Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

Dacă talentul ar fi direct proporţional cu creierul, Adrian Mutu ar fi fost genial. Din păcate, deşi ştie fotbal cu carul (e fotbalist născut, nu jucător), modul în care se comportă cu propria persoană demonstrează că rămâne un biet tâmpit extrem de talentat. Omul voia să-şi prelungească angajamentul cu Fiorentina pe de două ori mai mulţi bani sau să plece urgent la altă echipă în condiţii financiare înfloritoare, iar agenţii lui lucrau la asta. Bănuiesc că a simţit nevoia să pună şi el umărul. Aşa că a revenit triumfal, marcând gol după gol şi făcându-l pe selecţionerul care nu-l mai convoacă la naţională să pară un pricinos apăsat de stelara-i personalitate.
Din anunţul oficial al Comitetului Olimpic Italian, reiese cât se poate de clar că starul român a consumat un medicament care conţine o substanţă de pe lista interzisă. Deja i-au apărut avocaţii din oficiu (mai mult sau mai puţin dezinteresaţi) care ne somează să aşteptăm contraexpertiza înainte să dăm cu piatra şi-l scuză că a luat şi el ceva să dea burta jos. Oricât de patrioţi ne-am da, nimic nu-i scuzabil. Conform reglementărilor legale care guverneză sportul internaţional, Mutu s-a dopat; a doua oară-n carieră, ca să fim bine înţeleşi. Sigur, riguroşii-mi vor reproşa că nu înţeleg că prima oară “doar” s-a drogat. În echivalent sportiv, e cam acelaşi lucru. Numai durata pedepselor diferă, că a te droga e şi mai grav decât a te dopa. Lista substanţelor interzise e cât se poate de publică, n-o ţine Aliodor Manolea sub seiful Flăcării Violete. Iar fotbaliştii  de top, plătiţi cu milioane de euro anual, nu iau (sau n-ar trebui s-o facă) medicamente fără să le fie prescrise/vizate de medicii cluburilor care-i angajează. Aşa scrie-n contractele alea bănoase pe care unii le semnează, nu le citesc şi nu le respectă.
Acu’, dacă mondenul amorez s-a gândit că ştie mai bine ca toată lumea ce-i bine pentru el, poţi să faci ceva în gustul omului? E chestie de opţiune personală. Aşa că-n viitorul lui a făcut el ceva singur. Conform deciziei suspendate a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, talentatul fost lider al echipei naţionale de fotbal are de plătit către fostul său club cea mai mare amendă din istoria sportului mondial. Când datorezi milioane şi vrei să prinzi un ultim transfer bănos pentru evitarea falimentului, iar în paralel iei hapuri de pe lista interzisă, de regulă se cheamă că eşti terminat. Are şi povestea Păsării Phoenix limita ei de repetabilitate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

141 thoughts on “Adrian Mutu a tras linie şi a pus punct

  1. NUMAI CINE N-A TRECUT PRIN ASTFEL DE GHINIOANE NU POATE INTELEGE…
    SI EU AM PATIT CEVA ASEMANATOR AM “CAZUT” DE DOUA ORI IN ACEIASI GRESEALA FARA INTENTIE SI IN ALTFEL DE CAZ,ORICAT TE-AI FERI ORICAT DE PRECAUT SI DE PREVAZATOR AI FI,CAND ESTE SA-TI RUPI *,DESTINUL O FACE SA TI-L RUPI,EXACT DE CE TE FERESTI MAI MULT…BLESTEM
    CIUTACULE,ESTE ADEVARATA CHESTIA AIA CU “SOBOLANU’ “,ZAU ASA 😉

  2. @adriana : Daca te-ai documenta un pic ar trebui sa stii ca acum cateva zile a fost interziza comercializare acestei substante , insa ea se afla de ani buni pe lista sustantelor interzise IN SPORT. Deci pana acum cateva zile sibutramina era interzisa in competitie nu in afara ei.

  3. mda… toti sportivii, absolut toti, iau substante interzise. e mai mult decat evident (in conditiile in care omul, fiziologic, nu a mai evoluat, ba as putea zice ca organismul e din ce in ce mai afectat de factori externi nocivi)ca performantele sportivilor au crescut in ultimii ani exponential. mutu stie ca toti se dopeaza, asa incat s-a servit si el linistit. cum ai spus, e doar un tampit talentat. si spuneau unii ca medicul ar putea sa-si asume culpa de a-i fi dat bla, bla, pentru binele/interesul pacientului… nu exista. nici un medic, oricat de oligofren ar fi nu-i baga unui sportiv pe mufa amfetamina sau derivat. se stie de cand lumea.

