Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

Vreau să vă informez că, în principiu, sunt bine, sănătos. Cel puțin așa par. Chestia asta-i vizibilă. Sunt și niște lucruri pe care aveți impresia că le știți, dar sunteți relativ departe de adevăr. Deci îmi fac datoria să vă informez transparent.

1. Nu vă aparțin. Viața mea este a mea, nu (și) a voastră. Nu m-ați câștigat la belciuge, iar eu n-am făcut legământ scris cu voi. Numai nevastă-mea și fiu-meu pot pretinde întemeiat ceva de la mine. Ei sunt prioritățile, voi sunteți auxiliarii.

2. Trăirile mele sunt exclusiv ale mele. Dacă postez o melodie tristă sau romantică, nu înseamnă că sunt în pragul sinuciderii sau îndrăgostit, ci doar că aia vreau să ascult în acel moment. Dacă nu socializez online, nu răspund la telefon ori la sms, atunci mă comport așa fiindcă nu am chef ori nu consider că e o prioritate.

3. Nu v-am cerut vreodată votul/încrederea, deci nu vă datorez nici o explicație, pentru absolut nimic: gesturi politice, obiceiuri, atitudine publică, aspect, anturaj, cheltuieli. N-am câștigat nimic în viață cu sprijinul vostru, nu aveți dreptul să pretindeți explicații ori să-mi dați sfaturi. Când simt nevoia de păreri, strig eu.

4. Deși am o existență (cât o mai fi)  foarte publică, vreau să-mi fie respectată intimitatea. N-am furat împreună, nu împărțim nimic. Eu cu mine, voi cu voi.

5. Nu sunt nici secretara colegilor mei de trust, nici curierul poștal al proprietarului societăților comerciale unde sunt angajat/colaborator. Nu le transmit mesaje.

6. Prietenia și încrederea mea se câștigă greu, nu-s obligatorii și se pierd ușor.

Vă mulțumesc pentru răbdarea de care ați dat dovadă parcurgând acest text.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

237 thoughts on “Dragilor care (credeți că) mă cunoașteți

  1. Pentru toți cei care-și închipuie că izbăvirea supremă-i echivalentă cu schimbarea lui Băsescu, momentul T 0 de la care ar urma să ne meargă excepțional, am o veste proastă. Înainte de toate, trebuie să-ncepem să respectăm regulile; de la vlădică la opincă și retur

  2. fratilor, sunteti ca-n bancul ala “doamna invatatoare, sunteti obsedata sexual”. despre orice ar scrie Victor Ciutacu tot in politica o dam! de 24 de ore…

  3. Pentru aia cu respectatul tuturor regulilor … prima data vreau sa vad pe careva la puscarie… pe oricine. Da’ da fie peste mare … Dupa aia putem sta de vorba (nu cu dumneata..cu “oamenii legii”).

  4. Momentul T 0 a fost indelung asteptat si acum cinci ani de multi oameni, care si-au varsat stampila pe numele tiranului.

    Facem pariu ca peste inca cinci ani, tot pe acest blog daca o mai fi), hoardele inflacaratilor sustinatori ai unui alt izbavitor politic vor veni tot pe aici si cu aceleasi texte ?

  5. ce-ti veni de te-ai suparat pe noi??eu una nu m-am amestecat in viata ta.daca mai scriu din cind in cind e pt ca rezonez cu ideile tale.inca ceva desi ma cheama elena nu sint duduia{pe care o detest}ci sint o femeie de 61 de ani nu f experta la scris ma descurc bine la discutii libere fata in fata n-am scris de ieri fiindca am fost suparata cind am constatat ca un post scris acum vreo doua zile l-ai sters desi era decent.daca nu-mi doresti prezenta pe blog scrie direct si n-o sa te mai incomodez cu prezenta mea

  6. Intrucat nu cunosc cauza, nu-mi pot permite a comenta explicatia… Un lucru e clar: desi nu sunt deloc consumator de licoarea lui Bachus ,exista momente in viata cand lehamitea are un singur tratament…. Numarul acestor tratamente pe unitatea de viata reflecta calitatea si puterea psihica a unei persoane .
    Parerea mea !

