuie bani multi investiti in sanatate si reeducarea cadrelor medicale. Altfel ajung oamenii in situatia cainilor; vor trebui eutanasiati…

  10. O sa raminem fara ciini (in curind) pentru ca o sa-i mincam.Pina acum ne-am mincat intre noi “ca ciinii”.

  11. Într-o tară în care politica făcută numai pentru buzunarele decidentilor a adus,la propriu,multi oameni la conditia de viată de câine,este de-a dreptul cinic să te preocupe cu mare zgomot câinii care sunt chiar câini.

  12. apropo de initiative legislative… boul de fenechiu, autodeclarat liberal, doreste sa legalizeze violarea de domiciuliu de catre operatorii de cablu si internet. how about that?

  13. Dar nu mai bine-i scoatem ochii lui Automotostiviutoritei, ala de-si spune prefect ? Lua-i-as fatza la polizor sa zambeasca in flux continuuuuu.

  14. Masina diversionista merge; avem marea problema “a cainilor”, cat despre “omuleanii romani, duca-se la dracu”.

  15. Argumentul cel mai solid pe care-l am e ca mi-e o frica de moarte de caini!! Sa ma mai lese in pace iubaretii de patrupede. Cei cu adevarat iubitori de animale le iau acasa, le ingrijesc da’ multi latra intr-aiurea (sustinatorii bipezi!). Am vazut destule babe zalude dandu-se cu curul de pamant de mila acestora, si-s satula de meschinaria lor. Problema trebuie rezolvata intr-un fel. Am un catel, il ingrijesc si respectivul animal nu deranjeaza pe nimeni. Da’ sa zbier in gura mare ca mor de mila lor, cand deunazi in fata blocului unul dintre vagabonzi era sa “rupa” un biet copil, nu pricep!!! Am ramas preplexa vazand baiatul care a stat cuminte, pe loc, in momentul in care patrupedul s-a repezit spre el (copilul avea si o problema locomotorie. Asa ca bocetul asta colectiv pe tema milei pentru bietele patrupede, ma lasa rece. Sa fiu trecuta la categoria “cainosi”. Nu-i bai cat timp nu consider ca milostenia sta in asta.

  16. E şi asta o fumigenă. Şi nu mă mir deloc de faptul că revine în actualitate.
    Când cineva este muşcat de un câine, ar dori să moară toţi câinii, dar când auzi noaptea un câine lătrând furios, s-ar putea să fie din cauză că vreun spărgător intenţionează să intre într-o locuinţă. Costă bani şi adăposturile şi hingherii şi medicamentele pentru câini, da’ tot atât de adevărat e că sunt lipsiţi de apărare în faţa oamenilor. Se înmulţesc, ce-i drept, peste măsură şi cred că sterilizarea lor ar putea să reducă întrucâtva acest fenomen.

  17. 1.Nimeni nu a vrut sa sesizeze faptul ca ,prefectul a nuantat: eutanasierea cainilor agresivi si cei incurabili.
    2.La CF2 exista de mult dorinta de a desfiinta spitalul, datorita pretului terenului.
    Si legat de subiectul dvs. din aceasta seara: Sa inteleg ca la SIE si laxativele sunt o strategie?

  18. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti perfecta dreptate.Iubesc foarte mult cainii,dar ceea ce se intampla pe strazi si mai ales in adaposturi cu ei,ma indeamna sa cred ca este mai buna eutanasierea.

    Eu care din pacate,ma duc des la spital ,pentru control si tratament,stiu ceea ce exista in sistemul nostru sanitar:e dezastruos!Asta trebuie sa-i puna serios pe ganduri pe cei care ne conduc.Eu am copilul medic si stiu ca medicii isi cumpara materiale,medicamente pentru bolnavii care sunt amarati si n-au bani,ca le e mila;poate dau din salariu sau poate din ce mai primesc de la cei care au bani,dar medicii,va spun eu,majoritatea sunt devotati meseriei,profesionisti si se zbat cu acest sistem.De aceea pleaca multi in stainatate si e pacat,ca mor oamenii,cu zile,in spitalele noastre amarate…
    Ma rog mereu la Dumnezeu ca oamenii sa fie sanatosi,sa nu fie bolnavi,ca e chiar o drama(uneori tragedie) pentru ei.

    Va doresc,cu toata inima ,SANATATE si numai bine,
    Ioanap

  19. Eu i-aș eutanasia pe dobitocii care cresc potăi ca să le păzească mașinile! Din experiența personală pot garanta că 95% din câinii agresivi au un stăpân care îi hrănește și îi încurajează să atace. Atâta doar că nu îi țin în casă și nu i-au înregistrat conform legii!