  4. Ce citii eu mai sus?! “nasturii ei naturisti de slabit”?! Ce-o mai fi si asta, fratioare?! “Nasturi naturisti”, asta nu mi-ar fi trecut prin cap! Hahaha, incepe tot mai mult sa semene cu ezoterismul/ocultismul/misticismul si vrajitoria pe seama careia ne-am amuzat in articolele trecute…Probabil ca asta este inerent imixtiunii babelor de la tara in orice subiect. Scuza aia tembela: “e din plante, deci n-are ce sa faca rau” ma face sa rad pana nu mai pot! Pai, incercati sa bagati tutunul din 2o tigari intr-o cana de apa, lasati-l peste noapte si beti infuzia 😉 . Parca deja aud dangatele rare ale clopotelor de biserica 🙂 ! “Nasturi naturisti”, auzi?!

  5. In primul rand subliniez ca nu-s fan Mutu. Ca Mutu e un om cu minte putina, nu e o noutate pentru nimeni, dar de data asta sunt inclinat sa-i iau apararea. Mafia din fotbalul italian l-a distrus si pe Maradona in aceeasi maniera. Nu se intreaba nimeni de ce tocmai cand trebuiau sa-i dea mai multi bani, tocmai atunci l-au prins ??? Daca Mutu e prost putea fi prins si mai devreme, nu ? Eu nu sustin ca Mutu e un sportiv adevarat, e doar un talent, dar sunt al dracului de suspicios in ceea ce priveste mafia din fotbalul italian. Cei care-s in bransa ar putea evalua posibilitatea unei lucraturi, desi nu prea mai are importanta. Ma frapeaza acest lucru, pentru ca tocmai italienii au facut un documentar despre cum a fost lucrat Maradona. Aproape la fel ca si Mutu. Nu vreau sa se creada ca-l compar pe Maradona cu Mutulica, dar situatiile sunt similare, iar italienii sunt experti in asemenea lucraturi.

  6. Indiferent ca a gresit in anumite situaii, tot ce are se datoreaza talentului personal si muncii sale. Daca pierde o face pe seama sa. Spre deosebire de multi parveniti, gen Prigoana JR sau EBA, acest personaj munceste pentru fiecare clipa de glorie sau pentru banii sai. E pacat doar ca nu stie sa-si gestioneze viata, astfel incat sa nu ajunga in astfel de situatii.

  7. bai nene. asa nu se poate. e imposibil. la mondiale sau la olimpiada a luat fata aia un nurofen si pa medalie de aur. acum mutu a luat un rahat de medicamet de slabire si pa fotbal. ce de cacat e lumea asta. sa il puna dom`le la detectorul de minciuni si din doua intrebari au rezolvat tot cacatul asta de ancheta.
    1. AI LUAT MEDICAMENTUL SA ITI MARESTI PERFORMANTELE SPORTIVE?
    2. AI LUAT MEDICAMENTUL PENTRU CA SA SLABESTI?
    ce rahat de cacat cu comisiile lulii. eu as propune sa le faca testul antidoping la ABSOLUT TOTI FOTBALISTII SI SPORTIVII DE PERFORMANTA. VORBA CEEA ROMANEASCA :” PENTRU UNU MUMA SI PENTRU ALTU` CIUMA?”
    IMI E SILA DE OAMENII CARE SUNT DISTRUSI DIN CAUZA UNUI NIMIC. la prima a fost vinovat. dar si acum?

  8. Nu cred ca stiut ce contine acea pastila, dar asta nu va conta foarte mult. A mai fost prins o data si va fi judecat ca atare, nu cred ca va primi 3 luni de suspendare, probabil de la un an in sus. Ce va face Fiorentina cand va afla verdictul, asta e alta poveste. Pot sa-i prelungeasca contractul si sa incerce sa-l vanda dupa aceea sau sa-l arunce ca pe o masea stricata, insa nu cred ca-l vor penaliza, a facut totusi multe pentru club iar italienii sunt mai pragmatici decat englezii.