  7. Nimeni nu cunoaşte pe nimeni de fapt…nici pe proprii copii nu poţi spune că-i cunoşti.N-am pretenţia că emit axiome,doar rezonez în momentul ăsta cu tine.Am o stare de aşteptare cu o tentă negativistă pentru că am impresia că nu se mai aplică nici măcar legile fizicii în ţara asta,nici cu prietenii,nici cu duşmanii, parcă nici să ne certăm nu mai ştim ce să mai zicem de respect şi înţelegere…Mă rog,nu e nicio noutate doar îmi înşiruiesc gândurile şi,deocamdată,decurg….

  8. Bine Victor decide tu cum crezi ca este mai bine.Te-am urmatorit la TV am trimis SMS pentru fiecare discutie interesanta avuta,am citit in timp articolele tale iar tu crezi ca daca cineva are o parere intr-un anumit moment sau doreste sa-si spuna gandurile la care poate si altii achieseaza trebuie mustruluit si trimis la plimbare.Ok ma retrag eu daca incurc fara sa fiu dat afara.Poate ai dreptate si am gresit crezand ca putem sa ne exprimam optiunile si trairile propii, si sa ti le impartasim si tie.Daca confirmi promit sa nu te mai deranjez ci numai sa vizionez acest blog fara a interveni.Multumesc pentru mustruluire si mult noroc in viata.

  9. Un banculet, poate te mai inveselesti. E politic, ca na’ e si perioada.

    De ce il sustine Vadim pe Geoana?
    Pentru ca o sa primeasca medicamentele acasa, prin posta.

  10. Imi aduc aminte de un episod predecembrist. Prin ’87 pare-mi-se.
    Un prim secretar, descopera scris pe un perete “Jos Regimu'”. Nervos, face scandal. I se explica faptul ca e o jopsea speciala si nu se poate sterge. “Dati jos tencuiala !” zbiara prim secretarul si dispare pe o usa. Dupa 2 ore, pe acelasi perete, dezgolit de tencuiala, apare alta inscriptie, “Nu tencuiala, ci oranduiala”. Asa si cu Basescu. Nu e deajuns sa pice, cata vreme proastele obiceiuri pe care le avem, in sange sau capatate, nu vor face locul unui comportament civilizat, in primul rand fata de noi. Nu trebuie sa asteptam sa vina americanii, rusii sau UE sa ne invete cum sa procedam. Ar trebui sa avem bunul simt sa scoatem singuri gunoiul de sub pres. Nu de alta, da-i mai elegant sa ne facem singuri curatenie in ograda si nu sub ochii intregii lumi. E singura cale spre insanatosirea noastra nationala. Nu trebuie sa inventam nimic. E deajuns sa cautam cinstea si bunul simt la bunicii sau strabunicii nostri, pentru ca noi si parintii nostri, suntem poluati de traiul asta stramb cu care ne-am obisnuit. Avem curaj sa ne spunem cuvintele astea ? Macar in oglinda, nu in public, pentru ca nu cred in faza cu autocritica practicata de comunisti, in public.

  11. Cine te-a suparat asa de tare, Victore?
    Sa nu ne zici ca Basescu… .
    Mult noroc si sanatate, bine ca e libertate!

  12. Buna.Eu nu numai ca vreau sa piarda Basescu alegerile dar vreau sa dispara definitiv din raza mea vizuala!Cand fac rost de ceva bani imi spal si memoria.Sunt insarcinata si am greturi doar cand il vad acest maimutoi.Sansa sa castige iar acest MAFIOT,din pacate, exista doar daca cel care pierde duminica se aliaza cu el(vorba lui Badea)!Mi-e frica,jur.Cu stima.