  20. Ce eutanasiere a cainilor?Sa vezi ce macabru e cand auzi diversi oameni ,din categorii sociale diferite,ca vorbesc despre apropierea sfarsitului lumii si ca guvernul urmeaza sa ii eutanasieze.

  21. Fara nici o legatura cu subiectul (sau poate doar tangent) : am avut azi o revelatie. Nu cred in incompetenta acestui guvern, ci doar cu ticalosia lui. Saracirea populatiei si imbogatirea unui grup restrans, este calea cea mai sigura spre dictatura de tip sud-american.

  22. Nu sunt un fan al cainilor chiar daca unii sunt inregistrati, microcipati, deparatizati, ca sa nu-i mai amintesc pe maidanezi care se aduna in grupuri in jurul tomberoanelor, sau circula in haita chiar in spatiul public si te urmaresc daca te vad cu vreo punga sau sacosa in mana.Ma feresc de ei, ii urmaresc cu coltul ochiului daca nu cumva sunt in pericol de a fi atacat. Imi urmez drumul aparent linistit la aparitia lor, sa nu-i starnesc suspiciunea ca mi-ar fi frica de ei; in nici un caz nu-i alung, nu arunc cu piatra, nu-mi grabesc pasii.Dar nu o data mi s-a intamplat sa am de furca cu niste caini pe langa care trec zilnic (locuiesc intr-un bloc in centrul orasului) si care ma cunosc foarte bine, dar care devin agresivi daca insotesc cumva o persoana straina.
    Pe langa faptul ca miroase urat de nespalati ce sunt, vomita pe scari, isi pierd ‘blana’ pe scari te poti trezi ca esti atacat. Zisii proprietari isi apara potaile zicand ca sunt microcipati si deparazitati. Si de ce-i lasa pe scarile blocului, de ce le da de mancare in spatiul public? Pentru ca, autoritatile fac uneori un pic de zarva, cum se intampla acum, apoi ori amana ori uita de problema; si nimeni nu este nici macar amendat. Pai de ce sa nu-si faca de ‘cap’ acesti caini?

  23. Ce m-a distrat initial cand l-am auzit pe super prefectul bucurestean dand pe gaura gurii neshte vorbe: (citez aproximativ)”Sunt caini bolnavi, caini agresivi care nu au ce cauta pe strazi” de parca pentru cei sanatosi, grasi, frumosi si neagresivi strada ar fi arealul lor natural. Dupa ce i-am ascultat “intelepciunile” mi-am zis: Doamne, si asta a ajuns prefect pe impartirea pungilor cu faina,ulei si pui in campanie. O alta gaselnita: secretar general al multdisputatei ANI: HABAR NU ARE CUM SI CAND SE FOLOSESTE INSUSI, INSASI, INSUMI etc. la el totul este INSUSI chiar daca E mai multi. Mare dreptate: ce tampiti a putut scoate scoala romaneasca si ce i-a mai adunat in portocaliu.

  24. Domnule Ciutacu, va rog sa sustineti acest proiect deoarece este imposibil de trait alaturi de aceste animale. Nu ne putem plimba pe strada sau prin parc cu copiii sau cu bicicleta fara sa fim cu ochii in patru pentru a detecta miscarile suspecte ale patrupedelor.
    Nu ma intereseaza numele sau culoarea politica a celui care a facut acest proiect dar il consider necesar. Babele care le arunca resturi de paine si apoi plang pe la tv sau fac greva foamei sa ia toti cainii la ele acasa. Eu personal am avut doi caini (unul il mai am si acum), un cocker si un rottweiler dar nu i-am tinut in strada si le-am aruncat resturi de la masa ci i-am tratat ca pe un membru al familiei.
    Cine are posibilitatea si vointa sa ii adopte sa o faca si sa ii tina in casa si in lesa dar trebuie facut ceva pentru ca altfel vor deveni mai multi decat oamenii. Nu inteleg de ce exista o lege pentru cainii de companie, de rasa si dresati sa fie tinuti cu botnita si lesa pe strada in timp ce cainii vagabonzi agresivi si bolnavi sa umble pe unde vor. Unde e logica ?
    Cei ce zic ca “eu am trecut prin haite de 20 caini si nu am patit nimic”. Bravo lor. Si eu am trecut dar nu as vrea sa repet experienta ca doar nu sunt masochist.

    Comparatia cu spitalul CFR nu isi are locul. Impotriva neglijentei unor oameni exista cai legale de atac (demitere, amenda sau inchisoare) pe cand impotriva patrupedelor nu putem face nimic.