  9. vorba ta, daca avea minte cat talent, ar fi suflat si-n iaurt…iar cei ce-i decid soarta cu siguranta nu o sa-l ierte.
    tanand cont ca nu-l adora nimeni pentru inteligenta lui, am pierdut un talent innascut.
    Atat!…Vor aparea altii, pentru ca se sapa bine in domeniu..

  10. @Rocker: ce interes avea Fiorentia sa-si distruga cel mai bun jucator? OK, nu voia sa-i dea mai multi bani, il vindea la Manchester City. da’ de ce sa-si distruga singura investitia? o fi vreun concept capitalist nou care-mi scapa.
    @pasgloglo: pe forma ai dreptate. pe fond, insa, proportionalitatea directa e biunivoca

  11. Multe persoane spun ca este vorba de un accident.
    Ce-ar fi sa comparam accidentul lui Mutu cu “accidentele” lui Dragulescu.
    Si Mutu si Marian Dragulescu au trecut prin perioade dificile.Mutu a fost suspendat pentru dopaj(consum de cocaina)iar Dragulescu a trecut prin operatii, divort, certuri cu sotia etc.
    Marian a revenit cu 2 medalii de aur de la mondialele de la Londra, iar Mutu, surpriza, iar a fost depistat dopat.
    Asadar nu-l mai plangeti pe Mutu, ca ce isi face omul cu mana lui,lucru manual se cheama.

  12. out of topic. sorry

    Revin la cazul Gutau.

    Acesta a declarat ieri:

    Mircea Gutau, primarul din Ramnicu Valcea condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita, a declarat joi seara, la Penitenciarul Colibasi, ca e convins ca judecatorii care l-au condamnat au cosmaruri, pentru ca stiu ca sentinta a fost data la presiunile anumitor oameni si institutii ale statului, cum ar fi DNA.

    “Am primit vestea ca un trasnet, dar asta este viata, sunt un om puternic si pana la urma sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu sunt convins ca cei doi judecatori care au dat aceasta condamnare au cosmaruri. Pentru ca nu cred, dupa cat de bine cunosteau dosarul, sa dea o asemenea sentinta, numai daca au fost fortati si cu siguranta in astfel de cazuri un rol important il joaca DNA.

    Nota mea: sa fereasca Dumnezeu Justitia romana(fiind fiu de judecator imi pasa mai mult decat altora) ca dl Gutau sa aiba dreptate, sa spuna adevarul.
    Si ptr a-l proteja, declar de pe acum ca daca Dl Gutau va muri in detentie sau inainte ca sa fi epuizat toate caile de aparare inclusiv cele internationale, eu voi considera in mod clar, ca exista suspiciunea de omor cu premeditare.
    Asta o spun pe un blog foarte citit, ptr a apara, eventual, o viata de om</b.

  13. Cind spui fotbalist in Romania poate fi echivalent cu: individ arogant, plin de bani si fumuri (asta se intimpla totdeauna impreuna) si mai ales timpitel. Tot atit de adevarat este ca au existat fotbalisti cu minte si respect pentru sportul care i-a facut celebrii si pentru noi toti care iubim sportul. Mutulica a fost si va ramine tipul de fotbalist manelist, care oricit de mult talent are (si are cu carul), va fi totdeauna un prostovan incult si arogant.

  14. Si daca teoria conspiratiei zice ca ceva nu e intamplator la faza asta? Prelungirea contractului, vreo scadenta in vara, marirea salariului, transfer la alt club, fratii becali, etc. Adica faza cu mama parca nu o pot crede…

  15. …. sau pur si simplu un motiv cat se poate de “nefericit” ca sa te scuzi ca te lasi de fotbal, si sa nu mai achiti vreo datorie de tzhspe’ milioane de euro… mai stii…?

  16. Da’ de ce se presupune ca doar Fiorentina avea interes sa-l distruga pe Mutu? Altii intersati nu puteau sa mai fie?

  17. Intotdeauna ma bucur, cand articolele D-lui Ciutacu de pe blog apar in presa scrisa. Am sentimentul ca cei care mai comenteaza ca este articolul este preluat de pe blog, primesc un pic peste nas, ca D-l Ciutacu nu scrie doar cititorilor blogului; articolele dumnealui se adreseaza publicului larg.
    Cazul “Mutu” este prezentat de un om care parca vine din ‘interiorul’ jucatorilor.Sigur ca fotbalul practicat de dumnealui in tinerete si-a pus amprenta pe ideile pe care le-a elaborat cu minutiozitatea, precizia omului cunoscator al riscurilor si pretului succesului.Felicitari.