  13. Daca d-l Ciutacu n-ar fi fost in primul rand un jurnalist vertical,un realizator de exceptie de emisiune, un comentator politic de marca, etc. cu siguranta nu ar fi avut asa un succes rasunator, cum il are, ca blogger.
    Iar daca ar fi fost numai blogger, sigur ca ar fi participat la lucrarile World Blogging Forum
    unde un Presedinte de tara s-a intalnit cu bloggerii, un eveniment de rasunet, pentru ca s-a intamplat prima data in istoria blogosferei autohtone.Dar nu a participat!
    Titulatura de “jurnalist cu blog”, pe care si-a asumat-o D-l Ciutacu, ne pune cumva intr-o situatie delicata, pentru ca blog-ul, acest instrument gratuit de care am putea sa ne folosim si noi cititorii si comentatorii daca am fi in stare sa ne facem un blog,chiar ne acorda acces la exprimarea opiniilor, parerilor, dar daca proprietarul blogului nu este de acord cu aceste pareri din diferite motive, are dreptul sa nu-ne mai acorde accesul.Prin urmare, ne retragem, sau vorba dumnealui “faceti-va blogul vostru”.
    Adevarul este ca “jurnalistul cu blog”, V. Ciutacu, unul dintre cei mai in voga “lideri de opinie”!ne-a obisnuit cu transparenta, dar si onestitatea dumnealui; este omul care isi respecta promisiunile, si suntem surprinsi ca s-a saturat de comentariile noastre, nu vis-a-vis de ce scrie dumnealui, ci vis-a-vis de ce vrem noi sa spunem, care nu are nimic de a face cu subiectul articolului. Prin urmare, si este o parere personala, daca mai dorim sa fim si “comentatori” pe blogul dumnealui trebuie sa ne revizuim atitudinea, trebuie sa ne dam cu parerea fata de ceea ce scrie dumnealui, si sa nu folosim blogul pentru gandurile noastre fata de orice numai de munca dumnealui nu.

  14. Cel mai bine era sa nu lasati comentarii la postul asta. Mi se pare o informare la care nu prea e loc de intors.

  15. Aveti perfecta dreptate: nu ne datorati absolut nimic. Noi, insa (sau eu, ca sa nu fiu acuzata ca vorbesc in numele altora), va datoram multe. De la informatii si opinii pertinente pana la cate un zambet in momente mai putin bune. Si pentru asta nu putem/pot spune decat “multumesc”.

  16. ALLOOOOO,Victoras,ia-o usor tata,calm,incetisor,nu esti obligat se te explici.
    Spui ce gandesti si asta nu e o crima,e libertate.
    PS-Respect si schimba postul,ca se cam incing spiritele,parca am luat-o razna cu totii.

  17. De-ar face toti deontologi din presa ce faci tu,cred ca vor castiga mult mai mult in fata publicului decat ceea ce fac ei acum.Prea multa curvie lasitate si incredere nejustificata.
    SUNT DE ACORD CU FIECARE CUVINTEL,PUNCT SI VIRGULA DIN ACEST POST,SE VEDE VALOAREA,RESPECT.

  18. Nu am vrut ca ceilalti sa iasa la lupta cea mare cu “tonomatul” pentru ca nu aceasta e ideea ,iar Victor este ca un prieten adevarat pentru mine si pentru noi toti,desi nu ne-am intalnit in viata noastra.Nu sunt activist pentru nimeni dar trebuie facut ceva indiferent ce vom face peste 5 ani.In 2004 nici prin cap nu ne trecea unde vom ajunge in cinci ani si ca cel pe care il vedeam omul anului ne va dejamagi total in asa scurt timp,dar astai viata nu cunosti un om dupa zeci de ani d-apoi dupa cateva luni.Il respect pe Victor ca pe voi toti si cred ca si el ne intelege.Eu ma retrag si nu mai intervin de aici inainte.Succes la alegeri si sa avem gandul cel bun cu totii ,poate facem o petrecere dupa 6 dec. daca nu, la plantat copaci alaturi de Tatulici si de “Moguli, Tonomate si Scribalaii” cei multi infierati si demonizati .

  19. Victore… izbavirea suprema din pacate, nu-i plecarea lui Base…Tu stii ca am zis asta mai de mult…Si da, trebuie sa respectam toti regulile… numai ca se intampla ca in trafic…E de-ajuns doar 1 s-o ia pe contrasens, ca imediat fac la fel alti zece, pe principiul ” Ce… io stau ca prostu?”
    Acu…comentand asta… am incalcat regula?
    Scuze…

  20. Victore,te-ai lămurit ?Altă dată să te-nveţi minte să nu-ţi mai deschizi inima pe blog .Pe undeva era normal să se intâmple aşa :tu faci o declaraţie (sensibilă,pertinentă )şi ei tot pe-a lor o ţin (moarte lu` Băse!).Ai dat să te scuturi puţin şi ei ţi-au reamintit că le aparţii.Publicul te vrea !Show-ul nu s-a terminat !Cortina nu a căzut !Jobul tău nu există fără ei .