  25. Sunt iubitoare de animale,posed un caine si am adus de-a lungul vietii mele o gramada de pisici si caini pe care i-am adapostit.Am fost si in situatia de a trece pe langa haite de caini,singura sau cu copiii…destul de neplacut.Insa problema majora este lipsa unei legislatii si a unei educatii.Toti ne induiosam la vederea unui pui de animal.Dar de aici pana la a strange 20 de caini de la mic la mare,in fata blocului sau in fata casei,aruncandu-le niste paine uscata la 2-3 zile,e diferenta mare.Locuiesc in afara Bucurestiului,in Chiajna si de 5 ani de cand m-am mutat ma cert cu o vecina de gard,care nu locuieste aici,dar care are 2 caini in curte,in spatele casei ei si in fata/lateral casei mele.Unul latra si celalalt schelalaie.NON-STOP.Cu pauze dupa 6 dim pana pe la 12.Este o nebunie,de multe ori mi-am culcat copiii cu perna pe urechi.Am incercat si cu binele,si cu Politia,cu Primaria,mai ramane sa o dau in judecata.Dar revin:vorbim de educatie,nu a animalului ci a stapanului.De asemenea,la coltul strazii este o cladire la care se lucreaza de 5 ani,cu intreruperi,pe perioada verii cand resturile si gunoaiele muncitorilr atrag cainii din comuna.Acum sunt cam 15,unele catele deja sunt gestante,din nou,deci in scurt timp se vor dubla ca nr.Copiii deja se feresc pe strada iar daca cumva vrei sa treci noaptea,risti sa te atace.Revin….lipsa legislatiei.Asa ca pana sa ne gandim daca este uman,crestineste,european sau orice altceva,trebuie sa stim sa invatam sa ne purtam unii cu altii si apoi sa fim in stare sa avem grija de un animal,care are nevoie de ingrijire ca si un membru al familiei,nu o data la 2-3 zile si nu in coltul strazii.Sunt convinsa ca si pe tema asta UE are niste legi,niste fonduri,proiecte,pe care insa nimeni nu le-a cerut.Asociatiile de animale ar putea sa ceara legislatie si sa se dezbata mai intens problemele legate de adaposturi,nu doar atunci cand se iau hotarari radicale.Nu am auzit de un proiect de lege,fie chiar si copiat dupa alta tara care sa fie sustinut si pus in dezbatere in Parlament.Asa ca pana atunci,cainii latra,caravana trece.Si la propriu si la figurat.

  26. Astia de la putere ne arunca un alt os de ros: eutanasierea cainilor. Asta pentru a ne abate gandul de la alte probleme importante pentru societate, ca de exemplu eutanasierea jigodiilor cu doua picioare care isi bat zilnic joc de noi, incepand cu turbatul de la Cotroceni si cu celelalte javre jegoase care se gudura pe langa el: Boc, Udrea, prefectul capitalei, s.a.m.d.

  27. Poate ar trebui sa infiintam o Asociatie a Pacientilor Rau Tratati in Spitale, dar s-ar ivi o problema: nu stiu sa existe o “Brigitte Bardot” a pacientilor imbolnaviti si “eutanasiati” in spitalele si clinicile de stat, care sa vina in Romania si sa faca lobby la presedintele tarii.
    O intrebare: cat se cheltuie pe zi pentru: un caine comunitar si cat se cheltuie pe zi pentru un bolnav intr-un spital judetean? Sa indraznesc sa pun pariu ca avantajat este cainele?

  28. Eu am plecat din tara din cauza haitelor. De caini vagabonzi, de tzigani criminali si de talhari din politica. Cu semnul egalitatii intre cele trei tipuri de haita, din punctul de vedere al disconfortului pe care mi l-au provocat.

  29. Pe langa spitalul acela, in toata tara politia e insuficienta pentru a asigura siguranta publica, in spitalele de oameni zburda virusuri, lipsa de medicamente si foametea, samd. Eutanasierea cainilor e solutia! Va rog sa va interesati cat costa ratia de hrana a unei persoane internate si cat este a unui caine din adapost.