  18. Off topic Victore, imi pare rau. Ieri ii lasasem un mesaj lui Huidu la materialul cu “gestapo la antene”. Ar fi fost mesajul cu nr 12 sau 13, conteaza mai putin, si suna asa:

    “Serbane, trec de virgule si litere in plus sau in minus. Dar incearca macar acordurile sa le faci dracului corect: ex. “si un sobolan e mai atractiv decat tine” fiind varianta corecta. Uite mestere, daca ai nevoie de un corector, imi ofer gratis serviciile. Da-mi te rog un raspuns si-mi iau aceasta responsabilitate pe umeri. Macar nu te va mai banui nimeni ca nu ai terminat scoala generala… Trece comentariul, ce zici?”

    Comentariul nu a trecut dar mitocanul a indreptat greseala pe text. Ceea ce demonstreaza ca nu e numai semi-analfabet, ci si mitocan… Ii mai stii si tu alte calitati?

  19. Probabil n-a inteles omul care-i faza cu “Minte sanatoasa in corp sanatos” sau poate crede ca nivelul la care a ajuns il poate proteja de orice regulament. Prostia omeneasca, n-ai ce-i face.

  20. Este atat de las acestBasescu, este atat de evident acum cat se teme de revenirea lui Nastse, are chiar o obsesie pentru acest om, incat nici nu se mai ascunde, fiind evident ce face inca odata cu DNA-ul acum!
    Crin si Nastase ca presedinti ai opozitiei il vor face praf si el stie asta! Ar face orice sa-i distruga definitiv dar daca nu va reusi el va fi un terminat!

  21. vorba lui belodedici “iti trebuie si minte si cap”.talent dar ce sa-i faci daca acesta nu este sustinut si de putina inteligenta. mutulica, nu ai putut sa il ajungi pe hagi.pe fruntea ta scrie cu litere mari”LOSSER”

  22. Parerea mea e ca Mutu va fi iertat. E doar o pastila fratilor. De ce sa-l suspende un an de zile sau chiar si o luna? Nu a stiu. A fost si prost, dar sa-i distruga cariera e prea mult

  23. bai, fratilor, tocmai acu cand se hotari nea mutulica sa investeasca masiv in economia asta amarata din romanica, in educatie (a lui), in autostrazi, etc… na, ne taie waca sau cum ii zice fondurile.si ca orice investitie (!)in romanica,sortita 99% esecului, nu-mi pasa, ca oricum mutu a investit pana acum doar in baruri…

  24. Dragii mei, eu cred ca la idiotul asta de Mutu -marele macho -totul se trage de la ultima sa aventura de la acel restaurant ,cand s-a batut cu acel arab din cate imi amintesc eu.Trebuia sa se gandeasca ca acea persoana -i va coace ceva .Asta este parerea mea, si cred ca mi-o mai sustin si altii .
    In orice caz-MARE IDIOT-

  25. sincer, imi pare rau pentru Mutu…dar de data asta a dat dovada de idiotenie…trebuie sa fii mare idiot sa nu constientizezi anumite lucruri… pacat de el, eu il apreciam ca fotbalist 🙁 …Dar, totusi, vreau sa iti spun ca eu sunt de acord cu Mircea, care a afirmat in emisiunea sa, ca Mutu nu s-a drogat decat o data…acum e cu totul altceva…prostie,idiotenie…nu cred ca si-a dat seama, nu cred ca s-a gandit ca se va ajunge la asa ceva…sincer asta e parerea mea…:( (dar ce sa-i faci ….a gresit, intentionat sau nu, acum trebuie sa plateasca!!!)

  26. Asta e la muta: talent invers proportional cu creierul, iar talentul e mediu spre mare.
    Imi vine sa vomit de cate ori aud despre el, schimb postul, dau foaia, apas x, dar ieri am scris si eu cateva randuri despre jeg.

  27. Nene Victore, daca avea si creierul pe masura talentului, posibil ca ar fi scris versuri ce l-ar fi facut pe Cartarescu sa se lase de meserie. Daca Domnia Voastra ati fi avut talent, posibil sa fi tratat subiectul cu mai multa ironie de calitate si nu cu rautatea unui tzanc caruia i-a cazut alvita pe jos . Nu considerati acest comentariu un pamflet, da’ nici nu-l luati prea in serios!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.