  21. Nu imi place absolut deloc ce ai scris. Primul lucru pe care il fac dimineata cand ma trezesc, este sa-mi iau telefonul, deschid mailul si te citesc. O citesc, in fiecare zi si pe sotia ta. O admir. Pe tine n-o sa te mai citesc si nici sa te urmaresc la tv, incepand de azi.
    A pretins cineva dintre noi, cititorii tai, ca ne apartii?? Sau ca te-am castigat la belciuge? Sau ca ai facut legaminte cu noi? Ti-a cerut cineva socoteala ca asculti melodii triste sau vesele?
    Ce-s cu aberatiile astea?
    Nu postezi tu pe blog poze cu familia, invitandu-ne, in acest mod, in intimitatea ta? Cititorii tai nu fac decat sa inchege un dialog cu tine, iar tu, in functie de starea pe care o ai, ori ne injuri, ori ne jignesti ori de dai afara.
    Daca o luna nu te-ar vizita nimeni, oare ce ai face ?
    Eu, ca si multi alti cititori de-ai tai, m-am simtit prost. Chiar m-ai iritat. Este ca si cum le-ai da musafirilor, dupa ce le-ai deschis usa si le-ai permis sa intre, un sut in fund sa iasa.
    Te las in “sukareala” ta, domnule Ciutacu. Sunt satula de oameni agresivi, in mod gratuit, asa cum esti tu.
    Avand convingerea ca o sa-mi vorbesti urat, asa cum o faci cu majoritatea cititorilor, iti doresc succes nebanuit in tot ceea ce intreprinzi.

  22. Esti un om tare deosebit, te apreciez mult. Rar se gasesc oameni cu o gandire cum o ai tu.

  23. ptiu…,drace;basescu in direct la otv!ce mierosi devin unii cand cersesc voturi;oricum,mi-a placut amenintarea lui basescu adresata mogulului voiculescu:platiti-va datoriile,ba!

  24. Dur mai esti tati ! Daca aveai si niste muschi ca Badea puteai sa faci si filme de actiune. Si multi aplaudaci…ca p-astia ii lasi ceea ce e normal pana la urma. Dar asa iti dai seama cum gandesc unii (de fapt cum preiau automat niste idei ca vin de la Ciutacu). Asa apar si dictatorii si extremistii si sectele. Din lipsa echilibrului si cum sa ai echilibru daca n-ai contraparte ? Si nu-s portocaliu…ca aici asa e treaba…dai in antene esti cu Baselu.

  25. Citesc acest blog de ceva timp si va urmaresc emisiunea destul de des. Desi am doar 22 de ani nu sunt ca unii dintre tinerii din ziua de azi caroea nu le pasa de nimic. Imi pasa de ce se intampla in jurul meu si incerc sa traiesc cum pot mai bine. Va dati seama ca imi placea acest blog si inainte de a citi acest articol dar acum va respect si va admir de mii de ori mai mult. Nimeni nu apartine nimanui…niciodata

  26. Subscriu la ceea ce spuneti in legatura cu increderea si prietenia.Ramineti acelasi om consecvent si ziarist obiectiv.VAa admir pina la proba contrarie.

  27. multumesc lui dumnezeu ca existati,dar,am o intrebare si nu stiu cine poarte sa-mi raspunda.ce se va intampla cu noi cu tara daca mai iese basescu presedinte?eu stiu sigur ca vreau sa mor.va iubesc

  28. Suneti un om deosebit domnule Ciutacu.Cand va ascultam si va citim ne regasim mai bine decat ne stiam noi insine. Reperezentati mult pentru oamenii care sunt in stare sa va intelegeaga. Restu…stiti cine sunt.Felicitari!

  29. E ca-n bancul ala cu “pot sa te ating??!”…. un masaj si un scarpinat la oua e bine, batron?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.