  30. Aci-i cam greu sa am o parere! Mie imi plac ciinii (toate animalele de altfel – mai putin serpii) si nu mi-e frica de ei. Poate de aia am reusit sa ma las compostat de vreo 4. Adevaru-i ca-s multi! Am vazut io la mine in cartier o haita de 5 care au atacat o duduie care chiar n-avea nimic cu ei! Pina sa ajung io la ei (cu cirja fugi mai incet…) au apucat sa o inhate. Sa-i omori? Io unu n-as putea! Sa-i aduni, sai deparazitezi, sa-i sterilizezi, sa… toate astea costa, iar in spitale-i vai de lume! Io n-am avut bani de operatii p’afara! M-or taiat acilea. N-am murit, da feri doamne sa ajugi in spitale! Parca banii pentru ciini ar prinde mai bine in alta parte!
    Banzai!

  31. Cainele nu e un animal salbatic. Pisica e, de exemplu, absolut detasata de om. Poate la fel de bine si cu si fara. Cainele prin definitie e credincios, este atasat omului. Are Un stapan si Un teritoriu al lui. Daca nu tii cainele In casa sau In curte, il lipsesti de un element de baza necesar echilibrului sau psihic. Oamenii fara inima sunt aceia care permit cainilor, tovaras credincios al omului de mii de ani, sa se inmulteasca precum paduchii in gunoiaie si mizerie. Respect si dragoste pentru caini inseamna sa nu-i tratezi ca pe paduchi sau sobolani, pe care ii tolerezi ca ti lene sa te speli sau sa faci curat. Si mai zici ca de-aia ca-i iubesti. De fapt esti o putoare jegoasa.

  32. Da’ de cand are prefectul drept de initiativa legislativa?
    Din burta cui vine dreptul asta?
    Asta-i adevaratul subiect.
    Daa’ vad ca nu se preinde nimeni.
    Pai maine poimaine orice puturos de la organizatia de sector pedele o sa propuna legi organice.

  33. Bineinteles ca aceasta initiativa de eutanasiere a cainilor va muri in curand , ca maram se loveste de “lege”.
    Interesant ca daca cumva este o initiativa buna in Romania, nu se materializeaza ca se loveste de “lege”.Si initiativa lui basescu ca in 10 zile sa se scoata o lege de fapt tot ‘pentru caini, doar ca au doua picioare” nu se loveste de “lege”?

  34. Da, dar asa este la noi. Dintr-o chestie care ar trebui sa fie totusi o regula de moravuri si de bun simt, se transforma in show politic, si dezbatere TV, ca sa aplaneze alte interactiuni periculoase pentru noi romani, dar cu care suntem totusi obisnuiti de acceptam aceste dezbateri, uneori le chiar si sustinem just. Este aiurea ce se intampla, dar este adevarat. Imi plac cainii, imi plac animalele, dar este ca si cum ai face din scriitorul unei carti, licitatie publica.

  35. Inca o tema pe care nu cadem de acord jupane Ciutacu 🙂 Sper sa nu fie cu suparare 🙂
    Daca ar fi sa aleg intre un om si un caine, probabil ar trebui sa ma scarpin mult in cap pana sa pot face o alegere. In oameni nu mai am incredere demult si sincer (ma sperie, dar asta este adevarul) raman destul de rece la stirile in care unul din semenii nostri a patit ceva nasol, nu de alta, dar de cele mai multe ori este vorba ori de prostie, ori de rautate. Cu alte cuvinte, intr-o masura mai mare sau mai mica, bipedul este raspunzator pentru soarta lui…si-o face cu manutele lui din dotare. Chiar daca imi dai exemplu nenorocitele (in sensul de nenorocoase) alea de femei infectate din spital, pana si ele si-ar fi putut influenta destinul, plecand din tara asta de 2 bani numita Romania, sau macar sa se trateze la un spital in strainate cum a facut banditul sef la Viena.
    Dar “blanoasele patrupede” ce vina au? Cum isi pot ele influenta sau defini destinul? Nepasarea noastra i-a facut sa ajunga unde au ajuns si acum tot noi vrem sa-i exterminam. Mi-e mila de caini…si as dori sa se gaseasca o solutie mai decenta (nu umana). Castrarea ar fi una dintre ele. Ar stopa inmultirea lor, dar nu le-ar lua dreptul la viata.
    A fost ieri o stire pe antene cu un cretin retardat de copil care i-a taiat picioarele unui cutzu ca a furat o gaina…pai cum sa mai ai incredere in rasa umana cand un jeg din asta exista printre noi?
    Rezumat…
    Cainii din pacate nu pot decide soarta lor…insa noi putem. Si cred ca solutia masacrarii unor caini nevinovati este barbara si lipsita de suflet.
    My 2 cents.

  36. Vaz ca mai toata lumea,cu putine exceptii, ar cam fi de acord cu ce maraie Oprescu, printre dintii aia scumpi de portelan, atunci cand mai i-a si el cate-o pauza binemeritata dupa atata numarat de gauri in asfalt.Asa e coane,intretinerea cainilor ne costa si din punct de vedere contabil solutia finala e logica.Acuma daca tot e sa fim pragmatici ar trebui sa aplicam acelasi tratament si nenorocitilor de pensionari,ca si astia dupa ce ca nu produc nimic au inceput ai dreacu’ sa umble fleandura pe strazi si sa latre la orice demnitar respectabil.Parc-ar merita la gazare si jegosii aia de dascali ca nu ies decat tampiti de pe mainile lor.Da oare,coane Victor,intretinerea puscariasilor nu ne costa ?… antipaticu’ala de Voicu nu arde el gazu’ acolo pe banii poporului suvean ? Nu-i logic si renabil sa dam solutii finale la tot cartieru ‘ coane? Ca, vorba aia, suntem prea saraci si doar imbuibatii aia din tarile bogate isi pot permite sa aiba principii.

  37. Victore, vrem nu vrem amandoua sunt probleme grave care cauta de vreo 20 de ani rezolvare, mai putin aia cu eutanisierea.
    Spitale murdare, doctori spagari ca sa ti se intample ceva (te internezi pt. a te opera apendicita si pleci cu escaria, etc)si caini vagabonzi si agresivi sunt realitati care trebuie cumva rezolvate. Vad ca lumea zici ca se imparte in aia pro sau contra eutanasierii animalelor dar cum altfel reduci (ce stupid suna asta sa reduci cand ar trebui sa fie ZERO animale pe strada) numarul lor la o cifra rezonabila de unde macar intr-un interval de timp sa nu mai creasca ci sa descreasca.
    Asta nu inseamna ca spitalele sunt date uitarii. Cazurile cu care noi oamenii de rand ne confruntam si care nu apar in ziare pt ca suntem palmasi si nu cantareti la Opera sau Opereta sau cineva care sa stie pe altcineva sunt mult mai multe decat cele doua cazuri de la CF2. Noi astia ce facem? Cum ne luam inapoi sanatatea si dreptatea si cum putem sa demitem un director de spital daca nu scriu ziarele despre noi? Indiferent cat de acuta este una sau alta trebuie rezolvate si cat mai repede. Partea care o simt in foarte multe mesaje este ca deja ne-am invatat cu astfel de situatii si tot speram sa nu ni se intample noua. Numai atunci cand suntem victimile unei astfel de situatii facem scandal, altfel nu prea ne intereseaza.
    O zi superba.

  38. Sterilizarea si construirea de adaposturi este solutia practicata de toate popoarele civilizate. Noi avem deja o lege in acest sens, numai ca nu se aplica. Comparatia cu situatia oamenilor nu este tocmai binevenita. Cainii nu se pot apara si nu este vina lor ca sunt lasati sa se inmulteasca. Oamenii, insa, ooooh, sunt platitori de taxe si impozite care trebuie sa se intoarca tot la ei sub forma de “sanatate”, “invatamant”, “aparare”, “autostrazi” etc. Faptul ca ei au renuntat sa pretinda politicienilor ceea ce li se cuvine aceasta este adevarata problema. Mai ales cand voteaza cu capul in sac de 20 de ani!

  39. Că tot suntem la subiectul ăsta, mi-am amintit ceva: acum câţiva ani, s-a dat legea prin care proprietarii de animale care ies cu ele la plimbare, să poarte la ei făras, lopăţică şi pungă, pentru a aduna rahatul. Adică, lucruri elementare şi de bun-simţ, care în ţările civilizate funcţionează de zeci de ani. Legea a fost dată cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2010, că ştiu că eram eu nerăbdătoare şi nu înţelegeam de ce aşa târziu. Suntem în aprilie 2010. A mai auzit cineva ceva despre legea respectivă?????

  40. Suntem martori fara voie la orice ,,initiativa” a guvernului, care provoaca consternare in societatea romaneasca.
    In vechime, regii, preotii si proorocii, primeau informatii de la Dumnezeu, pt a lua hotarari bune pt. acea societate. Daca acei conducatori faceau impotriva, se abatea blestemul asupra lor.
    Ce vina au aceste animalute ? Oare nu au si ele dreptul la viata? Animalele ne hranesc,ne imbraca, ne tin companie, ne distreaza, iar noi le exploatam fara mila pt. ca sunt considerate de om “inferioare”…Cine loveste un caine, nu o va face si cu un om?
    ” Cu cat cunosc mai bine reprezentantii poporului, imi admir mai mult cainii”.( Alphonse de Lamartine)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.